Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie pomozcie prosze

czy ginekolog moze powiedziec rodzicom o wspolzyciu nieplenoletniej corki??

Polecane posty

Gość jak to zrobic
wiesz lekarz dobierze ci dobre tabletki, to sie widzi kiedy nie pasuja tabsy do organizmu, ale wkoncu sie trafia na te idelne:> ja trafilam za 1 razem na yasmin , przy nich sie nie tyje, nie zatrzymuja wody w organizmie, niektore dziewczyny nawet chudna troche na nich:)

Gość onaksos
nie doradzaj jej konkretnych tabletek dla kazdego cos innego -ja za 1 razy trafilam na novynette i dla mnie to one sa odpowiednie.

no przytyje to jest malutki szczegol ale boje sie bo sa rozne komplikacje pozniej chce miec zdrowe dzieci i nie chce miec rozregulowanej gospodarki hormonalnej

Gość jak to zrobic
wiesz to nie jest tak ze to pigulki powoduja bezplodnosc czy horoby dzieci itp, jak cos jest nie tak to jest juz przed braniem pigulek, ja od poczatku kiedy zaczelam jade na pigolkach, wiele moich zanjomych tez, mamy zdrowe dzieci, zadnych problemow hormonalnych , i nie bylo jakichs problemow z ciaza... zaszlam po 2 miesiacach starania, wiec jak widac to nie pigulki niszcza wszystko... jak sie o siebie dba chodzi do lekarza na kontrole to wszytko gra

Gość o muj borze
Patrz no ja czasami i bez i jakos nie moge wpasc! Nie mam szczescia najwyrazniej. Nie wiem co zlego jest w gumkach, jesli sie ich nie podgrzewa na kaloryferze to nie sadze zeby byly wadliwe. No chyba ze pani w kiosku robi dziurki szpileczka. jak to zrobic :albo Cie znajomi oklamali ze gumka byla.. Nie dowiesz sie raczej nigdy chyba ze przy tym bylas. Swoja droga jesli parka sie parzy codziennie po dwa razy (bo milosc jest szalona itd) przez dajmy na to miesiac i czasem jest "przerywany" i potem okazuje sie ze jest ciaza, to jak sprawdzic czy to wadliwa guma czy przerywany? 1% z tego co pisze na opakowaniach. Fakt faktem, trzeba miec szczescie (albo pecha) zeby trafic w ten 1%.

ja narazie zmykam jeszcze mam dziwne obawy ze jestem w ciazy ale tak za kazdym razem mam po...

Gość o muj borze
Nie martw sie tez wiele razy mi sie wydawalo ze jestem.. wydawalo;>

Gość onaksos
rob jak uwazasz ale pigulki to wielka wygoda i seks bez strachu ,co to za seks z ciaglym marwieniem sie zajde czy nie zajde?

Gość o muj borze
Pigulki to nie do konca wygoda - trzeba ciagle pamietac zeby codziennie je jesc.

Gość o muj borze
Szkoda ze nie ma pigulek dla facetow :/

Gość ncaovop
Chciałabyś mieć ciastko i zjeśc ciastko. Uprawiać seks, ale jednocześnie być grzeczną córeczką mamusi. Skutecznie się zabezpieczać, ale nie brac tabletek bo mogą być komplikacje. Tak się nie da! Dojrzały człowiek musi podejmowac decyzje! Moim zdaniem mimo iż 17 lat to nie jest taki "mały wiek" nie jesteś zbyt dojrzała :O

Gość onaksos
ja nie widze w tym problemu lykam regularnie, gorzej gdy chce sie seksu a nie ma prezerwatyw -to dopiero ogranicza nie mowiac juz o komforcie

Gość onaksos
ncaovop-zgadzam sie z toba ona jeszcze nie dojrzala do seksu

Gość o muj borze
Tablety jak i gumy maja swoje wady i plusy.. Kazda wybiera to co jej pasuje. Jesli jest staly zwiazek i jest sie pewnym partnera to mozna pozwolic sobie na tabletki. W innym wypadku lepiej gum albo both.

