Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam męża ani dzieci

jaki jest sens życia kobiety, która nie ma męża, ani dzieci... ?????????????????

Polecane posty

Gość nie mam męża ani dzieci

tak się zastanawiam:( życie mnie przybija do ziemi czuję niezwykłą pustkę:( tak bardzo chciałabym być z kimś nie wiem, po co żyję...???? i tak umrę prędzej czy później - jak każdy, ale nie pozostawię nic po sobie, dla nikogo nie jestem ważna:(

Gość jeszcze się pytasz
żyj sama dla siebie, dbaj o swój rozwój, a reszta sama przyjdzie :)

stop stop stop chcesz się dołować publicznie? i co Ci to da? Przecież wiesz,że takim pisaniem jeszcze bardziej lecisz w dół.

Gość o matuluuuuuuu a jakbyś miała
dzieci i męża, to byś tylko tyrała, dzieci by dorosły i miały cie w doopie, jeszcze byś sobie musiała wszystkiego odmawiać, żeby je utrzymywać, a one by piły, paliły i mówiły, że cię nienawidzą. Mąż by zdradzał z sekretarką, musiałabyś mu gotować, prać jego gacie i robić za służącą, poza tym całe życie patrzeć na jego nieszczęśliwą gębę i dawać doopy, kiedy tylko miałby ochotę, nawet jak jest niedomyty i jedzie mu z ryja nieświeżym serem:O Kiedy ostatnio byłaś u swojej matki?

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
jedna z najgłupszych rzeczy jakie można zrobić ze swoim życiem - uczynić jego celem drugiego człowieka (męża, dziecko, rodziców...kogokolwiek).

Poza tym,a gdzie jest powiedziane,że tego wszystkiego nie możesz jeszcze mieć? Jednakże takie myślenie nakręca w dół i czyni ślepym na okazje ,jakie daje życie.Z pozycji dołka trudno cokolwiek zmienić.

a jak mąż okaże się bezpłodnym sadystą okazującym drugą twarz po ślubie? "tak umrę prędzej czy później - jak każdy, ale nie pozostawię nic po sobie, " ostatecznie i tak nic nie pozostanie bo ludzkość kiedyś wyginie... raczej prędzej niż później

Życie jest fenomenalne,nie porównuj się z innymi,bo to odbiera energię.Nie zadręczaj się,ale bądź wdzięczna za wszystko to,co masz i za sam fakt,że żyjesz.Zawsze możesz dostać od losu jeszcze więcej.

no najgłupszych...ludzie przychodzą i odchodzą...i co z każdym odejściem tracić mam sens? pobadać w depresję? sens powinien zależeć tylko od nas samych, być w naszym władaniu, to zdrowe bo dla psychiki i dla otoczenia, bo pokładanie sensu w innych często prowadzi do toksycznej relacji.

Przecież to normalne, że człowiek sam dla siebie żyć nie potrafi" --i to jest błędne założenie,bo człowiek nie potrafiący cieszyć się własnym życiem jest jak kukiełka ,zależna od różnych innych czynników z zewnątrz.Tylko ten,kto potrafi czuć się ze sobą dobrze i widzeć sens we własnej egzystencji,ten może dać bezwarunkowe szczęście i miłość innym.

ohohoho--> zgadzam się w całej rozciągłości :D pięknie ujęte :D

Gość lslslsll
A jaki jest sens życia kobiety mającej męża i dzieci??????

Gość ale jesteście żałosne
:O Sorry, ale nie dziwię się, że jesteście same z takim podejściem. Rozumiem, że ktoś ma wam dać sens życia. A co wy jemu dacie, skoro wasze życie nie ma sensu i jest nijakie, żałosne, bezcelowe?

Gość prawie mam 30 lat
Doskonale Cie rozumiem.Tez dobiajm do 30stki i jestem sama i ryczeć mi się chce. A tych komentarzy sie nie chce sluchac, widać dorazu ze to jacyś licealisci. Jak bedziecie troche starsi to zrouziemiecie co sie wtedy czuje.....

napiszę wprost: biadolić to każdy może,sztuką jest znaleźć sens w każdej życiowej sytuacji.

Gość lslslsll
Tym bardziej jak ten mąż zdradza albo popija a dzieci nie chcą się uczyć i głównie ciągną kasę od rodziców????

Gość prawie mam 30 lat
wymądrzać to sie kazdy umie a zrozumieć nas potrafi tylko ktoś w podobej sytuacji i wieku...

Ja Cię rozumię. człowiek pragnie to czego nie ma.Ty pragniesz męża i dzieci a ja (czasami) świętego spokoju :) a tak powaznie stare panny mają do dupy

Gość lslslsll
Wiesz co laska, ja jestem akurat po 40 i świetnie się mam bez pana męża i bandy dzieciaków. Kocham swoje życie.

"Tez dobiajm do 30stki i jestem sama i ryczeć mi się chce." -no to faktucznie jesteś już w podeszłym wieku,zero szans .....w zasadzie po co ktokolwiek ma Cię przekonywać na siłę,że masz prawo i szansę na szczęście ?

Gość lslslsll
Do dupy to mają bardzo często mężatki.

szczerze to zycie bez męża . potrafię sobie wyobrazić9choc nie jest żle) , ale bez dzieciaków , nie potrafie . są nieznośne ,jek każde , . Ale bez nich- nie widziałabym sie w innej roli.:)

Gość dfadfa
mysle ze zycie ma sens jesli masz go z kims dzielic

sensem życia każdego człowieka jest umrzeć w swoim czasie:P

Stare panny są zrzędne i złośliwe :p Często z braku podlewania mają problemy natury kobiecej .

Gość prawie mam 30 lat
Oczywiscie ze mam prawo do szczescie tyle tylko ze nie jest to takie proste jak wczesniej. Jesli ktoś z was uważa za sens zycia to zabawa i nic poza nia to gratuluję, dla mnie sens zycia to rodzina....ktorej neistety wciaz nie mam:(

Gość lslslsll
Niektórzy nie odczuwają czegoś takiego jak instynkt rozmnażania się, po prostu. Dzieci mnie głównie irytują. Kocham za to zwierzęta, samotność i święty spokój.