Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyz23456

kiedy opalenizna przestanie byc modna?

Polecane posty

Gość xyz23456

mam dosc opalania sie na sile, stosowania samoopalaczy itp, bo wszyscy naokolo sa opaleni. od kiedy zrobilo sie cieplej wszyscy maja jakas manie opalania. wychodzi na to, ze ten jest ladny, kto opalony. a blady jest be. za 3 tyg. jade na wesele i mam kompleks na punkcie mojej bladej skory. smaruje sie balsamem brazujacy, bo solarka odpada z powodu cery naczynkowej. mam juz dosc. ciaglego smarowania, czekania az sie wchlonie a za kilka dni plam, bo balsam schodzi. tak bym chciala, zeby bladosc byla piekna!

Gość a co jest dla ciebie wazniejsz
zdrowie czy pogoń za modą?

Gość xyz23456
oczywiscie zdrowie, dlatego nie korzystam z solarium. ale wygladam nieladnie w slicznej sukience z blada skora. wkurzaja mnie uwagi niektorych osob typu: wyjdz na slonce, opal sie, a czemu ty jeszcze nie opalona. moja kolezanka z pracy uwaza, ze z blada skora nie mozna wyjsc na miasto w bluzce na ramiaczkach, bo to okropnie wyglada. to chore!

oj.. pytanie w jakich kręgach ;) bo porcelanowa karnacja jest już moja droga modna, tylko w.. środowiskach ciut bardziej świadomych aktualnych trendów ( a właściwie to już jakieś 2 sezony jest lansowana we FR) pozdr i nic na siłę ;), chociaż osobiście polecam Holiday Skin i Dove Summer Glow, balsamy brązujące a nie samoopalacze. nie pozostawiają brzydkich plam, a po paru sesjach można uzyskać intensywną opaleniznę. ewentualnie jeśli masz dostęp do kabin natryskowych, to przy Twoim rodzaju cery byłoby najlepsze. KABINA 9 - Kabina natryskowa samoopalająca http://www.kwiatkowski.home.pl/solarium/oferta.htm

A co się innymi przejmujesz?! Najważniejsze co się Tobie podoba. JA nie lubię się opalać i nie lubię być opalona, i staram się nie opalać. I szczerze mówiąc, mam w głębokim poważaniu, co inni o tym pomyślą:-/

Gość xyz23456
kreteczka-- chodzisz przez cale wakacje blada? i nikt Ci nie zadaje glupich pytan?

Gość sslslllsls
A ja tam się opalam, korzystam z solarium, ale z rzadka i z umiarem, mam bardzo ładny oliwkowy odcień przez cały rok, ludzie mówią że mam piękną karnację; twarzy nie opalam, nie wystawiam się też na słońce. Wizyta w solarium 10 min raz na 2 tygodnie - proste i wygodne i zaiste zdrowsze niż wysmażenie się na plaży.

Gość JUŻ JEST NIEMODNA

Gość Czy ktoś wie......
Blada skóra wygląda nieatrakcyjnie, podobnie jak kotlety spalone na solarium, które wyglądają prawie jak murzyni.

Gość mkj.m.gkhk
mam tak samo i mysle ze nigdy nie bedzie calkiem modna. w polsce tez mowilo sie juz chyba 2 lata temu ze moda na biala skore powraca ale co z tego? kazdy z opalenizna czuje sie atrakcyjniejszy bo... jest atrakcyjniejszy. jesi jest to ladny braz a nie bordowy raczek albo ciemny murzyn to jest ladna i kazdemu dodaje urody. ja tez mam jasna karnacje, ale opalam sie bo lubie chociaz te 3 miesiace w roku wygladac zupelnie inaczej, lubier swoja brazowa skore. nie korzystam z solarium w ciagu roku, w zimie duzo osob jest bladych a i nie pokazujemy ciala na ulicy. i tez uwazam ze niestety blada skora brzydko wyglada gdy ma sie ubrana koszulke na ramiaczakch albo mini spodniczka z bialymi nogami:O lubie ta letnia metamorfoze

Gość mkj.m.gkhk
oczywiscie opalam se "zdrowo" z wysoki filtrami, ale ladny brazowy kolor skory mam

Gość ble bleleble
ja mysle ze u nas wszyscy po 9 miesiacach zimna wszyscy sa bardzo spragnieni tego sloneczka i dlatego wiekszosc ludzi wystawia swokje cialka na sloneczko.

Gość wiki6
ja tez mam cerę naczynkową ale nie widzę problemu żeby się nie opalać odką sięgam pamięcią zawsze byłam opalona pierwszy raz pojechałam nad morze jak miałam 4 latka dzxisiaj mam 50 lat skore mam opaloną dobrze nawilżoną (od lat używam różnych kosmetyków do ciała dwa razy dziennie i wypijam poad dwa litry wody niegazowanej i jeszcze litr herbatek owocowych albo zielonej białej czy tez czerwonej cukru nie używam kawy nie opiję papierosów nie palę równiez zero alkoholu jak chodzę na solarium to buzię zabezpieczam przed opalaniem kładę folię aluminiową potem ręcznik używam też kremu z filtrem 50 + biodermy Ar do cery naczynkowej oj musiałabym tu jeszcze sporo napisać o tym jak pielęgfnuję moją buzię i ciało oczywiście z opalaniem nieb vprzesadzam skóra ma byc ładnie brązowa ale nie bardzo ciemna bo to postarza wszystko z umiarem więc idz opal się zacznijj od 5 minut potem przedłuzaj o minute ja najdłużej opalam się 15 minut rób przerwy ja opalam się barzdzo szybko bo mam śniadą karnację wiec starczy mi jak pójdę na seanse 10 ,15 minutowe jakies 15 razy w ciągu 4 miesięcy Powodzenia

xyz23456, oczywiście latem trochę mnie zawsze słońce złapie, mimo że smaruje się wysokimi filtrami i siedzę w cieniu. Niestety:-p A jak zadają głupie pytania to im odpowiadam normalnie, że nie lubię opalenizny u siebie i już:-)

