Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

8Ada9

biały grudkowaty śluz?? czego to mogą byc objawy??

Polecane posty

Gość Sandrunia25
Bóle jajników mogą oznaczać nadżerkę. Nie ma co zwlekać z pojściem do lekarza. Im szybciej, tym lepiej. Pisze z własnego doświadczenia. Też miałam taki sam śluz jak Ty, nie miał zapachu, praktycznie nic nie swędziało a okazało się,że mam drożdzycę.

to sa objawy grzybicy pochwy: Swędzenie, pieczenie oraz białe upławy o konsystencji przypominającej twaróg i nieprzyjemnym zapachu to typowe objawy infekcji grzybiczej. Pieczenie i ból nasilają się po współżyciu i przy oddawaniu moczu. Często towarzyszą im: zaczerwienienie i obrzęk sromu oraz linijne pęknięcia skóry

do lekarza i tak sie wybiore ale dopiero po terminie @

Gość autorko1
śluz z jakby grudkami? to typowe przy grzybicy. W czasie grzybicy nie musi nic swędzieć. Pierwszym pewnym objawem ciąży jest brak miesiączki!!!! a nie jakieś śluzy. Śluz może zmienić konsystencję nawet z powodu głupiego stresu, więc NIGDY nie powinno się brać go jako objaw ciąży. Każdy ginekolog ci to powie. Bóle podbrzusza mogą wystąpić i w połowie cyklu i pod koniec i na początku (przyczyn jest cała księga medyczna). Większość objawów ciąży można zaobserwować dopiero po kilku tygodniach. Sugerowanie się objawami, które zostały zaobserwowane w pierwszych dniach od domniemanego zapłodnienia, jest niepotrzebnym podsycaniem emocji. Subiektywne objawy to: zmiany samopoczucia; przede wszystkim: zmęczenie, drażliwość, nadpobudliwość, bolesność gruczołów piersiowych od 6 (szóstego!!!) tygodnia ciąży.

Gość autorko1
ada nie pisz o grzybicy w jej bardzo poważnym stadium, bo na początku takiej infekcji jest tylko grudkowaty śluz właśnie i brak innych objawów. Swędzenie występuje później a opuchnięcie sromu i kolejne poważne objawy to już grzybica na całego. Poza tym jest wiele rodzajów grzybka, który atakuje pochwę i nie każdy daje wszystkie objawy.

Gość autorko1
sprawdź temperaturę, jeżeli od dnia zapłodnienia (domniemanego) utrzymuje się na podwyższonym poziomie (37 stopni) to być może ciąża jest, ale i tak teraz NIKT ci nie powie "tak, jesteś w ciąży", bo po prostu by był idiotą.

wiem ze to jest pierwszy objaw ciazy mowie tu o braku miesiaczki dlatego tez bede cierpliwie czekac do czasu kiedy bedzie sie miala pojawic, co to sluzu nie ktorzy mowia ze nie powinno sie brac go pod uwage jako objaw ciazy, ginekolodzy natomiast twierdza ze pierwsze objawy wystepuja wlasnie w srodku naleza do nich podwyzszona temeratura rozpulchnienie macicy i sluz, ktory przy wczesnej ciazy staje sie bialy i gesty stanowiacy bariere dla plemnikow, dlatego ja narazie obserwuje sie od srodka

Gość taaaaa1234567
Pierwsze objawy ciąży brak miesiączki podwyższona temperatura ciała nudności i wymioty od 6-8 tygodnia ciąży częste oddawanie moczu wrażliwość piersi przebarwienia skórne zmęczenie i rozdrażnienie powiększenie brzucha zresztą więcej jest tu: http://www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=645

tempke bede mierzyc tylko musze nowy termometr kupic bo mi spadl i juz nie nadaje sie do uzycia

