Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Darietta

regulacja brwi wosk czy pęseta co lepsze

Polecane posty

w środę idę pierwszy raz wyregulować sobie brwi i nie wiem na co sie zdecydować może coś doradzicie od razu mam pytanie co jaki czas będę musiała chodzić i regulować brwi i ja sama nie wiem jak powinnam mieć wyregulowane brwi- jaki kształt czy kosmetyczka mi doradzi

Gość jołjoł
na pierwsz raz najlepiej właśnie pójść do kosmetyczki bo nada ona brwiom odpowiedni kształt patrząc na naszą twarz zupełnie inaczej niż my w lusterku, zazwyczaj regulacja trwa ok 10 minut i wykonywana jest pęcetą. wosk stosuje się rzadko najczęsciej w przypadku b.silnego zarosnięcia brwi, potem jeszcze się reguluje pecetą. zazwyczaj nastepna regulacja po 4-6 tygodniach, to zalezy jak szyblo odrastają włoski, jak pojdziesz kilka razy to w domu popatrz sobie dokładnie na linię jaka robi kosmetyczka i bedziesz umiala sama ocenic które włoski są "nadprogramowe. pozdr.

a co jest mniej bolesne wosk czy pęseta heh troszkę głupie ale boje sie dzwoniłam i już jestem umówiona tylko jak sie zapytałam jak reguluje brwi to powiedziała ze może być woskiem lub właśnie pęsetą i nie wiem co wybrać

Gość Gosia Gosposia
pęseta nie boli tylko na poczatku potem idzie szybko i zgrabnie

Gość dotty
Słyszałam, że po wosku (po kilku latach takiej depilacji) brzydko rozciąga się skóra (efekt opadającej powieki).

Ja robiłam i tak i tak u kosmetyczki. Wosku nie polecam ból chwilowy ale to nic. Popuchły mi całe brwi i miejsca które były regulowane były czerwone przez ok 4 dni.. Pęsetą dużo lepiej na początku podszczypuje ale zaraz się przyzwyczaisz do tego i robi to szybciutko. Nie wiem jak inne dziewczyny ale ja jeszcze leżałam jakieś 5 minut po regulacji z jakimś balsamem nałożonym na płatkach kosmetycznych :) Kosmetyczka też może Cię zapytać czy chcesz mieć. np zaokrąglone czy "załamane".

ja mam zawsze robione woskiem a co do kształtu, to zaokraglone nadaja twarzy taki lagodny wyraz, a zalamane, troche ostrzejszy

Gość do każdego kształtu twarzy
pasuje inny kształ brwi,inny pasuje do twarzy okrągłej,inny do owalnej a jeszcze inny do kwadratowej.Kosmetyczka najlepiej powinna Ci doradzić:)

tutaj jest wątek na którym zamieściłam moje zdjęcie http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=249451 wiem ze kosmetyczka powinna coś mi doradzić ale ja jakoś nie ufnie do tego podchodzę bo tak samo zaufałam fryzjerowi i ścięłam włosy które miałam do pasa i co nic specjalnego mi nie zrobiła i teraz szukam dobrego fryzjera ale o takiego trudno

Gość Agunia7766y
pęseta zdecydowanie.

Gość gość
mnie zawsze regulacje brwi robia penseta w www.instytut-artdeco.pl/ ksztalt jest zawsze bardzo ladny.

Sama możesz sobie w domu regulować, są specjalne plastry do depilacji np. Veet Natural Inspirations z Masłem Shea, moja mama używa regularnie - łatwo i szybko, a skóra jest potem gładka i włoski odrastają dużo wolniej.

Gość gość
Reguluję pęsetą i małym trymerem Panasonic. Pęseta wiadomo - jest do wyrywania natomiast trymerem wyrównuję nieco brwi od dołu bo włoski mają tendencję do opadania/rośnięcia w dół

Regulację woskiem poleca się przy mocnym owłosieniu. Jeśli to Twój pierwszy raz, wosk może okazać się dobrym rozwiązaniem, ponieważ dosyć szybko załatwi sprawę. Pamiętaj jednak, że może wystąpić opuchlizna, dlatego jeśli masz wrażliwą cerę, koniecznie zadbaj o to, by później schłodzić opuchliznę. Najlepiej również, aby Twoja kosmetyczka już po wykonaniu zabiegu nałożyła kremy zmniejszające ewentualne zaczerwienienie. Sprawdź zatem, czy zadba ona o takie szczegóły :)