Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie mogę nie mogę nie mogę..

Jak poradzic sobie z brakiem wzajemności??

Polecane posty

Kocham go, kocham, kocham...A on nie zwrócił na mnie uwagi, a ostatnio w dodatku znalazł sobie dziewczynę. Nie mogę tego znieść... Jak się wyleczyć z nieszczęśliwej miłości?? Tylko nie mówcie, że nową miłością. Prawie się spotykam z innym. "Prawie", bo nie jestem w stanie mu powiedzieć "tak, bądźmy razem", choć jest dla mnie cudowny...Próbowałam go pokochac, ale ciągle myślę o tamtym. Jak się tego pozbyć??

bo musisz znaleźć lepszego a nie jakąś marna namiastkę, u boku bylekogo nie zapomnisz, jesli tak sikasz za tamtym

Niestety w zasadzie innej rady jak nowa milosc nie ma. Musisz sie starac o nim nie myslec, zajac sie twymi sprawami: praca, moze jakis nowy kurs jezyka, wycieczka, po prostu wszystko by nie myslec o nim. nie mozesz siedziec i zadreczac sie. niestety nie mozesz nic na to poradzic, ze on cie nie kocha, musisz to zaakceptowac i pojsc twoja droga.

Gość Ju......
Musisz naprawdę chcieć o nim zapomnieć i to robić powoli. A lekarstwem może być rzeczywiście tylko nowa miłość. Ale to serce wybierze - nie Ty.

No właśnie sikam za tamtym, choć obiektywnie ten drugi jest lepszym materiałem na chłopaka. No i on mnie chce... Kurde czy kobiety w ogóle tak mają czy ja jestem takim wybrykiem natury?? A najbardziej sobie wypominam to, że nawet nie spróbowałam go poderwać. No, ale mieliśmy trochę kontaktu, gdyby on mnie chciał, to wyszedłby z inicjatywą. Ja nie potrafię się narzucać... I jeszcze czuję się strasznie wobec tego drugiego chłopaka, bo nie wiem co robić i trzymam go tak w zawieszeniu. Raz mi się wydaje, że związek z nim może się udac, że jak juz będziemy razem, to go pokocham i dam mu szczęscie. Ale z drugiej strony nie chcę go oszukiwać i będę miała przy tym chyba poczucie, że zdradzam tamtego, a przynajmniej moje uczucie do tamtego... Nie wiem, może podświadomie licze jeszcze na to, że on się rozstanie ze swoją dziewczyną i jakimś cudem będziemy razem?? Niczego nie wiem o ich związku, nie mam pojęcia, jak im się układa...Słyszałam tylko, ze z kimś jest, a potem raz ich razem widziałam - jest śliczna... Ja się zajmuję innymi sprawami. Akurat niedługo mam sesję, to się będę uczyć, spotykam się ze znajomymi...Ale nie moge przestać o nim mysleć... Verfluchte Katze - z czego wynika moja głupota?? Ja tylko pytam o radę i się wyżalam...

Gość idiotka totalna 123
jak wreszcie zrozumiesz że to nie ma sensu i przestaniesz mieć nadzieje to ci samo przejdzie ale na to trzeba czasu a narazie unikaj go czego oczy nie widzą sercu nie żal

Verfluchte Katz, Tak, w dupie mi się przewróciło i zadręczam się tym... Pierwszy raz w życiu pokochałam naprawdę, a że przy okazji nieszczęsliwie, to się wyżalam. Z błahszymi problemami ludzie tu przychodzą... Unikam go ostatnio. Wcześniej starałam się chociaż go zobaczyć z daleka, ale koniec z tym...

nie moge nie moge----pierwsze co zrob przestaj rozstrzasac typu co by bylo gdybym pierwsza do niego zagadala i w tym stylu. prawda jest taka, ze jesli on w zaden sposob nie zwrocil na ciebie uwage to raczej bardzo szansa, zes mu sie spodobala i musisz sioe z tym pogodzic. im bardziej bedziesz to wszystko rozstrszasac tym bardziej bedziesz stala w miejscu duszona tymi glupimi uczuciami i urojeniami i tym bardziej nie bedziesz mogla ulozyc sobie zycia osobistego. Zrozum to. Staraj sie nie myslec o nim, zajmij sie wlasnie nauka, poszukaj mozejakiejs pracy dodatkowej, fundnij sobie wycieczke zagraniczna bys zobaczyla kawalek innego swiata i zaczela myslec o czyms innym. Nie umawiaj sie tez na sile z chlopakiem do ktorego nic nie czujesz bo tym bardziej bedzie cie to unieszczesliwialo.

Prowizorka, chyba czekałam na Twoje ostatnie zdanie :) Wszystkie moje przyjaciółki namawiają mnie, żebym "dała szansę" temu chłopakowi. On jest naprawdę cudowny - mądry, wrażliwy, zabawny, przystojny i stara się o mnie. Jedna powiedziała, że w głowie mi się przewraca i zostanę sama do końca życia tak postępując, to znaczy odrzucając takiego faceta... A ja nie iwem, chyba za bardzo bym sie męczyła z nim, przynajmniej na razie... Chciałabym go pokochac, byłoby tak cudownie...Kiedyś myślałam, że to wszystko ściema z tą miłością, że można to kontrolować. Dupa...

Verfluchte Katze, Ty kochałaś??

Gość qumlaczo
wskocz na innego prącia to ci ulży jak cholera

nie uzywaj słowa miłość i kochać nie ma miłości tam gdzie nie ma wzajemności, to jedynie zauroczenie albo chora fascynacja lub uzaleznienie