MagdalenaX 0 Napisano Maj 19, 2008 Minęły dwa miesiące od mojej osttniej miesiączki. 31 maja mam wizytę, na którą miałam się stawić z wynikami badań hormonalnych. Ale jakich badań? Miałam je zrobić w 5 dniu cyklu. Jakiego cyklu, jak od dwóch miesięcy trwa mój poprzedni cykl. Czy wasz organizm też tak wariował po odstawieniu antykoncepcji?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MagdalenaX 0 Napisano Maj 19, 2008 Minęły dwa miesiące od mojej osttniej miesiączki. 31 maja mam wizytę, na którą miałam się stawić z wynikami badań hormonalnych. Ale jakich badań? Miałam je zrobić w 5 dniu cyklu. Jakiego cyklu, jak od dwóch miesięcy trwa mój poprzedni cykl. Czy wasz organizm też tak wariował po odstawieniu antykoncepcji?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nomina 0 Napisano Maj 19, 2008 Ale hormonów nie robi się 5 dnia cyklu. Każdy z hormonów ma swój czas, że tak powiem, inaczej możesz sobie o kant potłuc wyniki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MagdalenaX 0 Napisano Maj 20, 2008 Endokrynolog kazała mi właśnie zrobić w 5 dniu cyklu. Czemu twoim zdaniem wtedy się nie robi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
binia87 0 Napisano Maj 20, 2008 to sie ksonsultuj z lekarzem - proste i powie co zrobic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MagdalenaX 0 Napisano Maj 20, 2008 Mój lekarz jest jakieś 200 km od mojej miejscowości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nomina 0 Napisano Maj 20, 2008 Nie, nie robi. Każdy hormon ma największą aktywność w innym czasie. Żeby to sprawdzić, należałoby zbadać komplet hormonów kilka razy w ciągu cyklu, a to byłyby koszmarne koszty. Żeby więc tego uniknąć, bada się dany hormon w określonym czasie. Przy niektórych, jak testosteron, to jest wszystko jedno, ale FSH, progesteron, estradiol - to już zdecydowanie nie. Poczyta na www.pecherz.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MagdalenaX 0 Napisano Maj 20, 2008 Dlaczego dałaś mi namiary na stronę dotyczacą zapalenia pęcherza? Możesz mi napisać, w którym dniu cyklu powinny być robione te badania?: prolaktyna progesteron DHEAS LH i FSH androstendion testosteron wolny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MagdalenaX 0 Napisano Maj 20, 2008 A poza tym skoro mój cykl trwa już 63 dni i niewiadomo kiedy się skonczy to dopóki znowu nie dostnę @ to nie wceluję się w określony dzień cyklu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ojojojj...... Napisano Maj 21, 2008 a czy robienie badań na hormony podczas brania tabletek ma sens?? bo już sama nie wiem i boje sie ze nie wszystko jest w porządku, przed rozpoczeciem brania w lipcu(najpierw 6op. novynette, ponem 3 jasminelle, teraz 2 opakowanie logestu mam) nie miałam zadnych badań mimo ze miałam iereularne okresy i czasem bolesne bardzo.Tamte tabl. nie były najlepsze a te logest czuje sie lepiej niż po tanmtych ale nie wiem czy wszystko w porzadku bo mam gorsze humory od czasu do czasu moze też przez to że mam cały czas jakaś infekcje pochwy do tego coś z pęcherzem, ostatno czeciej sie przeziebiam, stany podgorączlkowe. dziś miałam tylko ogólne moczu robione, morfologie i alat. Słyszałam ze przy grzybicach jest jakiś hormon obniżony już sama nie wiem, boli podczas seksu, boje sie ze to jakies zapalenie przydadków czy co...czy zeby zrobić badania hormonalne to trzeba odstawić tabletki anty? czy przy nich też sie powinno sprawdzac co i jak...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MagdalenaX 0 Napisano Maj 21, 2008 Według moich informacji trzeba odtsawić tabletki anty,żeby zrobić badania hormonalne, bo tabletki anty fałszują wynik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach