Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 menomeno30

30 lat i....... MENOPAUZA???Mo偶liwe?????????????????????????

Polecane posty

Go艣膰 menomeno30
a wczoraj dosta艂am okres i do tej pory jest bardzo sk膮py a kiedys nie moglam nadarzyc ze zmienianiem podpasek:(nie wiem skad te zmiany.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 menomeno30
a moze wogole ziemia sie okres z czasem?Jak to u was wyglada??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mocoa
Z t膮 r贸偶nic膮, ze ty masz t膮 chorob臋 zdiagnozowan膮. Natomiast nie wiem czemu w tym przypadku trzeba od raz zaklada膰 menopauz臋, skoro sa na to nik艂e szanse. Mog膮 byc inne przyczyny takich dolegliwo艣ci. Oczywi艣cie, jesli chcecie, to na podstwie domys艂贸w i artyku艂ow mo偶ecie sobie wierzyc, ze to manopauza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 menomeno30
oczywiscie ze moze to byc inna przyczyna ale tego tez wykluczyc nie mozna.Wlasciwie lekarz ogo艂ny mnie ola艂 wiec wedlug niego wszytsko jesst w porzaqdku.No ale ja wiem przeciez ze nie ejst:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 okiiiiiiii
Nasze matki przechodzi艂y menopauz臋 wcze艣nej. W wyniku ewolucji zmienia si臋 wiek, w ktorym pojawia si臋 menopauza ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A ja mia艂am podobnie
do menomeno --> przeczyta膮艂m Tw贸j wpis o wczesnej menopauzie i chcia艂abym do艂膮czy膰 do Ciebie bo u nie te偶 tak by艂o. Nie wiem dok艂adnie ile mialam lat jak zauwa偶y艂am u siebie podobne objawy oblewania si臋 potem. Na pocz膮tku my艣la艂am 偶e to cukrzyca ale okaza艂o si臋 偶e cukier mam w porz膮dku. Takie z艂e samopoczucie trwa艂o dobrych kilka lat i okres te偶 jeszcze mia艂am. Przeczyta艂am gdzie艣 偶e taki okres poprzedzaj膮cy menopauz臋 to PERIMENOPAUZA, kt贸ra moze trwa膰 kilka lat nawet 10. Dopiero wszystko si臋 wyja艣ni艂o jak zacz臋艂am si臋 stara膰 zaj艣膰 w ci膮偶臋 i nie mog艂am bo hormony odpowiadaj膮ce za owulacj臋 by艂y zbyt ma艂e. Teraz mam 45 lat i ju偶 jestem dawno po ostatniej miesi膮czce. Menomeno -- zr贸b sobie badanie krwi na wysoko艣膰 FSH. Je偶eli jest powy偶ej 15 to mo偶esz si臋 domy艣la膰 偶e jeste艣 ju偶 w wieku zbli偶aj膮cym si臋 do perimenopauzy... pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zoonela
Witam wszystkich. Mam 30 lat. Ja jestem na forum po wczorajszej wizycie u ginekologa. Nie oblewaj膮 mnie poty nie mam uderze艅 gor膮ca, jednak偶e m贸j organizm zacz膮艂 si臋 bardzo dziwnie zachowywa膰. Do tej pory mia艂am bardzo regularne miesi膮czki, a teraz s膮 nie regularne i o r贸偶nej intensywno艣ci, bardzo bolesne zreszt膮 co nigdy nie mia艂o miejsca. R贸wnie偶 moje piersi od po艂owy cyklu s膮 bardzo obola艂e a r贸wnie偶 takich objaw贸w nigdy nie mia艂am.Dodatkowo moja sk贸ra twarzy wygl膮da jak u nastolatki czyli plamki i pryszczyki :) Najgory z problem贸w jednak to totalny spadek libido :( (to tak ze strony hormon贸w) dodatkowo ci膮g艂e zmiany nastroj贸w. Opowiedzia艂am wczoraj to wszystko lekarzowi i ... dosta艂am lek 艂agodz膮cy objawy zwi膮zane z menopauz膮. Czytam tu wasze wpisy i nic mi nie pasuje. Czy lekarz a偶 tak by m贸g艂 si臋 pomyli膰? Co o tym s膮dzicie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dlaczego ....
