Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cwirka_**_

Internat czy własny dom???

Polecane posty

Gość Cwirka_**_

no wlasnie w tym polega problem, ze jestem strasznie nie zdecydowana, od poczatku roku marzylam by isc z moja przyjaciolka do sredniej do internatu 40km od domu, ale teraz z perspektywy czasu to zastanawiam sie nad jednak blizsza szkola kolo domu...ale boje sie by ona sie n amnie nie obrazila..mam chyba zbyt niska samoocene by sie postawic i powiedziec po swojemu, i niewiem wogole co mam robic chcialabym isc do nternatu bo jednak nie mialam dobrych kontaktow z klasą...nie pasuje do nich! niewiem wogole jak zaczac by nowa klasa mnie calkowicie zaakceptowala, jak zaczac jaka sie pokazac??? no i co powiedziec przyjaciolce??? doradzcie co jest lepszym rozwiazaniem isc w nieznane czy blisko domu szukac nowych przyjaciol? HELP

Gość Cwirka_**_
a moze cos w sobie zmienic?

Gość Cwirka_**_
prosze

wg mnie powinnas patrzyc na jakosc szkoly, a nie na to co powie przyjaciolka. poza tym szanse na znalezienie znajomych zarowno tu jak i tam sa takie same...

Gość Cwirka_**_
tu nie chodzi o problem, tu chodzi o to, ze nie chce znow cierpiec przez tutejszych ludzi...nie chce wysmiewiska a co do jakaosci szkoly to obydwie sa tak samo rekomendowane a co mam zrobic by byc lubiana? no wlasnie jak nauczyc sie asertywnosci?