Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

8Ada9

biały grudkowaty śluz?? czego to mogą byc objawy??

Polecane posty

ja to wiem a teraz ty pomyśl logicznie ok zobacz - jesli niemozliwe są nudności kilka dni po stosunku to tymbardziej nie sa mozliwe kilka dni po zaplodnieniu bo jak sama piszesz do zaplodnienia moze dojść jescze później tak?

nie robie z ciebie idiotki ( nie musze ) generalnie chodzi o to ze nie słuchasz zadnych rad i ślepo wierzysz w to ze to ciąża moze zamiast gdybac idz do gin i on np wykluczy grzybka a wtedy bedziesz mogla sie zastanwiac czy to ciąża. Poza tym mozesz tez zrobic bete juz po ok tyg od możliwego zaplodnienia powinna cos wykazac jesli to cos jest a takie zadreczanie siebie i nas nie przyniesie efektu.

to teraz pomysl ty, jezeli do zaplodnienia doszlo jakies 5 dni po stosunku (plemniki sobie przezyly tyle czasu) a ja napisalam ze kilka dni PO ZAPLODNIENIU moga wystapic objawy i wystepuja one powiedzmy tydzien po, to juz masz jakies 12 dni po stosunku i wtedy juz moga wystepowac nudnosci, mozesz dalej twierdzic ze nie ze nie mam racji... tak sie sklada ze mam stycznosc z dziewczynami w ciazy, moja kumplela miala nudnosci gdzies ok 14 dnia od czasu stosunku, pozniej okazalo sie ze to jednak ciaza

acha i jeszcze cos, nie pisalam ze to ja mam takie objawy typu nudnosci! zeby nie bylo... napisalam ze NIE mam zadnych takich objawow

i z tym ze nie slucham zadnych rad to tez sie nie zgodze napisalam gdzies tam na poczatku ze bede obserwowac ten sluz i ze do giny i tak pojde wiec o co kaman? nie jestem swiecie przekonana ze to ciaza, napisalam ze tego nie wiem! ale tez nie jestem przekonana co do tej grzybicy, wypowiedzialyscie sie, spoko dzieki :)

Gość Sandrunia25
Po co to od razu podejrzewać ciąże skoro czekasz dopiero na okres i nie jest po terminie. Musisz uzbroic sie w cierpliwosc.

u kobiet objawy wystepują najczesciej najpierw w głowie zaraz po tym jak okazuje sie ze okres nie przyszedł na czas. Wmawiają sobie typowe objawy ciąży i doszukują sie ich we wszystkim. Wiem o czym pisze bo mi przez rok co mc " wydawalo sie ze jestem w ciąży "zwracalam uwage na kazdy szczegół, śluz temp bóle piersi i jakies tam inne i dodam ze w ciazy nie bylam :) dopiero jak przestalam dochodzic u siebie objawów ciąży to okazalo sie ze jestem w 3 mc i dla zdziwienia dodam ze zadnych objawow przez ten czas nie mialam i nic nie zauwazyłam a poszłam do gin tylko na badanie kontrolne poniewaz skończyła mi sie luteina :)

ok ja mykam :) dzieki za kontrowersyjna rozmowe :)

hey:) bylam u gina, nie mam grzybka tak jak to wiekszosc pisalo :) lekarz powiedzial ze za jakis tydzien moge zrobic test, bo narazie jest za wczesnie aby cos potwierdzic no a pozniej do niego :) czyli nic straconego :)

Gość KarciaPP
czy mozna zajsc w ciąze poprzez sex oralny? tzn partner dotykał wytarta od spermy reka moich narzadów rozrodczych. slyszałam ze kiedy reka jest wytarta plemiki giną...

