Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chat-Chat

tabletki anty wejdzcie prosze !!! cy moge tak zrobic?

Polecane posty

biotre tabletki juz dluo , pare lat, zrobilam przerwe 2 miesiace i chce zaczac brc tabsy pocatkiem czerwca, okrez jednak caznie mi sie poltora tygodsnia wczesniej, wy moge zaczac brac tabsy innego dnia niz w 1 dzien cyklu? i czy bede zabezpieczona?

Gość ja mam problem z zaznaczaniem-
nie mozesz tak zrobic-nie bedzie działania

tak własnie, 3 miesiące.....ale wracając do tematu, NIE NIE BĘDZIESZ ZABEZPIECZONA. Aby tabsy działały należy je wziąć w 1 dzień miesiączki, tzn ta pierwszą tabl z pierwszego opakowania. jeśli nie to musisz zabezpieczać się całe opakowanie najlepiej.

Gość alaa88
ja nie wiem jak jest z tą przerwą ale jak mówią że 3 miesiące to pewnie 3:p ale wiem że niektóre tabletki np yasminelle nie trzeba przyjmować pierwszego dnia ale można również między 2 a 5 dniem cyklu, nalezy tylko przez 7 dni sie dodatkowo zabezpieczać:)

no tak jak zaczniesz innego dnia niz 1go d.cyklu to musisz dodatkowo sie zabezpieczyc

najlepiej zapoznac sie dobrze z ulotka swoich tabletek, bo nie wiem jakie chcesz brac, albo kontynuuowac

bede po 2 misaicach przerwy kontynuowac yasmin, ulotke przeczytalam ale tam nic na ten temat nie ma , a wyczytalam ze mozna przyjac bylektorego dnia na necie tylko te 7 dni sie zabezpieczac nwlasnie i juz sama nie wiem

Gość alaa88
ja biore yasmin i je nalezy brać pierwszego dnia:) własnie w ulotce nic o tym nie ma:) ale tak sie dowiedziałam i też brałam od pierwszego dnia:)

mnie też nurtuje takie pytanie- w zasadzie czemu trzeba je brać akurat pierwszego dnia okresu???

no wlasnie nie wiem:/ przeciez yasmin sa 2 skladnikowe i codzinnie przyjmuje sie to samo wiec tez nie rozumim dlaczego musze przujmowac zgodnie z dniami :d jakies to glupawe

bo tak juz jest, ze tabletki bierze sie 1go dnia cyklu, jesli wezmie sie innego, to przez tydzien nalezy dodatkowo sie zabezpieczyc