Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnika0001

co bierzecie na bardzo bolesne miesiaczki??

Polecane posty

Gość agnika0001

umieram dzis od samego rana,strasznie mnie boli a tabletki przeciwbolowe tylko na chwile usmierzaja bol :/ dlaczego tak tak boli :( ?? czy Wy tez tak macie??

Też mam bolesne miesiączki..dziś już 5 dzień, a niestety jeszcze czasem mam bolesne skurcze. Pierwszego dnia zawsze ibuprom max i butelka 0,5 l z ciepłą wodą na brzuch! Najlepszy byłby termofor ale nie mam :) No i leże z ugiętymi nogami :)

ja musiałam brać ketonal. ale, ponieważ te tabletki uzależniają to teraz stosuje tabletki antykoncepcyjne. miesiączki miałam bardzo bolesne, wyłam z bólu przez 5 dni w miesiącu, nie dawałam rady wyjść do szkoły ani kompletnie nic. teraz na szczęście ulga ;)

aa czytałam, że Plussz Multiwitamina + żelazo jest dobry bo żelazo pomaga przy bolesnych miesiączkach. Mój facet miał mi go kupić ale przyniósł Plussz Multiwitamina + Magnez bo babka w aptece zły mu dała no ale cóż następnym razem kupie z żelazem :)

Gość żelazo nie zwalcza bolu
tylko uzupelnia krew:o

Gość aleve7
nospa forte, ibuprom max Jesli masz silne bole i nie mzoesz wytrzymac idz po porade do ginekologa moze przepisze cos mocniejszego np ketonal(ale one uzalezniaja!!!!!!) lub tabl hormonalne

ja na szczęście biore teraz tabletki anty i mam z tym spokój ale wcześniej strasznie mnie męczyło 2 czasem 3 dni...wstać było ciężko... ale ja to zawsze pyralgin... ibuprom tez mi pomagał ale potem moja lekarka powiedziała że on ma w swoim składzie coś niezbyt dobrego...więc profilaktycznie nie biore... raz jak nie miałam pyralginy to mama mi dała ten ketonal w kroplach...moja babcia go bierze...ale taką małą dawke...i efekt był taki że bólu nie czułam ale niczego innego też nie... zadziałało to na mnie jak narkotyk...spałam z otwartymi oczami i mało co nie zeszłam z tego świata bo mi ciśnienie obniżył strasznie...

Inną typową przyczyną niedokrwistości u kobiet są długotrwałe i obfite krwawienia miesiączkowe. m.in dlatego żelazo pomaga łagodzić dolegliwości związane z miesiączką i to nie tylko u kobiet z niedokrwistością.

ketanol.. chyba ciut za mocny :/ chociaż faktycznie z umiarem.. czemu nie.

Lyliaaa44 czasem niestety na kogoś nie działają tabletki typu Ibuprom Max. Jest to strasznie uciążliwe, wiem z własnego doświadczenia. Jeszcze rok temu musiałam zażywać ketonal na zwykły ból głowy. Teraz wystarczy Ibuprom :) Cóż ludzki organizm jest dziwny :) A no i oczywiście to z umiarem trzeba wszystkich "prochów" bo w końcu przestały by na nas działać.

Gość TYLKO PYRALGINA
mnie nic nie pomaga,zaden KETONAL, Ketonal Forte i inne dopalacze, tylko....PYRALGINA:3 tabl i cala @@@ bezbolesna:)

Gość doświadczona kobieta już po
tym problemie :-) wasze bóle z tzw. miesiączką, niesłusznie nazywaną tak zresztą, są skutkiem waszej niewiary w Boga :/ stajecie sie kobietami nastawionymi tylko na branie, konsumpcyjny styl życia i na seks z przypadkowymi osobami. także tej samej płci :/ trudno mi o tym pisać, bo napawa mnie to obrzydzeniem , ale jest dowiedzione że nawet tzw. niewinny kobiecy pocałunek może powodować u obu kobiet te bolesne objawy podczas Błogosławionego Krwawienia :-( oglądanie telewizji z jej amoralnymi programami, czytanie gazet pozbawionych już jakichkolwiek świętości, czy wreszcie smarowanie sie kosmetykami w których składniki wchodzą między innymi nienarodzone dzieci to właśnie przyczyna waszych problemów :/ kara boska za wasze rozwiązłe życie :/ nie mam teraz czasu bo moja rodzina czeka na błogosławieństwo i śniadanie przygotowane przeze mnie, przez matke i przykładną żone, ale później , po śniadaniu i wspólnej mszy bardzo chętnie odpowiem na wszelkie pytania i wasze wątpliwości :-) z Bogiem :-)

