Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogryziona

wlasnie ugryzl mnie pies

Polecane posty

Gość pogryziona

niby nic wielkiego bo bylo tylko troche krwi drasniecie na ok 1,4 cm ale mnie to wkurwilo:/ kundel sobie chodzi luzem ja normalnie szlam a ten wyskoczyl:o czy moglabym to zgosic na policje? czy sie osmiesze?

Gość przede wszystkimm
zgłos się na pogotowie bo mógł cię zarazic wścieklizną, na która możesz umrzec w ciagu kilku dni. to, ze nie toczył piany z pyska o niczym nie świadczy..

Gość nalezy to zglosic
bo Ty dasz sobie z takim kundlem rade..ale on moze rzucic sie na jakies dziecko...ew pojsc do wlasciciela jesli posiada..puszczanie tak psa jest karalne.... a poza tym przemyj reke octem rozpuszczonym w wodzie - 2-3 lyzki na szklanke

idż do lekrza nie wiadomo czy nie jest chory,tak to jest jak ludzie biorą zabawkę do domu a jak szczeniak podrośnie to WON!

Powiem tak zgłoś się na pogotowie i powiadom policje jesli znasz właściciela,sama mam psy ale zawsze pod kontrolą i nic mnie tak nie denerwuje jak beztrosko biegające psy ktorymi własciciele zamiast sie interesowac to plotkują ze znajomymi :-0

Gość dziewczyna z mojego
osiedla zmarla bo pogryzł ją pies, tylko ją drasnął właściwie. nie wyglądał na wściekłego. a ta dziewczyna to olała, nie poszła do szpitala a potem to już było za późno..

Gość pogryziona
ale to jest naprawde małe drasniecie nawet nie mieli by co szyc tylko chcialam zglosic bo mnie to cholernie zdenerwowalo:o

Po pierwsze- rane przemyj woda z mydłem a potem woda utlenioną. CZy byłas szczepiona przeciwko tężcowi? Pies powinien zostac poddany obserwacji w kierunku wscieklizny niezależnie od tego, czy był przeciwko niej szczepiony, czy nie. \"zgłos się na pogotowie bo mógł cię zarazic wścieklizną, na która możesz umrzec w ciagu kilku dni. to, ze nie toczył piany z pyska o niczym nie świadczy..\"-prosze o pdanie źródła tej informacji.Jest błędna, okres wylegania wscieklizny ui człowieka przekracza \"kila dni\":P

Gość pogryziona
nie straszcie mnie😭

Ale nikt Cię nie straszy. Po prostu, jeśli ugryzł Cię do krwi, to nieważne, że nie zrobił Ci półmetrowej rany, to musisz zadbać o to, żeby się czymś nie zarazić.

Gość pogryziona
dzieki wielkie:)

Gość przede wszystkimm
no tak, przepraszam, zle się wyraziłam: w ciągu kilku dni od wystąpienia objawów.a okres utajenia jest faktycznie długi, ok 2 miesiace mniej wiecej, moze byc 1 , moga byc 3.. a więc autorko zgłos się do lekarza, bo jak za 2-3 miesiące dostaniesz silnej gorączki itp , to mozesz juz nie pamiętac ze przyczyną tego mogło byc pogryzienia. zgłos się wiec na pogotowie , bo potem mozesz mieć poważne problemy...

Gość fatalna sprawa
no i uśpią psa :( a to nie jego wina tylko głupiego, nieodpowiedzialnego właściciela! bo wiele psów gryzie i dlatego chadza się z nimi na smyczy a nie puszcza luzem no chyba, że właściciel jest obok a pies łagodny!!! eh... :(

Gość przede wszystkimm
nie uśpią, wezmą go na 15-dniowa kwarantannę i jak przeżyje, to znaczy, ze zdrowy . ale właściciel faktycznie nieodpowiedzialny...

"no i uśpią psa " taaa... po pierwsze psa, który pogryzł nikt nie uśpi przed zakończeniem obserwacji a sprawę jak najbardziej mozna zgłosic-0 straż miejska , policja, niech własciciel płaci grzywnę

Gość uspia uspia
jesli go chcesz miec na sumieniu to oczywiscie zglos... :( Nic Ci nie bedzie ;)

Gość uspia uspia
uspia po zakonczeniu obserwacji oczywiscie :)

Gość pogryziona
ta psa szkoda to moze niech wlasciciela uspia:o? kundel zasrany pies ktory ni z tego ni z owego wyskakuje chyba nie jest normalny nie sadzisz?

co wy tak z tym usypianiem?myslicie,ze kazdy pies, który pogryzł w odwecie jest mordowany w majestacie prawa??

Gość przede wszystkimm
a skad co za głupoty opowiadasz! znamMNÓSTWO przypadków pogryzień i jezcze nie spotkałam sie z tym zeby usypiali psa zdrowego. po kwarantannie behawiorysta(no, albo weterynarz) sprawdza, czy pies ma wszystko w porządku pod sufitem i jesli nie wykazuje przejawów agresji to się go nie usypia.

Gość uspia uspia
A czemu zakladacie, ze ten pies ma wlasciciela? Jakby mial to oczywiscie by nie uspili, nawet nie braliby na obserwacje, wystarczyloby zaswiadczenie o szczepieniu. Ale jesli ten pies jest bezpanski (nie ze swojej winy przeciez) to niestety ale realia sa takie - ze marnie skonczy :( A wyskoczyl tak bo zestresowany byl. Widzialam kedys psa, ktory sie zgubil i chodzil w kolko i jeczal... To juz psy swirowac nie moga? Zwlaszcza jak maja powazny powod...

Gość przede wszystkimm
no ja zakładam, ze pies ma własciciela i tylko biegał bez smyczy. nie mozna ot tak zabrac komus psa i uśpic, chyba ze jest chory na wścieklizne, albo jest tak agresywny, że aż niebezpieczny. no a to racja, że pies czasem kogos pogryzie bo "ma powód", chociaz ludzie tego powodu nie dostrzegają..

ja tez dzisiaj bylam na spacerze, park miejski, cala masa dzieci i idzie jakas kretynka z dwoma, wsielkimi buldogami centralnie na mnie i moje 3letnie dziecko. wzielam mala na rece, jakbym tego nie zrobila, moglby ja potracic samym ogonem, bydle takie. Bez kaganca, bez smyczy, sialy postrach wokol wszystkich. Opierdolilam babe nieziemsko bo sama przerazilam sie na widok takich psow. To ta jeszcze sie obruszyla, ze park jest dla wszystkich a psy sa bezpieczne:o:o:o no kurwa:o:o:o:o

Gość pogryziona
dobra to nie zglosze nie pojde na pogotowie boo biednego bezpanskiego kundla szkoda a niech sobie gryzie ludzi na okolo NO ALE TO PRZECIEZ BIEDNY KUNDELEK najlepiej nich wszyscy muz drogi schodza ps on nie byl bezdomny a niedaleko bawily sie male dzieci ktore jak to zobaczyly uciekly uspia uspia rozumiem ze jestes wielbicielka zwierzat ale zastanow sie czasem dwa razy zanim cos napiszesz

Gość pogryziona
moze ja faktycznie tego powodyu nie dostrzegam on stał koło rozwalonego płotu jego posesji takze podejzewam ze bronil terytorium ja sobie najnormalniejw swiecie szłam nawet sie na niego nie popatrzylam a potem dostał w pysk ale musialam sie jakos obronic:o

Gość uspia uspia
a co ja takiego napisalam, ze az tak sie obruszylas? Napisalam jak jest. A co Ty zrobisz to juz Twoja sprawa 🖐️