anula1985 0 Napisano Maj 20, 2008 Chciałam prosić o interpretacje wyników badań. Narazie byłam na USG a do ginekologa wybieram się za 2 tyg, ale chciałam wcześniej tak mniej więcej wiedzieć czy wszytko jest ok. macica o jednorodnym echu, dł. 6,73 cm, gr. 3,67 cm, endometrium 1,45 cm w 20 dniu cyklu. Jajnik prawy 3,82*2,60 cm z echoujemna strukturą 1,24 cm Jajnik lewy 3,72*3,16 cm. Proszę o odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość postrzelona20 Napisano Maj 20, 2008 no własnie na ten sam temat chciałam uzyskac odpowiedź,bo mnie troche niepokoi moja sytuacja...tzn od poczataku...od piątku mam robione badania...piersi,ginekologiczne,i usg piersi i dopochwowe usg...i juz jestem po tych badaniach,ale...własnie ale...dzisiaj bylam u lekarza z wynikami...ja jak i lekarz w piersi wyczulismy guza....lekarz tez drugiego,ale na usg nic nie wykazało(to było tak na marginesie),ale martwi mnie inna rzecz,zmiana jak zwał tak zwał...ze prawy jajnik ma wielkosc 22 na14 mm a lewy 25 na 23 mm Z WIDOCZNĄ WEWNĄTRZ PRZESTRZENIĄ PŁYNOWA 14 MM i dziiaj byłam u lekarza a on na te wyniki powiedział,ze wszystko ok...wiec sie zastanawiałam o co chodzi,jak konsultowałam ze studentką medycyny i ta mi powiedziała,ze to torbiel...wiec ja juz nic nie rozumiem..moze ktos mi udzielić odpowiedzi??(przepraszam,ze tak długo i zeszłam z tematu,ale chciałam wszystko po kolei wyjasnic zeby było zrozumiałe,a mało tego mam nadżerke i dostałam globulki albohyd) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mx3 0 Napisano Maj 20, 2008 Małe pytanie, Którego dnia cyklu było robione badanie w ilu dniowych cyklach średnio. Możliwe, że to był pęcherzyk rosnący z szykującym się na owulację jajeczkiem. Jeśli lekarz powiedział, że wszystko jest OK, to myślę, że o to chodzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość postrzelona20 Napisano Maj 21, 2008 badanie było robione w 12 dniu cyklu z cyklami średnio 26-35 dni.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anula1985 0 Napisano Maj 23, 2008 Czy ktoś mógłby mi pomóc w interpretacji tych wyników?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach