Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfds

Dawstwo krwi

Polecane posty

Gość fdfds

Czy ktoś z Was oddawał honorowo krew? Jak to wygląda? Czy trzeba mieć badania czy też oni robią na miejscu? Jak często można oddawać, aby sobie nie zaszkodzić? Czy w tym dniu można pracować?

Gość Queen Lilith
Ja oddaje :) co chcesz wiedziec?:)

Gość Queen Lilith
z tym że ja honorowo oddaje kał przez co moje czytanie ze zrozumieniem mocno kuleje :-(

Gość Queen Lilith
spadaj glupku

Gość Queen Lilith
no to idiotko po co pytasz co chce wiedzieć skoro pytania już były postawione? :-0

Gość soniaaaa
To piękny dar dla drugiego człowieka.

Ja oddawałam. Super uczucie mając świadomość że nasza krew może komuś uratować życie :) Najpierw wypełnia się dłuuuugą ankietę, dotyczącą ostatnio branych leków, wyjazdów za granicę itd. Później robią badania morfologii, później lekarz mierzy ciśnienie, później pije się kawkę lub herbatkę a później kładzie się na fotel ;) Samo pobieranie trwa 5, może 10 min. Nie taki diabeł straszny jak go malują ;)

Gość fdfds
Czy można w tym dniu pracować czy trzeba wziąć wolne? Jeśli się idzie pierwszy raz to pewnie tylko zrobią badania, czyż nie?

Od razu za pierwszym razem zaraz po tej "ankiecie" i po badaniach jeśli stwierdzą że możesz oddawać krew to siadasz i oddajesz ;) Z pracy bierzesz wolne,ale dostajesz od nich "usprawiedliwienie" oprócz tego zwracają koszty podróży jeśli takie istnieją i dostaje się 8 czekolad i 1 konserwę :P