Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konkretna informacja potrzebna

gdzie znajde konkretną informację

Polecane posty

jak w tytule -jak karmić dziecko po 6 mies. życia obecnie karmione tylko piersią (ma 4,5 mies), nie mam zielonego pojęcia jak się zabrać za to

tylko która strona jest naj naj naj, bo różnie piszą na tych stronach i nie wiem do której się dostosować

wiem, że za 3 mies już będę wiedzieć wszystko, ale dziś jestem zielona, a nie mam nikogo bliskiego kto mógłby mi pomóc w tym temacie

Gość podniose
ale o co ci chodzi w ogóle? Chcesz odstawic dziecko od piersi i nie wiesz co dalej czy jak?

chcę karmić dziecko nadal piersia, no ale po 6 mies. juz sama pierś nie wystarcza tylko trzeba dokarmiać zupkami, kaszkami itd. ,tylko ja nie wiem ile mogę dziecku dać, kiedy tzn. ile razy dziennie i co konkretnie w danym miesiącu życia

powiem Ci ze ja mam pelno gazet i w kazdej pisze co innego, tak samo w internecie i tak samo roznie powiedza Ci tutaj...

Gość podniose
jakies inne pokarmy najlepiej wprowadzac w malenkich ilosciach i najlepiej najpier soki np jablko ok 30ml i obserwowac dziecko co i jak.

Gość podniose
ja sugerowalam sie tylko informacjami zawartymi np na sloiczkach z zupkami i jak pisze ze od 5 mc to dawalam po 2 łyżeczki dziennie przez np 3 dni i jak malej nic nie bylo to kupowalam nastepny i znowu to samo i tak powoli zwiekszalam dawki

http://img261.imageshack.us/img261/8762/staryschematgt0.jpg http://www.mp.pl/artykuly/index.php?aid=1226&print=1&_tc=008F2B1B445044CA9086F8F40AC51EE2 tu są dwa artykuły z których ja osobiście korzystałam przy rozszerzaniu diety po 6 miesiącu. Generalna zasada jest taka. Na początek podajesz potrawy jednoskładnikowe np marchewkę, ziemniaczek itp. Pierwszy raz po jednej łyżeczce, następnego dnia już więcej itd. Nowości wprowadzasz co kilka dni, żeby sprawdzić, czy dziecka nie uczulają. Po każdej nowości podajesz pierś.

dzięki dziewczyny za informacje,a możecie jeszcze polecic strony o tym jak przejść z piersi na sztuczne mleko, bo zamierzam karmić tak do 7-8 mies ( wracam do pracy :( )

konkretna informacja potrzebna - jeśli chcesz, mogę ci podesłac na mail program babycook (dzieci 5-12 m-cy), tam sa przepisy na dania robione, nie słoiczkowe, dla niemowląt karmionych piersią i sztucznie :)

hellishbloodystorm, super, poproszę tą książeczkę, za chwilkę wyślę Ci maila, to możesz mi odesłać, super zasiałam juz warzywka na ogródku, więc super przyda się :))

Babycook czasem się przydaje, można z niego przepisy ściągać, ale ta kolejność to trochę pokręcona jest :) Ale ogólnie OK, można czasem skorzystać. Ja początkowo sugerowałam się takim poradnikiem żywieniowym co mi z BoboVity przysłali. Wydaje się rozsądny. Natomiast teraz to już na intuicję lecę...

ale ma do czytania, dziękuję wszystkim za pomoc

A odnośnie sztucznego mleka, to wcale nie musisz podawać. Ja wróciłam do pracy jak mała miała 4 miesiące i piła duuuużo mleka. Teraz masz dzidzioła-byczusia, ktoś mu da pod Twoją nieobecność zupkę, deserek, trochę mleka odciągniesz laktatorem w pracy i po kłopocie. Ja odciągam pokarm w pracy w kibelku już 3. miesiąc i idzie mi coraz lepiej :)

tylko, że mam 10 kg do zrzucenia po porodzie jeszcze i muszę w końcu przejść na ścisłą dietę,a jak karmię to mi jakoś słabo to zrzucanie idzie, pracuję w obsłudze klient ai nie mogę wyglądać jak ogr :)))

mam, dziękuję :)