Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarowka 21tc

pomozcie prosze-drętwienie rąk

Polecane posty

Gość ciezarowka 21tc

od 3 tygodni strasznie dretwieją mi ręce w nocy, rano mam opuchnięte dłonie i palce jak kołki, zaliczylam w tym czasie 3 wizyty u lekarza ale on twierdzi ze to sie zdarza i kazal mi brac wapno... jest minimalnie lepiej niz na poczatku ale juz tego nie wytrzymuje, w nocy wstaje kilkanascie razy i chce mi sie plakac z bólu, wkladam rece pod zimna wode, to mi na chwile pomaga ale zaraz wszystko wraca, rano wstaje o 4 ,30 i to juz jest koniec spania bo bol jest straszny, jak troche pochodze to mi troszke przechodzi... czy ktos mial cos takiego w ciazy? jestem w 21 tyg. maluszek rosnie zdrowo.

Gość mamusia tezzzzzzz
Miałam takie dretwienie pod koniec ciąży, tylko mi nie przeszo zaraz po porodzie. Miałam zdrętwiałe, bez czucia opuszki palcow i jednej ręki non stop, przez kilka tygodni. Strasznie mi to przeszkadzało, zwałaszcza jak zajmowałam się corką. Brałam cały czas magnez z wit b6 i na szczęcie przeszło.

Gość beniaaa.
Też tak miałam przez ostatnie 2 miesiące ciąży, ból dłoni w nocy, okropne:O Nie mogłam zgięć palców, nic chwycić w dłoń. Przeszło zaraz po porodzie:)

mialam tak ; lekarz przepisal mi tabletki-przeszlo ale brzuch mnie bolal..moja rada-kladz maksymalnie wysoko glowe do snu;ja spalam na 3 poduszkach -mniej boli i mniej puchna palce!

Gość ciezarowka 21tc
dzieki za odpowiedzi... przerazacie mnie tym ze przeszlo dopiero po porodzie... ja mam jeszcze 4 miesiace ponad do konca ciazy, to mnie psychicznie wykancza. magnez tez biore wiec raczej nie mam niedoboru. nikt nie ma zadnych sposobow na ta dolegliwosc? ;(

Gość leniwa trzydziestka
dobrze jest kupic preparat z wapnem i magnezem, taki który ma te składniki w odpowiednich proporcajch, czasem za skurcze i drętwienie moze byc też odpowiedzialny brak potasu generalnie takie przypadłości mogą sie też zdarzac jeśli się ma zmiany w kręgosłupie szyjnym lub piersiowym, podejrzewam że ciąża też wpłyneła na Twoją postawę więc stąd może te problemy, popytaj w aptece jest taki preparat Walmarktu WMC wapń, magnez, cynk http://www.kzw.pl/produkty.asp?nl_product_id=26 Aspargin http://www.kardiolo.pl/aspargin.htm Cardiomin http://wolski.intelishop.pl/Producenci-k9/Puritans-Pride-k12/Cardiomin-B6-Wapn-Magnez-Potas-p41.html ten ostatni chyba najlepszy, ale skonsultuj się koniecznie z ginem, generalnie magnez i potas polecany jest także kobietom w ciąży które mają tendencje do skurczy macicy

Gość ciezarowka 21tc
dzięki, w srode mam wizyte to moze mi lekarz cos przepisze konkretnego, mam nadzieje ze mi cos pomoze bo juz w nocy sie budze prawie z placzem z bezsilnosci spie godzine, pozniej musze pochodzic i tak cala noc, straszne to jest, az sie boj e zasypiac bo wiem ze zaraz mi rece zdretwieja...

pisalam tobie ze mi przeszlo po kilku dniach odkad zaczelam klasc sie wyzej! zrob tak a bedzie lepiej!!!lepsze krazenie ! i wcale nie trzeba mi bylo sie meczyc do konca ciazy! moze troche niewygodnie bylo na poczatku ale za to bolu mniej

Ja tak miałam, gdy zaczeły się upały i zostało już do konca ciąży.

