Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pabiny

pierwsza wizyta u ginekologa STRES

Polecane posty

Gość pabiny

CZESC , MAM 18 LAT chce rozpoczac wspolzycie , w pon ide 1 raz do ginekologa , i chce zeby przebadał mnie czy wszystko jest ok.. nieukrywam ze sie boje , ide do ginekologa mężczyzny z duzym stazem pracy , niewstydze sie , tylko sie boje ze to badanie bedzie bolało mnie , piszcie jak to jest

Gość pabiny
ide do ginekologa prywatnie

Gość pabiny
czy lekarz przebada mnie wziernikiem? czy bedzie tam wkładał palce?

nie ma co sie stresowac, faceci to lepsi ginekolodzy od kobiet. Delikatniejsi na pewno. Jesli jestes dziewica to na pewno nie skorzysta z wziernika. Nie martw sie, on wie co robi.

Prawdopodobnie to zależy od Twojej budowy. Mnie, dopóki byłam dziewica, lekarka badała zawsze przez odbyt. Ale możliwe, że zbada Cię normalnie. To nie boli, jest tylko nieprzyjemne trochę.

Gość pabiny
a czy wkłada tam palce , ? ile minut trwa badanie na tym fotelu , jak myslicie czy doktor odpowie mi na pytania , bo mam kilka i chcialabym znac odpowiedz czy to zalerzy od lekarza , ide do niego prywatnie .. a wiecie jak sie boje masakra :O

Gość pabiny
nie jestem dziewica , pierwszy raz mam za soba , a teraz mam chlopaka i chce rozpoczac regularne wspolzycie z nim , i chce tabletki ale mam stresa . przed wizytą melise wypije chyba :)

Wkłada palec. Jeśli bada przez odbyt, to to odbytu. Jak pisałam, nie jest to przyjemne, ale nie boli. Badanie trwa kilka minut, powinien też zbadać Ci piersi. Na pytania na pewno odpowie. Jeśli nie, nie poszłabym do niego więcej.

Lekarz odpowie na kazde Twoje pytanie, od tego jest. i naprawde nie masz co sie bac, tymbardziej ze idziesz prywatnie, oni zawsze milsi bo kasa leci. Co do wkładania palcy, to róznie, jeśli badanie tego wymaga, moze to zrobic, ale nie ma co panikowac.

Jeśli nie jesteś dziewicą, prawdopodobnie zbada Cię normalnie, także z wziernikiem. To też nie boli, jest tylko pewien dyskomfort, to wszystko:-)

Gość fbnoidjboi
Spokojnie, dobrze będzie. Jesli się ni ewstydzisz tym lepiej, a lekarz prywatny - tez lepiej Od razu powiedz ż ejestes PIERWSZY RAZ potraktuje cię łagodniej, znaczy ze zrozumieniem na pewno ;) i powiedz że się trochę boisz, ze masz obawy. Prze badaniu całkowicie sie rozluznij! nie patrz co robi, wyluzuj całkowicie, ni espinaj się, nie zaciskaj, dosłownie! wtedy na bank!! nie bedzie nic bolało Naprawde ;)

Gość fbnoidjboi
zbada cie wziernikiem i palcami - wtedy tez bedzie badał podbrzusze. Musisz mieć całkowicie oprózniony pęcherz! pamiętaj o tym.

Gość pabiny
dzieki dziewczyny za odpowiedz , mam stresa , kolezanki mi gadaja ze okrepnie jest u gina na fotelu , ze boli itd, :( w poniedziałek napisze jak było ok? trzymajcie za mnie kciuki aha , a czy lepiej ubrac dłuzszą podkoszulke?

Tak, pusty pęcherz! Słuszna uwaga:-) Ja zawsze u ginekologa kładę się wygodnie i gawędzę z panią doktor, starając się zapomnieć, że to badanie, a ona w tym czasie robi swoje. Pomaga:-) Prawie nic nie czuję.

W dłuższej podkoszulce na pewno będziesz się czuć bardziej swobodnie:-)

Od podkoszulki jeszcze lepsza jest spodnica, nie musisz sie martwic ze po zejsciu z fotela bedziesz swiecic zadkiem, tylko spodnica odrazu zakryje wdzieki nim ty włozysz bielizne.

