Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wqdwqdwe

kiedy na spacer ze wczesniakiem?

Polecane posty

Gość wqdwqdwe

moj wczesniak urodził sie w 35 tygodniu ciąży, ma dwa tygodnie,od tygodnia jestem z nim w domu, nie wiem kiedy moge isc z nim na spacer, lub chociaz stanac przy otwartym oknie..ogolnie jest zdrowy, wazy koło 2500 , miał żołtaczke w szpitalu, teraz ma małą, maz nie kaze mi z nim nawet przy otwarym oknie stawac, a co dopiero na spacer...a ja juz sama nie wiem, jest ciepło, moze powoli go przyzywczajac do wyjsca na zewnatrz...nie wiem jak go ubrac, i czyms przykryc..w sumie mam taras..mogłabym wyjsc na taras..co roadzicie, kiedy z nim wyjsc?

Gość jołjoł
ja tęz urodziłam synka jako wczesniaka i powiem ci nalezy je traktować jak normalnego noworodka jesli chodzi i wychodzenie na dwór - tak doradziła mi ordynator, a mój mały miał w dniu wyjścia 2 kg. Po prostu nalezy ubrac go nieco cieplej niz siebie, na obecna pogodę to body, koszulka lub kaftanik, jeszcze coś cieplejszego na górę, spioszki, kombinezonik lekki i pod kocyk z czapeczką. Musi łykać swieżego powietrz choćby 10 inut dziennie bo inaczej go nie zahartujesz i potem bedzie ci chorował. Oczywiście jak wieje silny wiatr czy ulewa to lepiej nie ryzykowac. jak jeszcze coś chciałabys wiedziec na temat wczesniaczka to służe radą, przeszłam chyba wszystko co mozliwe z małym. pozdr.

Gość kafeteriaaaaaaa
moze skonsultuj sie z jakims pediatra? poprzedniczka ma racje chociaz na chwile z nim wychodz na dwor!!!!!! koniecznie, byle tylko nie wialo na niego,ale na chwile opatulony moze byc na dworku:)))))