Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulu2008

NIEPŁODNOŚC???-nieudane starania o dziecko!

Polecane posty

nastka88 wrocilas :) Gratuluje zmiany stanu, to juz wyjasnia dlaczego dawno Cie nie bylo:) Czemu jeszcze nie sprawdzasz jak @ nie nadeszla? Ja w tym miesiacu tez mam clo i 13-14.08 ide na zastrzyk z ovitrelle. Zobaczymy co to da..

cvb :) zupełnie na nic nie miałam czasu :) .... jakoś boję się sprawdzić, bo to pewnie dlatego,że odpuściłam sobie z lekami i wszystko znów się rozlegulowało, ale wszystkie znaki wskazują, że przyjdzie @: wypysało mnie i mam skurcze... ja clo brałam 8 miesiecy podwójną dawkę a zastrzyki brałam 4 cykle nie pomogło.... odpuszczam jeden miesiac... moze cud sie stanie i w podróży poślubnej coś się wydarzy :) jak nie to zbieram siły na walke od poczatku

Odpocznijcie teraz troche, zawsze dobrze jest naladowac akumulatorki a pozniej moze rzeczywiscie powinnas zmienic lekarza. Chyba ze to naprawde dobry specjalista? Ja do mojego bede chodzila chyba do konca roku. Pozniej zobacze..

Gość welur
melduje się kochane moje :) nastka trzymam kciuki za podróż poslubną no chyba ze już nosiśz jakiegoś ktosia w brzuszku :) u mnie dziś 33 dc temp. 36,91 czekam dalej z nastawieniem ze jednak kalendarz miał racje a nie lekarka, że tempka jutro rano bedzie równa 36,6 a to będzie oznaczało ze @ przyjdzie w dniu jutrzejszym pozatym wszytskie znaki na to wskazują mam ochote na sex piersi już coraz mniej bola i wogóle czuje ze jutro @ przyleci jak co miesiąc zabierając mi nadzieje na to że kiedyś się uda. Mówcie co chcecie ale ja czuje ze @ już się na mnie czai a rogiem :(

Gość welur
pzoatym nie zauwazam u siebie żadnycn symptomów ciąz ypo prostu czuje się świetnie mam rewelacyjny humor i nie widze u mnie jakichkolwiek mdłości , wyostrzonego węchu, wrażliwych sutków jedyne co to od czasu do czasu jajnik zakłuje (lewy) ale w zeszłym cykllu tez tak miałam

jak jak poszłam do drugiego to powiedział mi, że wcale nie mam PCO i , że te leki w takich dawkach jakie dostawałam od pierwszej lekarki stosuje sie do in vitro... wszystko byłoby ok tylko,że on zasugerował mi 3 miesiace z antykoncepcyjnymi zeby jajniki odpoczely i nie porobily sie torbiele od tych leków... tylko,ze ja pesymistycznie jestem nastawiona do anty i poszukam 3 lekarza :)

welur zrob test! Jest 16 dni po owulacji, a @ pojawia sie 14 dni po..

Gość welur
nastka88 czasem warto zasiegnac opinii kilku lekarzy moja siostra jest tego przykładem dwóch lekarzy mówiło jej ze wszytsko ok poszła do trzeciego okazałao się ze ma raka ( guz na jajniku) wycięli jej cały jajnik a ona tez się stara o dziecko więc bardzo to przezyła

Gość welur
cvb ale ja nie wiem kiedy ta owulacja faktycznie była ;/ jesli była w 20 dc tak jak kalendarz automatycznie zaznacza to okres powinien przyjśc dopiero jutro ;/

Nastka88 wiesz? wg mnie ten lekarz co Ci przepisal anty powinien Cie wziasc na monitorowanie po odlozeniu tabletek i dopiero w razie torbieli wprowadzic antykoncepcje. Ja tak mowie a sama od roku chodze do tego samego lekarza. Jakos dobrze mi u niego :) szatanserduszko obiecalas namiar na jakiegos dobrego specjaliste :)

a Ty welur obiecaj chociaz ze jak nie przyjdzie @ jutro to robisz test od razu. Jako dziwi mnie ten Twoj 34 dniowy cykl. Niby po czym? Ani nie bylas na tabletkach, ani nie wmowilas sobie ze jestes w ciazy. Cos jest na rzeczy:)

Nastka88 a powiedz mi jeszcze. Bo Wy sie od roku staracie? A pisalas chyba ze od 8 mcy jestes na tabletkach stymulujacych tak? czy ja cos pomieszalam?

Gość welur
cvb bardzo bym chciała zebys miała rację ze jednak cos na rzeczy jest a raczej "ktoś" jutro rano zmierze tempke jesli nie będzie spadku zrobię test ( choć naprawdę czuje ze jutro przyjdzie @ )

było tak: od 2 dc 2 tabletki Clo, od 16 dc przez 10 dni duphaston, 4 cykle w 13-14 dniu dostawałam zastrzyki Pregnyl i wieczorami brałam 1 tabletke Glucophage.

Hm czyli Wy bez jakichkolwiek prob od razu poszliscie na leczenie bezplodnosci? Ja mam od 3-7 dc clo 2x1. Między 9-11 dc ide na zastrzyk, a po sprawdzeniu ze pecherzyk pekl dostaje luteine.

To u Ciebie jest problem z pekaniem pecherzykow tak?

wiesz co szczerze to ja juz nie wiem na co mnie lecza.... na poczatku chyba wcale owu nie mialam, później jak estradiol był wysoki i podawali mi zastrzyk to widocznie pecherzyki nie pekały...

a po pregnylu Ci piekaly? A w ogole mialas sprawdzana droznosc jajowodow? I Twoj maz robil jakiekolwiek badania?

u meza wszystko w porzadku mial badanie nasienia. nie mialam badania drożnosci jajowodow :( to jest wazne badanie?

wogole bardzo czesto odczuwam bol jajników... a nieraz jak kichne to jest juz wogole koszmar :(

wiesz.. w przypadku braku ciazy kazde badanie jest wazne. Dziwne jest to ze najpierw nie sprawdzili czy masz drozne jajowody, bo po co wywolywac owulacje jak nie wiadomo czy jajeczko przez jajowod przechodzi?

Moze poszukaj jakiegos lekarza z polecenia..

Gość welur
kobitki moje wiem ze uparta jestem ale nie wierze w to ze mogło mi się udać, nie chcę znowu przeżywać tego co przeżywałam w zeszłym cyklu dlatego tak zwlekam z testowaniem ale obiecuje ze jesli juz tempka nie spadnie to zatestuje chociaz wiem ze spadnie i testowanie mnie ominie :P nie wierze w to ze mogłoby mnie czekać tyle dobrych rzeczy na raz i fasolinek i wakacje...

ciekawe czy jakby kalendarz pokazal Ci cykle 40sto dniowe to tez bys wierzyla :P Ale zazdroszcze z tymi urlopami. Ja niestety w tym roku urlopu nie biore, chyba ze w pazdzierniku jak elewacje bedziemy robic w domu. Masakra, czlowiek nawet odsapnac nie moze..