Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajjjaaa

SOLARIUM pytanie!!!

Polecane posty

Gość takajjjaaa

Hej, kobietki, mam pytanie :) Mam dośc jasną karnację i blond włosy. Ostatnio postanowiłam zrobić coś ze swoją bladą skórą :) W związku z tym wczoraj byłam pierwszy raz na solarium na 5 minut. Kiedy powinnam pójść następnym razem i na ile minut, żeby się nie spalić na raka? I jak później chodzić, żeby uzyskać ładną naturalną opaleninę? Nie chodzi mi o mocny efekt :) Doradźcie coś... :) Z góry dzięki!

Gość podnosz

Gość jołjoł
najlepiej zapytaj pracownika solarium, jest to osoba przeszkolona i bedzie potrafiła dobrac ci indywidualny program opalania. na pewno na poczatek nie powinnac chodzić częściej niż dwa razy w tygodniu, najlepsze sa cztero-trzydniowe przerwy, po 5-6 minut na jedno opalanie, po 3-5 sesjach możesz zwiększyć do 8 minut. jesli pojawi się zczerwienienie skóry nalezy zrobic przerwe az do jego ustapienia i zbrazowienia skóry i stosować przy tym balsam kojący po opalaniu. Pamietaj że najwrazliwsze miejsca to bikini, brzuch i biust

Gość proponuje isc
za tydzien i na jakies 7 min nie dluzej i tak stopniowo ale do max 10 min, jak skora nabierze po kilku tyg brązowego kolorytu to mozesz sprobowac z 12 - 13 min pod warunkiem ze solarium nie jest bardzo nagrzane, oczywiscie smaruj sie kremem i obserwuj skore czy nei piecze lub czy nie jest czerwona.

Gość proponuje isc
jołjoł nie wszyscy pracownicy są przeszkoleni :/ tak jak ja ale korzystanie z solarium trzeba brac na zdrowy rozsądek i doświadczenie bo kazda skora jest inna i tu nie ma reguł :)

Gość a po co na sol teraz sloneczko
juz fajnie jara :)

Gość Daleko na wschodzie
polecam karotkę ;)

Gość jołjoł
w sieciowych solariach wszyscy sa przeszkoleni i tylko tam warto chodzić bo nie ma ryzyka poparzenie sie przez stare lampy