Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulu2008

NIEPŁODNOŚC???-nieudane starania o dziecko!

Polecane posty

butter_fly my naprawde wiemy co czujesz. Ja z mezem jestesmy 3 lata po slubie od 2 lat sie staramy. Ja jak trace nadzieje to pewna osobka na forum (czyt. szatanserduszko) zawsze przywola mnie do porzadku:) Tylko u mnie czasu coraz mniej. 30stka na karku a z kazdym dniem coraz gorzej jest mi sobie wyobrazic cudowne macierzynstwo. Ja ze swojej strony radze znalesc dobrego specjaliste. On Was pokieruje i znajdzie przyczyne niepowodzen. 90% lekarzy sa dobrzy jak wszystko jest ok. Ja dluuugo chodzilam do lekarza ktory mowil mi zawsze ze mam tyle pecherzykiow ze bede rodzila jedno dziecko po drugim. Potem sie okazalo u innego lekarza, ze co z tego ze mam duzo pecherzykow jak po 1 nie pekaja a po 2 mam 1 jajowod nie czynny. Szanse zajscia sa, narazie tylko raz wspomnial o inv.. No nic dzisiaj Was zostawiam i lece sie zabawic na weselu. Takze czekajcie na mnie w poniedzialek wracam :)

Gość paplawaflowa
Polecam ---> biotechnologia.pl/biotechnologia-portal/info/biotechnologia/21_aktualnosci/332301,pis_zahamuje_rozwoj_biotechnologii_w_polsce_.html Politycy nie ingerują tylko w in vitro, ale i w zdrowi naszych dzieci!

cvb dla mnie zawsze szklanka jest do połowy pełna, jestem optymistką i zawsze staram się mieć dobre myśli. Jednak wokół mnie tyle słyszę o problemach z zajsciem w ciążę i sama już jakiś rok próbuję i nic, że tak trochę trudno mi uwierzyć, że w końcu się uda. Jednak wiem, że napewno nadejdzie taki czas :) tylko chciałabym nie myślec tak natarczywie o tym, ale to jest trudne... Bo jak mam sama przed sobą udawać, że "jak będzie to będzie". Mój mąż chyba się zapisał do lekarza na badania, ale nic mi nie mówi, może woli przyjść i powiedzieć "Kochanie u mnie wszystko dobrze" to wie, że będę się bardzo cieszyć a i jemu pewnie spadnie kamień z serca. Raczej też nie staramy się popadać w wir starań, bo dla mnie to trochę takie niszczące. Robię sobie testy owu, i wtedy zazwyczaj sobie brykamy, ale też dużo wcześniej i dużo późnbiej i spontanicznie, bo jedyne na czym mi najbardziej zależy, to żeby nie zwariować i nie traktować męża jak maszynkę do robienia dzieci. Oby udało nam się tego uniknąć, chociaż wiem, że w niektórych przypadkach nie da się, bo trzeba teraz i już celować i to rozumiem. Zobaczymy, staram się mieć pozytywne nastawienie :D

Gość welur
cvb i jak Twoja tempka podskoczyła ? owulka była?

Dla faceta to zawsze trudne, bo tu chodzi o ego, a to dla nich sprawa najważniejsza... Rok to wcale nie tak dużo jeśli chodzi o starania o dziecko. Wystarczy zobaczyć na forum na którym piszą choćby kobiety po poronieniu. Sama pisałam kiedyś na takim. Każda wie, że może być w ciąży, że akurat z tym nie ma problemu a udaje im się zajść w kolejną ciążę najczęściej od 10 cyklu starań w górę. Pewno niedługo i wam się uda, macie dość zdrowe podejście do tematu. Chyba, że mąż się spina a o tym nie mówi. Ja jak miałabym starać się o kolejne dziecko to chyba zaczęłabym próby dwa dni przed owulacją i tak przez pięć dni. Nie pytajcie dlaczego, bo chyba nie jestem w stanie się z tego wytłumaczyć a już na pewno nie racjonalnie.

A nie wiem czy oulka byla. Bo w weekend mielismy to wesele i poprawiny. Dzisiaj ledwo co zyje, spalam niecale 3 h a od 8 jestem w pracy. To bedzie dluuuugie 8 h:)

Gość welur
cvb znam ten ból ja byłam z moim M. wczoraj na turnieju przez cały dzień wrócilismy zmęczeni jak nigdy a dziś jestem w pracy 10 h :( nie wiem jak to wytrzmam bo oczy mi się same zamykają :P

haha to dobrze ze nie jestem osamotniona. Bo mnie dzisiaj nawet wlosy bola;) welur to w jakiej branzy pracujesz? jak masz dostep do netu ale pracujesz po 10 h?

Gość welur
cvb ja pracuje w urzedzie miasta ale w pon. pracuejmy po 10 h a za to w piątki po 6 ;P

No to duzo wyjasnia :) wspolczuje poniedzialkow, ale za to masz dluzsze weekendy. Ja dzisiaj wracam do domu i ide spac. A jutro przy mierzeniu temp moja chwila prawdy :)

Gość welur
a Ty gdzie pracujesz ?? daj koniecznie znac jak tam Twoja tempka :)

serduszko ma racje :-) Rok nie jest dlugim okresem ale rozumie , ze sie pomalu niecieprliwisz. Glowa do gory :-)

Kurcze a ja jakoś tak dziwnie się czuję. 21 lipca dostałam okre, ale wieczorem, był bardzo niewielki i trwał jakieś niecałe 3 dni. Zazwyczaj mam 7-dniowe. Zrobiłam test i nic. Ale czuję ciągle mdłości i długo bolał mnie dół brzucha... Czy to możliwe że to już?

Zapisałam się do ginekologa na przyszły tydzień. Ale dla pewności kupię porządny test, bo robiłam takie z allagro, paskowe i nie wiem czy one są dobre.

Choc gdybys byla test musialby ci juz pokazac bo to troche od daty miesiaczki jest. Zycze ci dobrych wiesci :-) a jesli nie to nie smutaj sie tylko glowa do gory i probuj dalej.

Też tak właśnie myślę sobie, że test już NA BANK by wykrył ciążę. Tylko właśnie nie robiłam testu aptekowego a nie znam opinii na temat tych z allegro paskowych. No cóż. Zobaczymy, raczej się nie nastawiam, ale tak trochę się czuję dziwnie - tylko pewnie to moja podświadomość ;)

Ja pracuje w transporcie. Jestem spedytorem/logistykiem. A co do temp to niestety 36,6. Ale to tez moze byc od lekow bo wczoraj o 17 h mialam prawie 38 stopni a do tego jak sie polozylm o 17 to wstalam o 6 rano :) Jutro juz powinna byc temeratura prawidlowa ale cos mi sie wydaje ze nie bylo owulki. Pasuje mi jechac do gina i chyba pod koniec tygodna sie wybiore.

Gość welur
u mnie dzis tempka 36,65 jest podwyżka bo przez ostatnie dwa dni miałam 36,1 ale jak na tempke po owulcje jest za niska. Dziś ide do lekarza poproszę czy mzoe na usg sprawdzić czy owulka była bo wydaje mi się ze wczoraj mogła byc miałam ból owulacyjny no i termin by się zgadzał a tempka mzoe dopiero jutro wzrosnąć takze mam nadzieje ze jednak ten cykl był owulacyjny.

A mnie zastanawia jedno.. Czy mozna miec sluz owulacyjny jak owulki nie bylo?

albo ewentualnie, zeby do owulacji doszlo, ale np przez brak progesterony temp sie nie podnosila i nie dochodzilo do zaplodnienia?

Gość welur
hmmmmmm no właśnie ciekawe to znaczy ten śluz płodny wydaje mi się ze mzoe byc nawet jesli nie było owulacji czesto zdarza się tak ze nawet testy owulacyjne wykrywają duże stezenie hormonu lh odpowiedzialnego za owulacje i wychodzą pozytywnie a mimo to do owulacji nie dochodzi bo w którymś momencie hormon zaczyna spadac i pęcherzyk nie pęka. Także wydaje mi się że śluz płodny jak najbardziej może się pojawić tym bardziej ze śluz pojawia się kilka dni przed owulką więc proces może się normlanie zaczać ale w którymś momencie po prostu stanąć. A jak chodzi o tą tempke to wydaje mi się ze zawsze po owulacji jest ona podwyższona i nie ma opcji zeby była owulka a zeby tempka nie była podwyższona ale to tylko moje przypuszczenia.

No niby tak, ale znowu po owulacji podnosi sie poziom progesteronu i to on podnosi temp ciala. Jezeli poziom jest zbyt niski to temp sie nie podniesie. Musze podpytac o to lekarza, to Wam napisze jak to jest naprawde :)

Welur a poza tym to jak to jest. Kiedy Ty mialas @? Ze tak pozno bys miala owulke?

Gość welur
cvb @ miałam 7 lipca owulka wystepuje u mnie najczęściej w 16 dc dziś mam 18 dc ale wsyztsko wskazuje na to ze owulke miałam wczoraj ten cykl wogóle mam jakiś pomieszany temp. była wysoka na pcozątku cyklu potem ogromne wachania i teraz dalej skoki i spadki zapytam dzis tej lekarki czy mzoe mi na usg ta owulke sprawdzić

No wlasnie bo ja mam 19 dc i tak mi sie wydawalo ze Ty tez jakos tak powinnas byc. Podpytaj lekarki o ta owulke bo bardzo pozno ja masz przy prawidlowym cyklu.

a to rano napisz od razu co Ci powiedziala ta Twoja lekarka:)

A ja dziewczyny znowu choruje. Objawy typowej grypy. A dzisiaj rano tempka 37,6. Nic sie z niej nie dowiem w tym cyklu.