Gość doświadczona kobieto
piszesz wierutne bzdury bolesne miesiaczki są spowodowane zachwianiem hormonów, polipami, nadżerkami, endometriozą itd więc zamiast łykac kolejne tabletki należy się dobrze przebadac, zrobic usg macicy, jajników, poprosic o zrobienbie badań hormonalnych... ja przez 4 lata się męczyłam z bólami i moja gin wmawiała mi że to "taka moja uroda" przedtem takich problemów nie miałam, nic mnie nie bolało w czasie @, ale ona oczywiście wiedziała lepiej ode mnie co jest normalne a co nie.... wkurzyłam się i poszłam na badania do szpitala, w efekcie wykryto przerost endometrium i polipy.... gdybym nie szukała po forach ginekologiczych bym nadal słuchała mojej głupiej ginki i łykała kolejne tabletki przeciwólowe leczcie się dziewczyny bo nieleczone problemy mogą powodowac bezpłodnośc, nie dajcie sie zbywac lekarzom-ignorantom, większośc z nich myśli że przesadzamy, że jesteśmy zwykłymi histeryczkami i bagatelizują problemy zdrowotne

Gość doświadczona kobieto
cholernie wkurzają mnie takie bezmyśle głupie dewoty jak Ty zdajesz sobie sprawę że pisząc takie głupoty sprawiasz że ktoś zamiast się leczyc i szukac fachowej pomocy nabawi sie przez Ciebie nerwicy ? czy wiesz niby doświadczona kobieto że rak jajnika jest najczęstszy u dziewcząt około 20 roku życia ? dlatego należy obserwowac swój organizm i regularnie się badac

Gość doświadczona kobieta już po
ja już po śniadaniu z rodziną :-) jeszcze tylko za chwile pozmywam i na 9 rano do kościoła :-) zgadzam sie z moją przedmówczynią tylko w kwestii badań, ale... no właśnie jest jedno ale! te młode dziewczyny nie badają sie u specjalistów lekarzy tylko po to by zadbać o swoje zdrowie, ale po to by sprawdzić czy mogą brać tabletki antykoncepcyjne :? a ci SZARLATANI , bo inaczej nazwać ich nie można wmawiają młodym dziewczętom że te hormonalne tabletki pomogą im na to czy na tamto :/ prawda jest taka że jest to sterowana z Brukseli polityka wyniszczenia naszego Narodu, naszej historii i tego co w Polsce tkwi od jej chrześcijańskich korzeni :/ dla Brukseli nasze Wartości są zagrożeniem :/ zobaczcie na nazwiska większości eurodeputowanych :/ no zobaczcie czy nie brzmią żydowsko? :/ kto inny jak nie Żydzi wymyślili homoseksualizm i antykoncepcje? :/

Gość zgadzam sie z doświadczoną

Kobieta pyta o bolesne miesiączki, a tutaj widzę zaczyna się debata pt\"Bolesne miesiączki są przyczyną niewiary w Boga\" O ile wiem człowiek ma wolną wole i to dzięki niej wybiera czy się będzie zabezpieczać czy nie. Napisz może jeszcze że Żydzi wymyślili HIV :O

Moje drogie, mam super lek na bolesne miesiaczki i migreny. Jest to CATAFLAM 50. Gdy zaczyna sie bol to odrazu brac dwie tabletki a potem po jednej po 6 godzinach. Najlepiej brac to przed jedzeniem to szybciej zadziala. Ja biore to od jakis 4 lat tylko przy okresie i migrenowym bolu glowy i nigdy mnie nie zawiodl.Polecam!!!

Gość tygrysekkk-ona
polecam na tydzien przed okresem diete i zdrowe odzywianie,zero slodyczy:P na sniadanie zawsze jem salate.to naprawde pomaga :zawsze mialam czterodniowe bole i musialam łykac leki przeciwbolowe a teraz jednodniowy znosny bol:)

Gość bzdury opowiadasz
dieta nie pomaga, nie jem słodyczy od dwóch miesięcy, warzywa i owoce i zero poprawy, jeden, wielki KOSZMAR

Gość zoska558
Ketonal jest bardzo silnym lekiem i ja bym się bała tak brać. Bezpieczna i bardzo dobra jest spasmolina. Wypróbuj.

kiedyś mne koleżanka poratowała tabletkami vemonis femi, pomogły i od tamtej pory kupuję je jak mam kobiece dni. A mam zawse dosyć bolesne miesiaczki że normalnie zdarzało się brać wolne w pracy, ale że szef krzywo się patrzył na to to muiałam kombinować, teraz jest o wiele bardziej do wyrrzymania