Gość ciezarowka 21tc
karen- mialas szczescie ze ci przeszło, mi to nic nie daje

oj to wspolczuje...bo to jest paskudne..ale mi tez przeszlo po kilku nackach -nie od razu-moze jeszcze ci sie uda...powodzenia

Gość ciezarowka 21tc
bylam wczoraj u 2 lekarzy, i to niestety ucisk z kregoslupa wiec raczej nie przejdzie... zrobilam sobie tez badania krwi na magnez i potas-wyszly bardzo dobrze wiec to nie to... ech...

tez milam detwienie ale nogi i byl to ostatni miesiac ciazy

Gość skurcze miesni
ciezarowka 21tc mnie nic nie pomagało z tych podanych wyzej leków. Dopiero GASTROLIT polfa Kutno dał efekt. Jedną saszetkę rozpuścić w szklance wody i pic przed jedzeniem

Gość moniczka 34 tydz.
ja od samego początku miałam drętwienie rąk i nóg. ASPARGIN i jeszcze raz ASPARGIN. (bez recepty). Konsultowałam z moim gin. Na początku gdy drętwienie było silne brałam 3 razy dziennie po 1 tabletce, a gdy trochę ustępowała (po kilku dniach) 1 tabletka 1 raz dziennie i biore tak do tej pory. Gdy poczuję,że drętwienia nawracają - zwiększam dawkę do 3 razy dziennie.

Gość ellena123
Ja jestem wlasnie w ostatnim trymestrze ciazy...i od jakiegos czasu nie mogę normalnie spac ;/ dretwieje mi brzuch, pytalam lekarza czy to nic zlego, on powiedział ,ze to calkiem normalne. Ja jednak mam jakies obawy co do tego...zastanawiam się czy oby na pewno nie zaszkodzi to ciazy???

Gość a mi pomógł zwykły magnez

magnez, ja mialam kieedys tak samo, pozniej okropne bole w szyi, cos ala zwyrodnienie kregoslupa szyjnego magnez pij, cwicz wiecej, nie siedz non stop, to wszystko od siedzacego trybu zycia

pic duuuuuuuuuzo wody wbrew pozorom wiecej wody więcej wysikasz :) ale niestety ja uroslam o dwa rozmiary a rodziłam we wrzesniu duzo odpoczywaj, nogi powyzej tułowia i trzymaj sie dokonca :)

Gość euda
moge ci coś na ten temat powiedzieć miałam gorzej bo miałam nawet coś w rodzaju paraliżu twarzy i głowy oraz całej lewej strony leżałam prawie miesiąc w 7 miesiącu ciąży w szpitalu na neurologii nie podawali leków nie zgodziłam sie na nie oraz chcieli mi zrobić TK głowy oraz rezonans ale to zagraża płodowi też sie nie zgodziłam miałam diete i miałam testy zdrowotne oraz kilka razy psycholog ze mną rozmawiała zadała nawet pytanie czy mąż mnie bił - :o o zgrozo ... nie widaomo do tej pory dlaczeg tak sie stało - najgorsze było jak nie umiałam nic utrzymać w lewej ręce a na lewej nodze nie szło stać . trudno mi powiedzieć czemu tak sie stało - przyjmuje że to ucisk dziecka w łonie na jakieś nerwy całego układu - tyle . Ach zapomniałabym młoda lekarka nawet stwerdziła "że ma pani coś w głowie" pewnie kurwa raka i umieram :p młoda po studniach - zjebałam ją baba w ciąży przed nią siedzi w 7 miesiącu a ta mi gada że Pani ma coś w głowie :o hehe pewnie :p No nic kochana nie martw sie póki co nie leż na tej stronie która ci drętwieje i spaceruj oraz komples witamin podwójnie - ja miałam podwójną dawke magnezu i kwasu foliowego oraz innych . powodzenia :* wiem przez co przechodzisz to głupie uczucie ja miałam 10 razy gorzej plus szpital

Gość krawatek
witam, jestem w 8tyg ciąży i już 3 razy zdarzyły mi się dziwne dolegliwości. To nie tylko drętwienie rąk (takie, że nie mogę nic złapać) ale dodatkowo chwilowa częściowa utrata wzroku, w uszach szum i jakis dziwny paraliż twarzy(tak że nie mogę się normalnie wysłowić). Jestem tym naprawdę przerażona, lekarka powiedziała,że jeśli jeszcze się to powtórzy to czeka mnie neurolog, ale czy któraś z Was miała takie dolegliwości? co w takich sytuacjach robić? Teraz się nawet boję siąść za kierownicę, żeby nie spowodować wypaku...

