Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helena1

czy mozna przywrocic laktacje?

Polecane posty

Gość helena1

czesc..mam pytanie czy mzna przywrocic latacje?...dawalam za czesto mojemu dziecku butelke i zaczelo zanikac mi mleko...mala ma dopiero 3 miesiace i chcialabym ja jeszcze karmin moim mlekiem...dzisiaj ide po recepte na laktator...czy ktos tez tak mial?

Gość helena1
nikt nie mial takiego problemu?

przystawiaj jak najczęściej mała do piersi, a powinno się unormować, pij herbatki z hippa na laktację ;) ja nie mam takiego prblemu, bo córkę karmię juz 11 miesięcy a pokarm nadal mam ;)

Jest kilka opcji, jak masz możliwość to idź do poardni laktacyjnej, tam udzielą ci fachowych porad :) Można stymulować laktatorem, pić herbatkę mlekopędną (Herbapol) albo po prostu jak najczęściej przystawić dziecko do piersi :) Mi się tymi 3 sposobami udawało ratować kilka razy, ale w końcu stres wykończył mi laktację... Tobie życzę powodzenia, ile ja bym dała, żeby jeszcze karmić :)

nie potrzeba recepty na laktator, w aptece popytaj jest tego mnóstwo :)

Gość helena1
dokladnie...mieszkam w niemczech i tu mozna isc do lekarza po recepte na laktator a potem wypozyczyc go na 4 tyg z apteki...nie musze wtedy placic...a co do karmienia..to jest moja wina...powinna mala wiecej przystawiac do piersi...teraz jak to robie, to sie dnerwuje i placze, bo nie leci tyle mleka co wczesniej...

Gość helena1
misiaczkowa ogladalam twoje zdjecia...fajna galeria...i widze, ze uzywasz chusty ...tez sie nad tym zastanawialam, ale w koncu zdecydowalam sie na nosidelko...i jestem bardzo zadowolona...mala naturalni tez..

Gość nin-ja
Jak sie maluszek denerwuje, to przystawiaj jak najwiecej poznym wieczorem, i z samego rana- dziecko przez sen mniej protestuje, tylko ssa co mu leci i ile leci. Warto tez przystawiac na lezaco, tak zebyscie sie oboje zrelaksowali, Maluch wtedy czuje Twoja bliskosc i jest mu tak dobrze, ze zapomina protestowac