Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toznowuja

pasta cukrowa- zalamana jestem..

Polecane posty

Gość toznowuja

najpierw packalam robiac ja sama, potem kupilam za 20 na allegro, a i tak nie dziala:( robie wg instrukcji, powstaje konsystencja plasteliny, przylepiam, odlepiam, ZADEN wlos sie nie usuwa.. Czemu? Dodam, ze jestem jasnej karnacji, wloskow mam niewiele i jasnych, na nogach gole zyletką, i nie ma problemu, a pasta chcialam usunac okolice bikinii.... Wosk, penseta- odpadają, nie zniose bolu Maszynka - odrasta jezyk po 2 dniach Laser-nie stać mnie Depilator - nie stać mnie, a i podejrzewam ze bedzie jak po maszynce pomozcie :(

Gość pasta tez wyrywa tak jak wosk
wiec bol cie nie ominie

Gość toznowuja
niech boli, ale problem polega na tym, ze nic nie wyrwala!!!!

Gość toznowuja
mam gotową, wiec zgodnie z instrukcja daje na pare minut opakownie do miseczki z goraca wode, ona mieknie, biore kawaleczek, formuje kulke, uciskam w dloniach, ugniatam, potem jak sie ciagliwa, plastyczna, to nakladam pod wlos, i probuje oderwac z wlosem - z paskiem lub bez - efekt--boli , odrywa sie (nie cala, czasem czesc zostaje bo si lepi) ale nie wyrywa sie zaden wlosek :(

Gość nie znam sie ale
chodze na depilacje woskiem do kosmetyczki, i jedyce co moge tutaj powiedziec, ze kosmetyczka nakladajac wosk, pozniej plaster, ale... masuje go zgodnie z wlosem!! natomiast wyrywa przeciwnie, czyli pod wlos!

Gość toznowuja
poza tym, da sie jakos golic, by nie bylo krostek i jezyka? uzywam letniej wody, delikatnej maszynki, potem nakladam krem, i ciagle to samo :( a jak uzywam jakies kremu Veet to jako tako mi schodza wloski, ale predzej jak sa dluzsze, no i tez odrasta na drugi dzien :( chce byc gladka :(

Gość toznowuja
czyli nakladac zgodnie z wlosem a wyrywac pod wlos?

Gość nie znam sie ale
no tak, z tego tak wynika.! ale wiesz kiedys sama kupilam wosk i sama probowalam wydepilowac, boze!! nic z tego nie wyszlo, a nawet jakies dziwne plamy mi powychodzily:o dlatego zaczelam chodzic do kosmetyczi, a pozniej gdy wlosy mi sie troszke oslabily to w koncu moge uzywac depilatora:) ktory lezal juz kilka lat w szufladce! wychodzi taniej, choc raz na pol roku ide jeszcze na ten wosk, bo jest skuteczniejszy, lepszy rezulat, i wloski w skore nie wchodza. ale i tak jestem zadowolana, ze sie przemoglam.:)

Gość nie znam sie ale
daj znac czy ten sposob nakladanie pasty poomogl?

Gość toznowuja
no, bede probowac jeszcze wieczorem od nowa... ale probowalam rano, i wczoraj i czarno to widze :( niby sie przylepia do ciala, boli przy odrywaniu, ale wloski zostaja... :(

jak juz uformujesz ta kulke, to trzeba ja troche urobic az pasta przybierze taki bialo-zolty kolor (nie bedzie przejrzysta) wtedy mozesz zaczac depilacje

Gość ewewee
Hej ale co wy dziewczyny tak intymne miejsce wystawiacie kosmetyczce ? Znaczy tak sie rozkraczacie tak ? Czy jak to wygląda :P? Bo ja się wstydzę iść i pokazywać krocze obcej kobiecie :P

dziewczyny...korzystając z okazji , że jest już temat o depilacji...to jaki polecicie KREM do depilacji dla jasnowłosych ?? podajcie swe typy... Kiedyś też przeszlam męczarnie z tą pastą..sama robiłam, ale szlag mnie trafiał, że tyle godzin siedziałam nad tym, a prawie, że nic nie usunęlam...także chyba takie cuda nie nadają się dla blondyn :O Kupiłam też na allegro i było to samo, niczym się nie różniła od tej domowej...

