Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lola13

Przesunięcie miesiączki !!!!!!!!!!!

Polecane posty

Mój przypadek jest dość typowy- jak większość innych. Byłam u ginekologa.Przepisał tab.anty.(Mercilon). Mam brać od pierwszego dnia miesiączki(tj. 16 maja) przez 21 dni. Przerwa 7 dni( ma być w tym czasie miesiączka). Chodzi o to, żebym nie dostała miesiączki w dniach 12-19 czerwca. Jest to możliwe? I po jakim czasie dostanę kolejną miesiączkę? Trochę się pogubiłam. Proszę o odpowiedź.

Czy ktoś mi odpowie. Bardzo prosze. To dla mnie zupełnie nowa sprawa.

Nie rób przerwy siedmiodniowej, zacznij następne opakowanie od razu. Po tej serii tab zrób siedmiodniową przerwę i wtedy będzie miesiączka. Ja też czasami tak robie. Byle nie za często. Pozdrawiam

Obliczyłam,że 05.08.kończę brać pierwszą serię tabletek(21 szt).Tzn.że 06.08.będzie miesiączka(no 7 dni). Chyba nie będę musiała brać drugiego opakowania- co? Jest jeszcze jeden problem- palę papierosy. Trochę się obawiam skutków palenia. Ale myślę że przez 21 dni jak sobie popalę to chyba nic mi nie będzie :/

Nie od razu jest miesiączka. W przerwie siedmiodniowej ja mam w czwartym dniu i trwa najwyżej 3 dni.

ZlotaAnia-dziękuję za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie.Kiedy dostanę kolejną miesiączkę- czy też jakoś za 21 dni czy więcej?(po tej przerwie 7 dniowej oczywiście).

Faktycznie nie musisz nic robic, przesuwac, po prostu jka zakonczysz branie tego opakowania to dostaniesz okres i do 12tego sie wyrobisz, ale ni licz ze od razu 06.06 przyjdzie, ja dostaje po trzech dniach, czyli moze sie nawet zdarzyc ze dopiero osmego.

Kochani, ale kiedy dostanę kolejną miesiączkę-czy już dopiero w lipcu?