Gość panda.manda1
tez tak mam ale ja juz jestem w 33 tc - mi lekarka kazała brac 2 tabl.magnezu na noc i ci powiem ze po tygodniu mniej mi dretwieją i moge sie w koncu wyspać

Ja tak miałam po porodzie, puchły mi nogi i drętwiały ręce, w szpitalu podawali mi potas. Ale czy akurat to mi pomogło to nie wiem. Kazali dużo pić, jakoś wróciłam do normalności, ale kiedy to nie pamiętam...

Gość nouille
Hej, też tak mam przez ostatni miesiąc ciąży, lekarz oprócz standardowych witamin przepisał mi preparat Multisal, troszkę lepiej. Dodatkowo piję wapno.

Gość mama po raz 2
jestem w 37 tyg ciązy,drętwieją mi dłonie do nadgarstków,a ręce od ramion bolą przy tym jak by mi je wyrywali,jest to dla mnie cos dziwnego bo to moja druga ciąża,co prawda znosze ją gorzej ale nie przypuszczałam że można mieć nawet takie dolegliwości.W nocy śpie godzine i sie budze z płaczem pochodze i zasypiam na kolejne pół już wtedy godziny,pomocy!!!a to dopiero pierwszy tydz tych dolegliwosci...tak bedzie do końca?

Normalny problem :) Troszke oliwki na nadgarstki i od wewnetrznej strony wykonywac masaz poprzez uciskanie ,zaciskac i prostowac palce,pomaga ,kilka razy dziennie stosuje..:)

Gość chyba cos wiem..
dretwienie rak to zazwyczaj objaw problemow z kregoslupem

Gość ikrycja
Dziewczyny od 30 tygodnia ciąży zaczęły mi drętwieć dłonie. Początkowo opuszki, później palce, w końcu całe dłonie. Drętwiały podczas pracy przy komputerze i w nocy, później coraz częściej. Budziłam się w nocy z całkowicie zdrętwiałymi dłońmi, aż mnie paliły. Czułam, że są opuchnięte. Wstawałam i moczyłam w zimnej wodzie, ale pomagało tylko na chwilę. Na wizycie powiedziałam o tym lekarzowi, który prowadzi moją ciążę, a ten opierdzielił mnie, że nie powiedziałam mu o tym wcześniej, bo niepotrzebnie się męczyłam. Powiedział, że w czasie ciąży w organiźmie odkłada się woda. Ciało jest opuchnięte i odprowadzanie limfy oraz mikrokrążenie zostaje nieco upośledzone. W miejscach gdzie jest mało przestrzeni (np. w nadgarstkach) opuchlizna uciska na nerwy i powstaje tzw. zespół cieśni nadgarstka. Stąd drętwienie dłoni. Zalecił mi branie 2 razy dziennie po jednej tabletce DIOSMINEX (lek bez recepty), który poprawia mikrokrążenie i odprowadzanie limfy. Rezultaty zauważyłam po tygodniu stosowania, wreszcie przesypiam noce, chociaż drętwienie w mniejszym nasileniu nadal się zdarza. Wtedy układam ręce w taki sposób, żeby nadgarstki nie były zgięte, a leżały płasko na łóżku lub wisiały wzdłuż ciała (w pozycji w której drętwienie przechodzi).

Gość ikrycja
Jeszcze jedno. Siostra - fizjoterapełtka - powiedziała mi w jaki sposób samodzielnie zdiagnozować zespół cieśni nadgarstka. Otóż składacie dłonie jak do modlitwy (całe powierzchnie dłoni całkowicie do siebie przylegają) a przedramiona układacie w linii prostopadłej do dłoni. Łokcie muszą się znaleźć na wysokości nadgarstków. Jeżeli w ciągu 10 minut poczujecie drętwienie dłoni to znaczy, że najprawdopodobniej macie zespół cieśni nadgarstka. Jeżeli jesteście w ciąży - najpewniej wiąże się on z odkładaniem wody w organiźmie - przejdzie po porodzie.

Gość gość
Ją mam już miesiąc a do porodu jeszcze prawie miesiąc. Mam bardzo silny zespół ciesni nadgarstka a właściwie dwóch.nie czuje rąk wszystko mi leci z rąk. Lekarz powiedział że jeśli po porodzie wrócę do wagi wyjściowej i nie przejdzie to wtedy dostanę zastrzyki że sterydami i będzie ok. Wszystko przez hormony i wodę