Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marceliona

wapno do picia na alergie-czy jest jakies specjalne czy tylko te zwykle

Polecane posty

wyczytalam na forum gdzies ze jest jakies specjalne wapno na problemy z alergia,jakie to jest,bo nie spotkalam sie?

Gość blackcat
zwykłe... i to najzwyklejsze bezsmakowe. Bo te "smakowe" mają dodatki które mogą potegowac uczulenia :o

Gość iwostynka25
mi pomga to najzwyklejsze i koniecznie musujace

Gość gosiaczekrrrrrr
jataz mam takie niby na alergie o smaku jezynowym

Gość OpaOpa
Proponuję kupować te najtańsze wapno nawet z hipermarketu. Mi ono pomaga tak samo jak wapno dla alergików widzę różnicę tylko w barwie i zwiększonej zawartości Ca.

marceliona a jakie masz objawy alergii?? Katarek tez cie meczy? polecam Otrivin Alergy Swedzące oczy>>kropelki sa nawet bez recepty niektore Gorzej jak gardło drapie:/no a w ostatecznosci tabletki na alergie ktore zamulaja i usypiaja czlowieka:/

Gość purplerosee
Problem w tym, ze wiekszosc jest slodzona aspartamem. Ja wczoraj kupilam wapno w kapsulkach(w srodku jest plyn) bez cukru. Zapytaj o takie w aptece.

Gość jest specjalne...
na przyklad to http://www.domzdrowia.pl/38317,calcium-duo-alergic-tabl-musujace-10-tabl.html to polaczenie dwoch substancji, a nie tylko samo wapno...

a ten zel emolium drogi jest?kurcze najbardziej mnie to dziwi ze wyspki zadnej nie mam,umylam wczoraj glowe nizoralem to tragedia byla jak wyschly mi wlosy,tak swedziala mnie glowa :(

emolium ponad 20zl kosztuje chyba:/ dlatego najpierw jak juz to kup tylko jeden zel lub krem i zobacz czy bedzie sluzyl

Gość gość
U nas moje dzieci i ja mamy alergię i lekiem bez recepty jaki spożywamy jest Allertec. Co jakiś czas też podaję im wapno, też Allertec. Nie tyle, żeby wzmocnić działanie leku,bo te jest wystarczające, ale żeby złagodzić objawy, które już wystąpiły.

Gość gość
Ja całkowicie przerzucam się na bezcukrowe.