violette 0 Napisano Maj 15, 2008 dziewczyny- mam problem :P otóż zwykle przyjmuję tabletki około 20. wczoraj zapomniałam... i teraz przyjęłam o 9. 13 godzin. od dwoch tygodni nie uprawiałam seksu, jednak teraz w niedzielę będę wyjeżdżać i w sobotę może coś się wydarzy...teraz do końca blistra zostały mi 3 tabletki [czw, pt, sob] i zaczynam od niedzieli kolejne opakowanie, ponieważ chcę przełożyć miesiączkę. w \"postępowaniu w przypadku pominięcia tabletki\" jest napisane że w 3 tygodniu brania tabletek - zażyć pominiętą tabletkę, dokończyć opakowanie i rozpocząć kolejne bez tygodnia przerwy [tak planuję] lub zacząć przerwę od wczoraj. czy jeśli bym kochała się z chłopakiem przez stosunek przerywany i w niedzielę zaczęła to kolejne opakowanie, to jestem zabezpieczona??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ciasteczko6 Napisano Maj 15, 2008 a nie możesz na ten jeden raz użyć prezerwatywy dodatkowo jeśli nie chcesz mieć później schiz?. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość blackcat Napisano Maj 15, 2008 jeśli zażyłaś tabletke rano to dokoncz normalnie opakowanie (dziś wieczorem tabletke itd) i nie rób przerwy... Mi sie to zdarzało, mojej kumpeli też i jakoś dzidzusia nie ma ale możesz dla pewności użyc gumki bo stosnek przerywany to nie metoda antykoncepcji :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
violette 0 Napisano Maj 15, 2008 wiem ze to zadna metoda, aczkolwiek przy jedynie obniżeniu skuteczności wydaje mi sie w porzadku. dzieki za rady ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czytalam Napisano Maj 15, 2008 wypowiedz ginekologa ktory pisal ze jesli nie zazyjesz tabletki w ciagu 12 godzin mozesz wywalic opakowanie zrobic 7 dni przerwy i 8 zaczac ... a czy to prawda nie iwem ...hmm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczyna 666 Napisano Maj 15, 2008 powiem tak... ja potrafiłam w tyg pominąc tabletki i nic... a to dlatego ze nawet jka byc przestała przyjmowac tabletki to przez miesiac połtora praktycznie jesates zabezpieczona bo hormony sa w organiźmie jeszcze.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach