Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marceliona

chyba alergia,ale sama nie wiem,moze ktos z was ma tak samo?

Polecane posty

mam chyba na cos alergie sama juz nie wiem....mialam 3 lata temu testy alergiczne i pokazalo ze mam jakas alergie o podlozu infekcyjnym-nie wiem co to znaczy wogole,bo pani doktor powiedziala ze taka alergia to nie alergia..........ale ostatnio swedzi mnie czesto skora,po umyciu,i wogole tak nagle,zadnej wysypki nie mam,nawet po szamponie do wlosow cala glowa swedzi :( moze za sucha mam,sama nie wiem,ale to okropne uczucie,teraz pije wapno i jem jakies tabletki na alergie :( nie wiem juz czym sie umyc :(

Gość dddddvvv
Tak, to jest alergia skórna i idź do dermatologa. Wapno wsadź między bajki. Kup sobie coś lepszego na alergię.

Gość nie normalne
bardzo możliwe że to atopowe zapalenie skóry

no ale wlasnie dzwne to jest,ze wysypki nie mam ! bo to chyba zbieg okolicznosci ze tak sie zaczelo robvic odkad antidral pod pachy stosuje.....narazie mam cet alergin tabletki,od dzis je biore....

tylko ze to od tygodnia jakos mam a nigdy wczesniej takich problemow nie mialam

Gość nie normalne
to spróbuj na jakiś czas przestać go stosować to zobaczysz czy on miał na to swędzenie jakiś wpływ, spróbować można. Ja mam alergię na roztocza i przy tym mam właśnie lekką atopię, czasem swędzi mnie skóra bez wyraźnej przyczyny

a myjesz sie jakims specjalnym mydlem czy wszystko normalnie?chyba odstawie go narazie chociaz wierzyc mi sie nie chce ze to mialoby wplywa.......umylam glowe nizolarem bo myslalam ze moze lupiez mam czy cos to jeszcze gorzej mnie swedzialo :( baba w aptece kazala ten cet alergin jesc i wapno......a jak nie pomoze to do lekarza,ale oby pomoglo

Gość nie normalne
polecam mydło z serii AA do skóry delikatnej i wrażliwej jest naprawde dobre i nawilża skórę, a poza tym to po umyciu muszę natychmiast posmarować skórę balsamem lub oliwką ponieważ jest ona bardzo sucha i ściągnięta a pewnie jakbym dłużej ją przetrzymała to zaczęłaby swędzieć. Jako balsam do ciała lekarz polecił mi Enolium.

kup sobie emolium!!!!!!!!!!!!! to jest zel do mycia i krem, zapytaj w aptece niestety kosztuje ponad 20zl! kolezanka miala tez problemy po myciu ale to emolium jej pomoglo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

a moze powinnam jakis delikatny szampon stosowac?moze dla dzieci?bo ostatnio czesto zmienialam szampony wiec moze tez dlatego glowa swedzi......

Gość szare mydło

moja siostra gdy ma problem ze swedzaca skora myje sie takim brazowym mydlem propolisowym,kupila w aptece......no i jej pomaga....ja za to mam problem ze swedzaca skora glowy,nawet na topiku pislaam,ale to dlatego ze za czesto zmieniam szampony i skora chyba zwariowala :(

A nawilzasz regularnie skore? Twarda woda bardzo ja wysusza. Ja mam dokladnie tak samo, jezeli przez kilka dni nie uzyje balsamu.