Gość taaaaa1234567
tylko, że u bardzo wielu kobiet taki śluz nie występuje :O

acha co do nudnosci ksiazki podaja owszem ze wystepuja one od 6 tygodnia ciazy mniej wiecej, ale prawda jest troche inna bo to zalezy od organizmu kobiety, niektore odczuwaja nudnosci juz kilka dni po zaplodnieniu

Gość taaaaa1234567
odczuwanie nudności kilka dni po stosunku płodnym jest niemożliwe (chyba, że zeżarło się coś niezdrowego), bo HCG wytwarzane jest po zakończeniu procesu zagnieżdżania. Nie czytaj debilizmów forumowych. Sięgnij do lektury medycznej.

i tutaj sie nie zgodze.. wystepuje przy szyjce macicy, tam jest napewno.. na bieliznie nie zawsze widnieje w srodku tez moze wam sie wydawac ze tego sluzu nie ma... a jednak jest. Jest duuuzo kobiet w ciazy ktore maja wlasnie uplawy bialego gestego sluzu... to oczywiscie nie jest regula ze kazdy musi taki miec, ale wiekszosc ma

"odczuwanie nudności kilka dni po stosunku płodnym jest niemożliwe" napisalam kilka dni po zaplodnieniu !! a nie kilka dni po stosunku plodnym

Gość taaaaa1234567
a ile czasu jesteś w tej swojej ciąży?

i to jest mozliwe a nawet bardzo mozliwe:)

Ada nie wkręcaj sobie ciąży dopóki nie spóźni ci się miesiączka.

Gość czyżby nasza CLARKA
jesteś jakąś desperatką kobieto, czy to nie ty walisz tu co jakiś czas topiki o tym, że zaszłaś w ciążę i próbujesz udowadniać, że nawet okres jest możliwy w ciąży?

a czy ja gadam ze jestem w ciazy? hallo? nie wiem czy jestem, bardzo mozliwe ze doszlo u mnie do zaplodnienia, nie mam zadnych objawow typu nudnosci itd, tak jak pisalam narazie obserwuje sie od srodka

"jesteś jakąś desperatką kobieto, czy to nie ty walisz tu co jakiś czas topiki o tym, że zaszłaś w ciążę i próbujesz udowadniać, że nawet okres jest możliwy w ciąży?" nie to nie ja, ja mam swoj jeden nick i zadnego innego nie uzywam a ta laska to miala juz conajmniej z 10 nickow jakas daga agata itd

Gość Sandrunia25
Poczekaj do terminu miesiaczki. Narazie nie ma co spekulować. Ja obstawiam u Ciebie infekcję. Jeśli chodzi o ten śluz to owszem u kobiet w ciązy zmienia on swoja konsystencję ale dopiero w poźniejszym czasie.

ada ale zeby doszło do zapłodnienia to musi byc stosunek - wiec tak czy siak wychodzi na to ze ni8emozliwe są jakiekolwiek objawy kilka dni od zapłodnienia.

a kto powiedzial ze nie bylo stosunku??

to jest twoj cytat z poprzedniej strony *"odczuwanie nudności kilka dni po stosunku płodnym jest niemożliwe" napisalam kilka dni po zaplodnieniu !! a nie kilka dni po stosunku * kilka dni po zaplodnieniu to raczej to samo co kilka dni po stosunku - niesądzisz???

Gość kalinka22
dziewczynbo idz do lekarza i sie dowiesz wszytskiego matko!!!!!!!!!!!!!!

jasne ze nie, bo do zaplodnienia potrzeba czasu

kalinka22 kurcze a co ja pisalam powyzej! ide do lekarza! po TERMINIE MIESIACZKI! kumasz?

zaplodnienie trwa mniej wiecej do 72 godzin patrzac na to ze plemniki moga przezyc w sluzie nawet do tygodnia to juz sama powinnas sobie odpowiedziec na to pytanie

Przybywam z daleka, nie rob ze mnie idiotki ktora niczego nie wie, tak sie sklada ze wiem o tych sprawach bardzo duzo