Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miłość.....

Boję Się Iść Do Lekarza............

Polecane posty

Gość Miłość.....

Hejka, ostatnio mam dziwne problemy z pochwą tzn, ogólnie mam wirusa HPV bylam u lekarza ostatni raz we wrzesniu wszystko miałam wporządku potem czasu nie mialam albo kasy i tak sobie olałam skoro nic sie nie działo.Od jakiegos czasu nie zabezpieczam się ze swoim partnerem 14dni temu mogło dojść do zapłodnienia.Od 4 dni bola mnie jajniki mam skurcze mierzyłam tempi.36,8 a pochwy 36,9 nie wiem czy to moze byc ciąża ale nie wiem czy może nie cos powazniejszego boje sie isc do lekarza , testu nie robiłam bo straciłam nadzieje nie chce poraz kolejny zobaczyc jednego paska i złapać doła.........naczytałam sie o problemach jakie mozna miec gdy zaniecha sie chorobe i dlatego boję się lekarza bo nie chce zeby okazało się najgorsze.......Co radzicie?

Gość Potwór z Loch Ness
Iść do lekarza.

zaniechać to można jakiejś czynności najwyżej a nie chorobę zaniechać leczenia np.

Gość sama sobie winna
ja tez zwlekałam z pojsciem do lekarza bo tez nie chcialam uslyszec najgorszego. Poszłam ............ za pozno.

Gość Miłość.....
no tak, tylko poprostu nie wiem czy mogą być jakies powazne komplikacje lub problemy z tym . dowiedzialam sie o wirusie i powinnam robic cytologie i chodzic do lekarza na kontrole a tego nie robiłam i boję się że moze cos sie tam narobiła od tamtego czasu jakies torbiele czy kurcze cos gorszego.....zastanawialam sie tez czy to moze nie ciaza ale podobno ciezko zajsc w ciaze jak sie ma HPV

Gość Miłość.....
A co się u Ciebie narobiło?

Gość może ktoś wie
przecież hpv wywołuje raka szyjki macicy:o

Gość Miłość.....
No własnie i tego się boję we wrzesniu było wszystko wporzadku czy po 7 mc mogło stac sie cos strasznego.....?boje sie wiem to smieszne jak mała dziewczynka boi sie isc do lekarza ale ja poprostu nie wiem co mam myslec i jak sie nastawic mam wizyte na Jutro na wieczor ....

Gość sama sobie winna
jesli chcesz miec w przyszlosci dzieci, albo chcesz po prostu zyć - to wybierz sie do lekarza. Im wczesniej tym lepiej.

Gość może ktoś wie
skoro masz już umówioną wizytę to iść i nie bać sie. cytologie robi sie co pół roku wiec mysle ze nie masz sie comartwić! robiłas ja wtedy 7 mies temu?? jakie były wyniki??

Gość Miłość.....
Dziecko to pragniemy z partnerem mieć bardzo....jutro pójde i sięoj okaże ale strasznie się boję, myślę że pewnie jak zrobie cytologie to wtedy będą wyniki.Nie znam się na tych sprawach

Gość Miłość.....
tak 7 mc temu miałam 2 grupę ale lekarz powiedział ze pochwwa w bardzo ładnym stanie miałam wtedy kłykciny które miałam usunąć ale po miesiacu zeszły same wiec dlatego nic nie robiłam

Gość może ktoś wie
boze dziewczyno nie znasz swoich wyników??lekarz cie nie informuje??

Gość Miłość.....
Powiedział ze zadzwoni lub napisze emaila jak bedzie cos nei tak ale nie dostalam telefonu ani nic wiec oznaczalo ze ok

Gość sama sobie winna
z cytologią to tak: 1 oznacza zdrowe komórki 2 to niegroźne zapalenie które należy leczyć 3 podejrzenie nowotworu 4 komórki rakowe

Gość Miłość.....
Aha , tylko ze skoro mam tego HPV to oznacza ze mam wieksze ryzyko na raka czyli zdrowyc komórek miec nie moge czyli przez 7 mc moglo się co wytworzyc:(

Gość agiiiie
idź do lekarza, ale w 14 dniu cyklu mogą boleć jajniki bo jest owulacja, podczas której mogą bolec jajniki i jest podwyższona temp.

Gość Miłość.....
tzn mineło 14 dni od mozliwego zaplodnienia poniewaz zdecydowalilsmy sie na dziecko:) :(

Gość agiiiie
a który masz dzien cyklu?

Gość Miłość.....
poczytam ,dzięki

Gość Miłość.....
2.05 miałam okres skończył mi się 6.05 albo 8.05 przed okresem kochałam się z partnerem i poszlismy na całosc

Gość agiiiie
no to na 90% masz owulacje teraz.. i nie jestes w ciąży.. niemniej idź do lekarza on CI powie jak jest napewno..

Gość Miłość.....
ok Dziekuję bardzo....szkoda tylko ze ciaży nie ma....a mozesz mi jeszcze napisac jak to wlasnie jest jak by doszlo do zapłodnienia przed okresem to powinnam tego okresu juz nie miec czy jeszcze ten mam.........

Gość agiiiie
generalnie powinnas nie mieć, niemniej czasem przez pierwsze miesiace ciazy moze być krwawienie, ale jest on inne i bardziej skąpe.. skoro bolą cie jajniki teraz i masz podwyższoną temp.. to całkiem mozliwe że masz owolucje wiec mozecie sprobować teraz zawalczyć o potomka:D

Gość agiiiie
a noi jest to połowa cyklu.. a owolucja jest w połowie mniej wiecej.

Gość Miłość.....
hehe zawalczymy tylko po lekarzu jutro ide wkońcu rano udało mi sie wczesniej przeniesc wizyte....jak bedzie wszystko ok a mam taka nadzieje to napewno bedziemy "swietowac" hehehe pozdraiwam i zycze miłego dnia......

Gość Gratuluję odpowiedzialności
😭 .... Wirus ten jest przenoszony przede wszystkim drogą płciową, tak więc na zakażenie nim narażone są głównie osoby aktywne seksualnie. Niemniej jednak, w niektórych przypadkach może dojść np. do zakażenia dziecka przez matkę podczas porodu. W przypadkach przeniesienie zakażenia wirusami HPV (typy 6 i 11) z matek na noworodki może powodować rozwój zespołu „RRP” – nawracającej brodawczakowatości układu oddechowego – choroby, w której przebiegu pojawiają się łagodne zmiany w obrębie układu oddechowego powodujące chrypkę oraz, w niektórych sytuacjach, utrudniają oddychanie