Gość gosiaczekrrrrrr
ja biore od ponad 5 lat pigulki i nie zamierzam ich odstawic. Sa dobre jesli sa dobrze dobrane do kobiety! JEsli idzesz sama to nie masz co sie bac ze jak twoja mama pojdzie nastepny raz to jej wygada:)! nie martw sie:)

dzieki za pomoc teraz juz sie nie boje isc do gina a co do tabletek to zapytam gina bo nie wiem czy brac jakąs mam obawe przed tymi tabletkami w mlodym wieku chce miec zdrowe dzieci a sa rozne przypadki

Gość gosiaczekrrrrrr
A i jeszcze jedno do zalozycielki tematu>>>>> nie przejmuj sie uwagami poprzednikow ze jestes niedojrzala do seksu itp.... Jezeli zdecydowalas ze jestes gotowa na seks z milosci a nie z ciekawosci tzn ze do tego dojrzalas!:) a o pigulkach warto pomyslec, nie wszystkie sa drogie, jak pojdziesz do ginekologa to pogadaj z ginem o tabl powiedz jakie masz oczekiwania a na pewno ci jakies dobierze, uwazam ze warto, jezeli są dobrze dobrane to same plusy z tego wynikaja!

nie przejmuje sie bo po paru wypowiedziach nikt mnie nie moze ocenic jaka jestem a ze chce zeby moja mama myslala o mnie ze jestem gzreczna i wogole to znaczy ze dbam o swoja opinie bo takie co sie kochaja w wieku 17lat sa zazwyczaj przekreslone

nie wiem czy sie oplaca brac wogole bo nie kocham sie czesto ale zapytam

Gość gosiaczekrrrrrr
a no chyba ze tak:)no bo jak tylko np bys sie kochala 2-3 razy w miesiacu to w sumie nie warto moze jeszcze teraz,ale zawsze to jakies zabepieczenie jedne z pewniejszych:) Dobrze ze sie nie przejmujesz bo tu nieraz takie chamstwo sie pojawia ze .... JA tez zaczelam jak mialam 17lat i tez moja mama uwazala mnie za grzeczna dziewczynke i uwaza do teraz chyba:P a mam juz 22 lata:)))wiec cie rozumiem:)

heheh no wlasnie i wole zeby mnie za taka uwazala a co do kochania to raz na tydzien..

czasami wiecej raz na tydzien bo sie boje bo pewnie bylo by czesciej

Gość gosiaczekrrrrr
heh no to pogadaj to moze sie skusisz na tabl.anty:) wogole zycze ci aby ten ginekolog byl miły tzn taki z ktorym mozna o wszytskim pogadac(bo wiadomo rozni sa) a jak Ci sie nie spodoba to zmieniaj:)warto!!! ja chodzilam przez ponad 2 lata do chama, a potem zmienilam na takiego sweet faceta:Ptzn ginekologa:P ale o chamskim traktowaniu pacjentow przez lekarzy roznych specjalnosci pewnie juz slyszalas wiec nic tylko tepic takich!!!!!!!!!

dzieki za pomoc gosiaczekrrrrr chyba sie jednak skusze a zasze pozniej mozna odstawic

Gość kafeteriaaaaaaa
NIE MA PRAWA POWIEDZIEC NIC O TOBIE NAWET TWOJEJ MAMIE!!!!!!!!!!

Gość gosiaczekrrrrr
mozna w kazdej chwili nawet:) tylko nie czytaj o skutkach ubocznych bo paranoji mozna dostac tyle tego an tym forum powypisywane:P a Ty jestes z duzego miasta czy malego? bo w sumie powiem ci tak: ja pierwszy raz poszlam do baby ginekolog i ona powiedziala ze mi nie pzepisze bo jestem za mloda i mam przyjsc jak skoncze 18lat,ale potem poszlam do innego tego chamskiego jak sie okazalo to on mi przepisal bez problemu i mowil ze mlodsze biora, ze nawet takie co maja 14 lat bo tabl.hormonalnymi leczy sie jeszcze inne schorzenia: tradzik, torbiele, bolesne miesiaczki itp:) wiec mysle ze powinien przepisac ja chyba na taka dziwolag trafilam za pierwszym razem:) a pytam o miasto bo jak duze to jest duzy wybor w ginekologach:)

a miasto jest male i ide do baby zobacze jaka bedzie a jak co to zmienie

Gość nikuuusia :(:(:(
pomużcie co ja mam zrobić moja koleżąnka chce moim rodzicom powiedzieć ze pale papierosy a ja sie w tej sytuacji boje ze powie moja kolezanka jesi te ma taki problem prosze pomużcie bardzo wasz prosze ;((