Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szwagierka76

RATUJMY 20 LETNIEGO LUKASZA CHOREGO NA BIALACZKE

Polecane posty

Lukasz jest 20 letnim studentem ekonomii, mieszkajacym w Kanadzie.Od kilku dni lezy w szpitalu i otrzymuje chemioterapie po nawrocie bialaczki. Jedynym ratunkiem dla chlopaka jest szybkie znalezienie dawcy szpiku kostnego. Lukasz jest Polakiem wiec najwieksza szansa znalezienia pasujacego szpiku kostnego jest wlasnie w tej grupie etnicznej czyli w Polsce. Ta straszna chorobe wykryto u Lukasza 12 miesiecy temu. Po pierwszej serii chemioterapii byl w remisii prawie rok. Niestety bialaczka powrocila i w tej chwili jedynym ratunkiem jest przeszczep szpiku kostnego. Jesli chcesz pomoc Lukaszowi to tu jest link gdzie mozesz zaczerpnac informacji gdzie i w jaki sposob mozesz zostac dawca szpiku. http://www.poltransplant.org.pl/ Zwykla probka krwi moze okreslic czy Twoj typ HLA pasuje do poszukiwanego. PROSZE POMOZCIE LUKASZOWI BARDZO GO KOCHAMY I NIE MOZEMY GO STRACIC Sprawdz czy Ty mozesz byc dawca dla Lukasza i popros znajomych zeby tez to zrobili. MOZESZ URATOWAC ZYCIE NIC NIE RYZYKUJAC Liczymy na dobre serca Polakow i dziekujemy. Mozesz zobaczyc zdjecia Lukasza na ponizszych linkach

Gość jeju swiat jest straszny
jak sprawdzić czy jest się dawcą szpiku?? bardzo mi go szkoda

Gość Martusia22
no szkoda chłopaka ja tez bym sie chciała dowiedziec może bym komuś życie uratowała

Gość netkaa_a
odswiezam:(

Kochane dziewczyny, przepraszam, ze tak dlugo nie odpisywalam ale sama mam male dziecko a jeszcze to ciagle ganianie do szpitala do Lukaszka.Tak wiec na nic nie ma czasu. Nie wiem dokladnie gdzie mozna oddac krew w waszym miescie ale najlepiej zadzwonic do czerownego krzyza i zapytac. Powiedzcie ze chcecie byc dawcami szpiku. W Kanadzie to jest bardzo proste mozna to nawet zlatwic nie wychodzac z domu przez internet. Nie trzeba nawet oddawac krwi tylko oni wysylaja specjalny patyczek i oddaje sie probke sliny z ust z ktorej pozniej biora kod genetyczny. Lukaszka szansa jest ze jedna osoba na 25000 moze oddac mu swoj szpik. TO jest mala szansa patrzac ze w Polsce zadeklarowalo sie tylko 31000 ale moze TY akurat mozesz byc tym cudownym dawca. Mozecie poczytac wiecej na www.szpik.info

Gość Lukas - Canada
HELP ME !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!