Gość opalanie nie jest trendy
jak wyzej bo niezdrowe no i nieanaturalnie sie wyglada np w zimie solarium niezdrowe i juz dawno po jego wielkim boomie dla mnie blada cera jest sexy musnieta lekkim pudrem brazujacym bez efektu maski wiec no problemo kiedys chodzilam na solarium dzien w dzien mialam tanoreksje no ale skonczylam ogladlam niedawno zdjecia wygladlaam jak skwara fuuu zmarchy zlany makijaz i taka nijaka bylam energy2000 dyskotekowa lala opalenizna lekka jak najbardziej po balsamach i samoopalaczach ( dobrze nalozonych) poczytaj glamour cosmo elle tam pisze ze opalenizna nie jest trendy a kosmetyki ktorymi ja stworzysz jakos tak

Gość ewqa2
Ostatnio bylam na spotkaniu klasowym, nie widzialysmy sie parenascie lat. Wiadomo, ze kazdy sie zmienil, niektorzy mniej, inni wiecej. Jednak byla wsrod nas dziewczyna , ktora opala sie non stop w solarium. Jej twarz to wielka porazka, wygladala tragicznie staro. Dziewczyny apeluje, nie opalajcie sie ! Za kilkanascie lat to wszystko wyjdzie na jaw i wtedy tylko botox pomoze!

Gość xyz23456
ewqa---dzieki za pocieszenie!

Gość wiki6
najlepiej spytaj specjaqlisty czy mająć naczynka na nogach mozesz się opalać według mnie tak tylko trzeb A Robić to z głową z umiarem lekko opalone ciało zawsze wygłąda ładniej niż całkiem białe oczywiście to moje zdanie fakt że dużo dziewczyn przesadza z nadmierną opalenizną która dodaje im tylko lat ja akurat należe do tych szczesliwców którzy całe lata mieli tłustą cerę fakt wtedy byłam z tego powodu nieszczęsliwa wiadomo pryszcze itp..ale zdisiaj po latach mogę pochwalić się buzią na której mimo upływu lat nie vma zawiele zmarszczek i nie używam żadnych kremów luksusowych tylko niwea pod oczy i farmone dermacos do cery naczynkowej zero mydłą z twarza należy obchodzić się bardzo delikatnie i zawsze poświęcać jej sporo czsau i nigdy nie używałam żadnych kolorowych kosmetyków oprócz ołowka brążowego i od czsu do czsu błyszczyka

Gość Kinia16010
Hmm ja miałam kiedys świra na pkt opalenizny... Chodziłam na solarium dość często ale od pół roku mam problem ze skórą... i musiałam przestać się opalać :O Jakieś 3 dni temu było tak gorąco, że postanowiłam, że wyjdę z krótkim rekawkiem (co dla mnie było straszne przez moje białe ręcę) no ale przecież nie będę się grzała w długim rękawku :O no i wyszłam :D i jestem z siebie dumna hehe :P bo stwierdziłam, że wcale to źle nie wygląda :)

Gość po pierwsze tak jak juz
dziewczyny pisaly opalenizna wcale nie jest modna, przynajmniej na zachodzie, my jak zwykle jestesmy do tylu po drugie znam sporo osob ktore nie opalaja sie i staraja sie utrzymac porcelanowa karnacje ja tez sie nie opalam-z tym ze mam uczulenie na slonce wiec jestem do tego zmuszona juz w tej chwili stosuje kremy z filtrami min 30 na twarz, nosze wielkie okulary przeciwsloneczne i staram sie unikac slonca bardzo podoba mi sie jasna cera-wyglada lepiej niz opalona, juz nie mowiac o spalonej czasem dobrze wyglada lekko zlotawa opalenizna, ale tez nie kazdemu w niej dobrze i nie ma nic gorszego niz opalona i wytleniona kobieta:O

Gość no przeciez dawnojuz nie jest
modna wsrod eleganckich kobiet na swiecie! A u nas kto sie opala? blachary i Lepper... Ludzie- z kogo bierzecie przyklad!

Gość xyz23456
kuraiko--dziekuje za Twoj wpis!

Dokładnie- opalenizna już nie modna :D Ja też jestem ''biała'' i wcale mi to nie przeszkadza a wręcz podoba mi się to, bo mam jaśniutkie blond włosy i przynajmniej nie wyglądam jak ta lala :O :P

Gość wiki6
no cóż dla jednych modna dla drugich nie ile ludzi tyle opinii mnie osobiście podobają się ciała opalone ale nie za mocno we wszystkim wskazany jest umiar tak z opalaniem jak i z makijazęm czy z ubiorem ,z piciem alkoholu itd itd

Słusznie. Co się komu podoba. Ja się sobie nie podobam w opaleniźnie i się nie opalam. Tobie doradzam to samo. Komu to przeszkadza, że jesteś blada? Nikt poważny nie będzie na to zwracał uwagi, a idiotami szkoda zawracać sobie głowę. Wyglądaj tak, by się sobie podobać:-) Pozdrawiam.