Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarlenaPoznań

problem z komputerem/internetem?

Polecane posty

Gość MarlenaPoznań

witam, od jakiegoś tygodnia mamy problem z komputerem. mój chłopak uważa, że to dysk jest przepelniony i chce postawić system na nowo i trochę dysk wyczyścić. nie wiem,czy tak jest w istocie, według mnie to problm z połączeniem internetowym... wyjaśniam. od ok tygodnia często msuimy resetować kompa, bo ni z tego ni z owego, zawiesza się jak używamy internetu (inne programy w tym czaise chodzą dobrze). niewazne jaką stronę przeglądamy, nagle bach i się strasznie muli! ale chwiilę wcześniej jest zupełnie bez problemu. wirusa żadnego nie ma zrobiliśmy kilka dokładnych skanów peceta. sprzęt mamy dość dobry więc to tez nie o to chodzi. dysk 250 G zapełnione jest 215 G. co to może znaczyć?

Gość wirusy jak nic
mialam to samo , nie wykrywalne ,, zadnym programem , ale były ... Tylko format pomoże.

Gość nie róbcie zadymy
sa takie wirusy co co chwile zmieniają nazy i nie da sie ich ani wykryc ani usunąć - sa na systemie więc formatuj dysk na którym masz system -tylko jest jeszcze jeden problem - po formacie ten wirus moze sie ciągle utrzymac i wtedy musisz miec taki specjalny program do usuwania . Moim znajomym tak zainfekował kompy, ze do tehj pory nie chodza im karty graficzne

Gość To dość częsty problem...
....dobry komputer, brak wirusów oraz ogólna opieka nad kompem nie rozwązuje wszystkich problemów. Z opisu Pani wnioskuje, że komp. jest przepełniony niepotrzebnymi danymi m.inn. pobieranymi z internetu czy choćby innych programów zainstalowanych na komp. Co musi Pani zrobic to: -uporządkowanie klastrów w komp. dzięki programowi z windows, -przeszukanie komputera dzięki CC CLEANER -program ten usunie zbedne zapisane dane, - usunięcie zbędnych programów, nie używanych juz, -zainstalowanie Ad - Aware - antywirus o szerokim działaniu. Powinno pomóc po zastosowaniu tych danych. Nie musi Pani robić formatu całego komp. wystarczy zastosować się do moich wskazówek. Pozdrawiam. Informatyk - Piotr;)

Gość MarlenaPoznań
mamy ad aware dzieki

Gość mieć ADHD
Marlena, a jakie zabiegi konserwujące system stosujesz systematycznie? Twoja odpowiedź pozwoli mi zdiagnozować conieco. Polecam też wypróbować narzędzie do złośliwego oprogramowania Windows-KB890830-V1.40.exe do pobrania na stronach Microsoftu Niedawno miałam podobne problemy