Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arctica

Suknię kupić czy wypożyczyć?

Polecane posty

Ja jestem za wypożyczeniem, moja mama jest innego zdania. a Wy kupujecie?

Gość Potwór z Loch Ness
My wypożyczamy :)

Ja wypożyczałam.Po co kupywac i tak sie na niej straci a i zupy z niej nie ugotuje;-)

no właśnie. wypożyczoną suknię zdejmuję, oddaję i więcej mnie nie interesuje. a kupioną jak potem szybko sprzedać?

Ja wyporzyczałam. Moim zdaniem nie ma co kupować i potem zastanawiać się czy ktoś kupi mi ją za 500 zł :)

a ile kosztuje wypożyczenie? i jakie są warunki, na ile dni, kiedy trzeba zarezerwować, co jeśli coś się zniszczy?

Gość sprzedac suknie bardzo ciezko
jak szybko sprzedac??? kumpela juz chyba z 5 razy wystawiala na allegro i w gazetach, a sukienka naprawde sliczna. do dzis nie sprzedala, w koncu przestala wystawiac. podobnie druga - jej suknia spoczela w szafie na strychu... ciezko sprzedac suknie, bo kazdy woli sobie kupic nowa.

hej!ja wypozyczam...place 1/3 ceny sukni. nie musze jej prac ani potem myslec gdzie by ja sp[rzedac. bedzie nowiutka szyta specjalnie na moje wymiary. dostaje ja na tydzien, 4 dni przed slubem, wiec powinna byc idealnie dopasowana. ja jestem za wypozyczeniam:)

a czemu nie chcą wypożyczac ?? chyba zgłupieli, ja możliwe że tez bede chciala wypożyczyc suknię.

ja kupiłam ( uszyłam sobie u krawcowej) slub teoretycznie jest raz w zyciu i ja osobiscie nie chciala bym isc do niego w sukni po jakiejs innej pannie młodej :( ale wy róbcie jak uwazacie pewnie teraz wszystkie naskoczycie na mnie , ale za nim podejmiecie decyzje to porozmawiajcie z kims kto juz pozyczal bo słyszałam o róznych historiach

Gość uk girl
Do mojego slubu jeszcze ponad rok bo dokladnie 20.06.2009 ale tez mysle o kupieniu suknie....tak jak ty mysle ze slub jest raz w zyciu i nie chciałabym załozy sukni po kims,mam nadzieje ze moja bedzie wyjadkowa i inna od wszystkich:)Jesli pozniej uda mi sie sprzedac to ok a jesli nie to zachowam na pamiatke

ale ja bym w życiu nie wzieła sukni po kimś a już nie mówie o moim narzeczonym, który by mi na to nie pozwolił;) oni szyją suknie na nasz wymiar i potm ją wypożyczaja czy nie? mówcie bo ja od niedawna mysle o wypożyczeniu ale szczerze to nie wiem jak to wyglada:)

birmeńka ale po co miałby ktoś na ciebie naskakiwać;) ja wiem, że moja też ma być niepowtarzalna, i wyjątkowa i napewno nie taka, że ktoś miał ją wcześniej ode mnie , ale myslalam ze mozna uszyc taka jaką sie chce a potem im oddac. ale jak tak sie zastanawiam, t nei wiem czy bym ją chciała oddawać:(

madzianietka pomysl logicznie komu opłacał by sie szyc suknie na wymiar zeby ja wypozyczyc ja swoja szyłam u krawcowwej jest idealna i taka jaka sobie wymarzyłam bo projekt byl własny nie kosztowała mnie duzo i wszystkim bede polecac własnie szycie , a jesli jej nie sprzedam to trudno wcale mnie to nie martwi :)

właśnie ja tez sie nie martwie czy sprzedam czy nie... dla mnie moze wisiec w szafie;)

ja tez wypozyczałam :) nigdy nie mialam problemu z pozyczonymi ciuchami bo z kumpelami nieraz sie wymieniałysmy ;) Co do wypozyczania sukien ślubnych to zalezy od salonu, w niektorych placic czesc wartosci sukni plus koszty pralni, w niektorych koszt jest zalezny od modelu sukni i pralnia wliczona jest juz w cene jak i ubezpieczenie jej :)

powiem wam za pół roku co bede robiła, kupowała czy pożyczała. do tego czasu tylko sobie oglądam:)

Hej dziewczyny, oczywiście że jest tez możliwość uszycia sukni na swój wymiar i jej wypożyczenia. Ja tak będę właśnie robić, to jest tzw. szycie na pierwsze wypożyczenie. Krawcowa uszyje suknię na mój rozmiar, ja jej za to zapłacę 70% wartości a po ślubie oddam z powrotem. A ona będzie mogła po ewentualnych przeróbkach wypożyczyć sukienkę innej pannie młodej. Wg mnie to świetna opcja, nie trzeba się martwić co zrobić z kiecką po weselu:) Moja zamówiona już, przymiarka w lipcu:D