Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy jak do tej pory duzo

czy te truskawki ktore mozna teraz kupic sa zdrowe?

Polecane posty

Gość czy jak do tej pory duzo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moim zdaniem zdecydowanie nie. Są wręcz szkodliwe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jak dla mnie sama chemia.Nawet truskawki w tej truskawce nie poczujesz :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zdrowe pewnie nie są
ale ja wczoraj kupiłam,umyłam i wstawiłam do lodówki. dziś rano zjadłam całe pudełko,były pyszne słodkie pachnace mniam:D pierwszy raz na tak dobre trafiłam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 2445
Lepiej jeszcze trochę poczekać z truskaweczkami. Tak samo zresztą jak z ogórkami, sałatą itp bo tam to teraz same azotany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to znaczy ze
niekupowac warzy bo teraz nie zdrowe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja teraz jem mrożonki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to znaczy ze
a skad zima sa w sklepach pomidory?uprawiaja je zima, czy jakos przechowuja?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ogólnie rzecz biorąc to warzywa poza naturalnym czasem występowania w naszej strefie klimatycznej nie są zdrowe, bo żeby zachowały świeżość w przechowywaniu i transporcie muszą zawierać odpowiednio duzo konserwujących środków chemicznych. Ja też staram się obecnie korzystac głównie z mrozonek i kiszonek - chociaz tez czasem się skuszę, zwłaszcza na ogórki :) Pomidory jakie obecnie i w zimie można kupić są hodowane \"na bieżąco\" w ogrzewanych szklarniach w całej Europie i np. Izraelu. Z uwagi na kosztowność takiego przedsięwzięcia hodowcy staraja się mozliwie skrócic czas w jakim produkuje się pomidora - za pomocą silnych i stymulujących wzrost oraz dojrzewanie nawozów, dużej ilości środków owado i chorobo-bójczych oraz środków przyspieszających dojrzewanie (jak chciażby stosowane u nas chałupniczo spaliny z ciągników ;) ) jak tez dobór odpowiednich, odpornych i wręcz pancernych, odmian :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to znaczy ze
A JABŁKA ZIMA TEZ NIEZDROWE?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bez przesady - coś trzeba jeść ;) Jabłka to w większości owoce krajowe, przechowywane w chłodniach od jesieni - nikt nie upchnie jabłoni w szklarnii :P Natomiast te z importu (trafiają się czasem z zupełnie przeciwnej części swiata) prawdopodobnie są czyms powlekane, żeby nie wysychały - ale w dalszym ciagu nie sa to owoce sztucznie pędzone w szklarniach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×