temat wprawdzie upad艂 ale mo偶e kto艣 jednak jest w podobnej sytuacji. Mam 35 lat i prawdopodobnie przechodz臋 menopauz臋. Uderzenia gor膮ca, brak miesi膮czki przez 23 miesi膮ce potem jaka艣 taka niewydarzona. Oczywi艣cie by艂am u lekarza, mam robione badania itd. Lekarz nie jest oczywi艣cie pewien ale ... Dziewczyny czy kt贸ra艣 jest w podobnej sytuacji? Odezwijcie si臋 prosz臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dlaczego ....
mia艂o by膰 2 do 3 miesi臋cy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SurfBar
spr贸buj zaj艣藕 w ci膮偶臋 i okres si臋 ureguluje ,a jak nie zajdziesz to b臋dzie to dow贸d na wczesn膮 nienormaln膮 menopauz臋. Je艣li masz ju偶 dzieci, to nie musisz si臋 przejmowa膰, masz naturaln膮 antykoncepcj臋 i oszcz臋dno艣膰 na 艣rodkach a ntykoncepcyjnych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carolla...............
ma 43 lata i mam ten sam problem.Od 2 m-cy brak miesiaczki,by艂am u gina i usg wskazuje na menopauze,robi艂am wyniki i FSH -93,TSH o normie,,w poniedzia艂ek ide na prolaktyne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dlaczego ....
SurfBar - ale jak mam zaj艣膰 w ci膮偶臋 je艣li nie mam miesi膮czki od lipca? Wcze艣niej te偶 mia艂am mo偶e 2 albo 3 razy... Za艂amka, ja mam 35 lat!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dlaczego ....
Wczoraj s艂ucha艂am rozm贸w pa艅 ok 55 lat. Skar偶y艂y si臋 na udrzenia gor膮ca w nocy, a ja sobie pomy艣la艂am, 偶e mog艂abym z nimi powymienia膰 si臋 do艣wiadczeniami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dorota warszawa
witam wszytkich mam 35 i od rokiu mam okres w kratke jeden miesiac samoczynie reszta przez wywolanie lezalam na karowej na profil i dziiaj mialam wizyte poszpitalna i pani doktor stwierdzila ze mam wczesniejsze wygasnie cie jajnikow i porzepisala mi fenomin mite ale i tak mi powiedziala ze niemam co liczyc na dzajscie w ciaze ,to po co wywolywac sztuczny okres na hormonach jestem juz rok i tylko waga skacze przytylam 20 kg czy ktoras zwas stosowala ten lek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 danio34
Mam 34 lata i przechodz臋 menopauz臋,okresu nie mam od 6 miesi臋cy. Okres by艂 i nagle nie pojawi艂 si臋.Najgorsze to uderzenia ciep艂a, potem zimno,brak ochoty na sex, zm臋czenie, zmienne nastroje.Choruj臋 na rzs, lekarz m贸wi艂,偶e choroba przyczynila si臋 do tego.Choroba automunologiczna niszczy mnie ,moje jajniki wygasly.Ca艂e szcz臋艣cie,偶e mam 2 syn贸w , 11 i 6 lat.Moja pani reumatolog daje mi 2 lata do w贸zka inwalidzkiego,偶e b臋d臋 niesprawna ruchowo i jeszcze wygas艂am jako kobieta,to dopiero checa.pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maniana 11
a ile wa偶ysz? jeste艣 oty艂a? podobno b.oty艂e kobiety tak maj膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lekosen-korzystaliscie?
Korzystali艣cie z preparatu co si臋 nazywa Lekosen? Bo wyszukiwa艂am informacji na temat tego produktu i nic nie mog臋 znale藕膰. Mo偶e mogliby艣cie co艣 powiedzie膰 mi o tym produkcie? Jest sens go kupowa膰, pr贸bowali艣cie jakich艣 zamiennik贸w? Tutaj przeczyta艂am troch臋 informacji o Lekosen: http://www.listalekow.pl/lekosen/ - my艣licie, 偶e to rzetelne informacje? Nie chcia艂abym si臋 i zmarnowa膰 bezsensownie pieni膮偶ki, dlatego licz臋 na Wasze sugestie. Dzi臋ki za wszelkie porady.

Udost臋pnij ten post