Gość pabiny
wiecie ci , ja sie niewstydze , bo jest to normalne , nie ja jedna bede u ginekologa faceta , taki lekarz ma sporo pacjentek w róznym wieku , wogóle sie niewstydze , zero wstydu , mam tylko stres związany z bólem itd

Gość fbnoidjboi
NIe słuchaj koleżanek!!! Powiem ci tak: jak byłam pierwszy raz - nic mnie nie bolało (nie byłam dziewicą) powiedziałam ze jestem pierwszy raz, ze sie troch eboje :P potraktowala mnie lek. bardzo fajnie, powiedziała co mam robić. Nastawiłam sie jakoś pozytywnie, najwazniejsze to rozluźnić się, całkowicie zaufac lekarzowi, i ni eczekac 'na cos co sie wydarzy, na ból, na coiś złego' !! Normalnie, na luzie. I wtedy nie boli!! Kiedys nie było za przyjemnie bo jakoś się zacisnełam i lek. ni empogła mnie zbadac, troche bolało, ciut bolało jak badała mnie a ja miałam chyb awypełniony pęcherz, tez niezbyt przyejmne uczucie. Ale tylko wtedy. :) odwagi ;) nałóz coś dłuższego, zebys ni ebyła taka całkiem odsłonięta. Ale wg mni eto i tak nie ma wilekiego znaczenia... bo lek. widzi to co ma zobaczyc :D jak zobaczy twój tyłek to co? jest człowiekiem tak jak ty i też ma d.... :D trzymam kciuki i ni epodchodz do tego jak do tortur :) wyluzuj

Nie chodzi o to czy lekarz zobaczy dupe czy nie, chodzi o komfort osoby badanej, jesli sie wstydzi to to jej pomoze.

Prawda:-) Byłam u gina już niezliczoną ilość razy i tylko raz mnie bolało naparwdę-jak miałam torbiel i mi na brzuch naciskali, żeby ją wymacać. A tak poza tym to nigdy. Tylko lekki dyskomfort.

Gość fbnoidjboi
widizcie, a ja miałam odwrotnie - nie bałam sie bólu bo wiedziałam że raczej nic mi nie jest, sexiłam się wcześniej z moim facetem, nic nie bolało więc sie nia bałam jedynie cholernie się wstydziłam :O nie wiem czego wstydziłam i już, do tej pory się wstydze :D choć stara baba jestem (po 20 tce :P )

Gość pabiny
pabiny niewstydze sie swojego ciala ani nagosci , ale chyba kulturalnie bedzie jesli załoze np dłuzsza koszulke, niewstydze sie naprawde , boje sie bólu ale moze dam rade, ide do ginekologa co ma najlepsza opinie w miescie , jest miły dokładny wyrozumiały z poczuciem humoru, bo kuzynka do niego chodzi , mówiła ze super facet , ona chodzi panstwowo a ja ide prywatnie

Gość fbnoidjboi
to jak masz miec lepsze samopoczucie to założ coś dłuższego, najlepiej spódnicę, zdejm majtki i na fotel w spódnicy, podciągnij i ijuż ;) nic nie bedzie bolało, tylko ni emyśl już o tym bo sobie wmówisz :P

Gość pabiny
no własnie , najlepiej o tym niemyslec , w koncu od tego sie nieumiera , ale zawsze tam jakas trema jest :) trzymajcie kciuki dziewczyny , pozdrawiam

Gość nocna_smutna
mam 15lat i muósze iść do ginekologa bardzo się wstydzę i boję się tego jak on namnię siępopaczy . ja sie wstydze nie dam rady jak on bendzie mnie odnacywał przy badaniu ja tego nie zniose chyba ze wstydu sie spale .kobiety jeszcze ale i tak sie wstydze , w moim mieście miema lekarza kobiety .Facet kompletna katastrofa nie umiem sie rozebrac przy obcym facecie wiem że on nie jednom widział ale nie umiem się rozluznić. co mam zrobić pomuzcie

Gość lek
Witam, jestem lekarzem od 12 lat, specjalność ginekologia i położnictwo mam od 5 lat. Chcę uspokoić wszystkie dziewczyny, badanie ginekologiczne naprawdę nie jest takie straszne jak się Wam wydaje. Widok kobiecego ciała to dla lekarza normalny widok - nie ma się czego wstydzić - lekarz w trakcie badania skoncentrowany jest na badaniu, na poszukiwaniu ewentualnych nieprawidłowości a nie na waszym ciele. Róbcie badania!!!

Gość jfyyf
Dla mnie badanie jest straszne. Boli mnie nawet dotyk z zewn. :-( Byłam raz (miesiąc temu) i nigdy więcej nie pójdę.