Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nunaka

zespól jelita drażliwego a oczyszczanie?

Polecane posty

Gość nunaka

no własnie czy mozna robic lewatywe i sie oczyscic jesli ma sie to schorzenie? Kto wleczyła sie z tych wstretnych zaparc , biegunek, wzdec?? Jka to leczyc?

Odradzałabym. Lewatywa podrażnia jelita i zaburza florę bakteryjną, co przy dysfunkcji nadwrażliwych jelit raczej im nie pomoże.

Gość sslslllsls
Chyba cię pogięło albo nie wiesz tak naprawdę, co to biegunka przy IBS.

Gość sslslllsls
Skoro ci się zachciewa prowokować jeszcze gorszą biegunkę.

Gość sslslllsls
Poza tym jak masz biegunki, to zaiste nie masz z czego się "oczyszczać" bo cię czyści codziennie czyż nie?

Gość sslslllsls
A tak w ogóle to całe "czyszczanie" to jest nowomodna bezdura, której nie przyjmują do wiadomości lekarze. W kazdym razie większa ich część.

Gość sslslllsls
Leczenie IBS to bardzo trudna sprawa i na pewno nie polega na drażnieniu jelit.

Gość miałam tę chorobę
Cierpiałam kilkanaście lat na zespół jelita drażliwego, nic nie pomagało a duspatalin powodował takie bóle,że coś strasznego. Od 2 lat nie mam już żądnych objawów, i to bez leczenia, można powiedzieć. Po badaniu. Nie wiem, jakim cudem się to stało, ale sie stało.

Gość niniusia
a jak z tego wyszłaś?? moze mi az taaaak bardzio nie dolega ale jak złapie to trzyma, no i te spuchniete jelita ;(

Gość orange-orange
debridat polecam ale na recepte jest

Gość miałam tę chorobę
No, sama nie wyszłam. :) Ponieważ lekarz chciał wiedzieć, co z moim jelitem się dzieje i czy nie mam raczyska, zlecił kolonoskopię. Straszne badanie, ale chyba dzięki temu,że w jelito wdmuchuje się powietrze, żeby było wszystko widać cos sie stało takiego,że od czasu kolonoskopii objawy ustały. Sama tego nie rozumiem, lekarz każe się cieszyć. :)

Gość niniusia
dzieki za info... ja mam to chyba nerwowe bo pzry nerwach nasila sie...Mam to od czasu diety , bardzo rezimowej i prz to mam problemy teraz. A co mozna jesc a co nie? jak mozna uregulowac jelita?

Gość
na głupote nie ma lekarstwa nomina Odradzałabym. Lewatywa podrażnia jelita i zaburza florę bakteryjną, co przy dysfunkcji nadwrażliwych jelit raczej im nie pomoże.