Gość toznowuja
tez bym sie wstydzila ;p hmm, "sama juz nie wiem " - chyba masz racje, moze powinnam mocniej, dluzej rozrabiac, bo ja nakładałam raczej taka przezroczysta, jasny bursztyn... moze rozrobie ja, pougniatam dluzej, z 20 minut, az zmatowieje, i wtedy dopiero naloze :) dzieki!!! oby sie udalo!!!

Gość toznowuja
szaro -oka ja depilowalam Niar i Tanitą, Tanite mam w domu jeszcze, ale Nair lepiej schodzi... ogolnie te kremy stasznie smierdza, i nie jestem za bardzo zadawolona z efektów;/ trzymam je po 10 minut, a potem szpatulka odchodzi 70% wloskow, a reszte robie maszynka -wiec robia sie kropki;/

no właśnie czytałam gdzieś opinię, że klientka naklada krem i jeszcze dodatkowo maszynką doprawia...a na ile jest spokój z odrostami...jak mnie drażni ten jeeeżżż :O

Gość toznowuja
na drugi dzien pojawia sie juz meszek...

masz na myśli czerwone krostki tak ?? ja polecam po depilacji , czy goleniu tłusty kremik...bielendy Beuty Milk...

Gość ewewee
Sorki że się jeszcze raz wtrącę :P Hej ale co wy dziewczyny tak intymne miejsce wystawiacie kosmetyczce ? Czy jak to wygląda ? Bo ja się wstydzę iść i pokazywać krocze obcej kobiecie . Ale w sumie to bym chcaiła isc na taki zabieg.

Gość tak szczerze
ja nie wiem jak wy to robicie..ja dawalam kiedys taki tani krem za 3 zl i wszyztko ladnie schodzilo..dziwne...

ja w życiu bym nie dała się obcej babeczce w tym miejscu wydepilować...pewno , to wygoda... jednak ja wolę już się sama pomęczyć

a pamiętasz jaki to był krem ?? najlepiej to na sobie wypróbować...ale rad zasięgnąć nei zaszkodzi

Gość toznowuja
jaki krem za 3 zl?;>

Gość dajcie spokojj
a czego tu sie wstydzic???? coniektorzy maja problem z nadmiernym owlosieniem, ale mozna temu dopomoc :P i kosmetyczka tez czlowiek i potrafi zrozumiec , a co najlepsze zaradzic;) a tak szczerze sama sie troszke wstydze ale przemoglam sie i przynajmniej nie mam problemu z klakami :D :classic_cool: coprawda zawsze mam troszke stresa i wstydu ale juz sie nie przejmuje, bo nie ma czym, sprawa jak wiele innych 🖐️

Gość ewewee
A jak to wygląda ? ta depilacja ?

Gość toznowuja
ja w sumie nie mam nadmiernego owlosienia, mam nieduzo i jasne, ale jednak ;-) wlasnie-jak wyglada taki zabieg i ile kosztuje?

Gość dajcie spokojj
to zalezy co chcesz wydepilowac, jesli calosc to poprostu jestes golas jak u ginekologa, a jesli chcesz tylko okolice .. to zaklada Ci takie specjalne 1 razowe majteczki i jedzie wszystko trwa chwilke:) ALE uwazajecie!! jesli decydujecie sie na bikini, i nie tylko bikini to tylko do WPRAWIONEJ KOSMETYCZI< raz poszlam do takiej mlodziutkiej na depilacje nozek.. i jest ogroma roznica! zwyczajnie nie wytrzymalam.. z bolu, i powiedzialam, ze wiecej nei chce aby mi depilowala! ale akurat przyszla szefowa i syptala jak idzie? powiedzialam, ze wiecej nie chce (wiem jak z reguly boli a dzis nie dam rady wytrzymac) i wiecie co dokonczyla sprawe!! szybko i naprawde o wiele wiele mniej bolesnie! teraz chodze juz tylko do tej swojej kosmetyczki a zarazem pani kosmetolog:)