Gość ktos1226
bialy grudkowaty sluz nie jest oznaka ciazy. ja mialam ostatnio taki i dostalam miesiaczki co prawda spoznila mi sie ale dostalam. ewentulanie moze byc to ozanak jakiejs infekcji

Gość natusia18
hej.od kilku dni mialam promieniujacy bol prawego jajnika do tego czasami jakby uczucie ciepła i puchniecia..najbardziej bol odczuwam gdy siedze lub leze na boku z ugietymi kolanami.. teraz zaczal mnie do tego bolec jeszcze chyba drugi.. moze nerwy? do tego mam uczucie jakby ciagle chcialo mi sie siusiu;/teraz zauważylam u siebie dziwny sluz.. czasami jest bialy a czasem jakby mam jakies same biale grudki w sluzie. co to moze oznaczac?? do tego spoznia mi sie okres, juz tydzien, tzn zazwyczaj mam bardzo nieregularne ale przez te bole obawiam sie najgorszego.. slyszalam ze podczas ciazy moga wystepowac takie bole i sluz.. w takim razie w ktorym tygodniu moga sie one pojawiac?? prosze o odpowiedz bo juz wariuje.;/

Gość shosha
8ada8 nie mogłam nie napisać po przeczytaniu całego tematu-jesteś kretynką.mózg mnie boli odczytania twoich postów,ujebebałaś sobie ciąże-chuj na do tego- ale kurwa skończ wmawiać wszystkich,skoro tu napisałaś chciałaś się doradzić a nie upierać się przy swoim kurwa zdaniu.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyy
Śluz szyjkowy jest mieszaniną wydzielin szyjki, jamy macicy, jajowodów oraz płynu produkowanego przez otrzewną. To substancja wytwarzana przez gruczoły krypt szyjki macicy, składająca się z wody, soli mineralnych, składników białkowych, cukrów, leukocytów i komórek nabłonkowych. Wydzielanie śluzu, jego przemiany (ilość i jakość) są ściśle uzależnione od zmian hormonalnych w cyklu miesiączkowym. Ponieważ ulega on zmianie w różnych fazach cyklu w antykoncepcji naturalnej zaleca się jego obserwację. Zasadniczo można podzielić go na dwa rodzaje: - śluz przenikalny (charakterystyczny dla okresu okołoowulacyjnego), - nieprzenikalny (pojawiający się już po owulacji). Śluz przenikalny, czyli występujący w okresie płodnym jest śliski, przejrzysty, szklisty, elastyczny i ciągnący się. Ma małą przyczepność i daje uczucie wilgotności w pochwie. W śluzie tym pojawić się może domieszka krwi, nie jest to objaw chorobowy. Może to być sam moment owulacji, a może to być nawet kilka dni przed owulacją. Jeśli masz wątpliwości zawsze skonsultuj się ze swoim lekarzem. Osoby pragnące dziecka powinny właśnie w tym okresie współżyć pamiętając, że wówczas jest największe prawdopodobieństwo poczęcia dziecka. Natomiast śluz nieprzenikalny, czyli występujący w okresie niepłodnym ma białawy lub żółtawy kolor i jest lepki. Jest nieprzejrzysty, mętny, kłaczkowaty, gęsty, przyczepny i nie ciągnący się. Nie daje uczucia wilgotności w pochwie. Dzięki swojej konsystencji gęsty i lepki śluz staje się nieprzepuszczalny dla plemników, dlatego też są one zatrzymywane w oczkach sieci śluzu szyjkowego. Tam obumierają po około 8-12 godzinach pod wpływem kwaśnego odczynu (pH) pochwy. Bezpieczny okres rozpoczyna się trzy dni po stwierdzeniu obecności gęstego, lepkiego śluzu nieprzenikalnego.

Gość moooooniiic
Hej! Słuchajcie, kiedyś gdzieś wyczytałam że taki grudkowaty śluz występuje przed miesiączką, a te grudki w środku to wydalający się z pochwy czopek (dobrze mowię?) ciążowy, który pod wpływem braku zapłodnienia wydala się z pochwy, gdyby do zapłodnienia doszło to ten czopek zostałby na swoim miejscu. To jedna sprawa. A druga - faktycznie jeśli zapach jest nieprzyjemny to bardzo prawdopodobne że taki śluz jest objawem grzybicy. Po trzecie: jeśli chodzi o objawy ciąży. Kiedyś słyszałam o tym, że tabletki antykoncepcyjne oszukują kobietę, że jest ona już w ciąży. Stąd tyle paniki u kobitek, które biorą tabsy. Niejednokrotnie przecież skutkiem ubocznym są wymioty, powiększenie i bolesność piersi, wzdymanie się brzucha (co można podciągnąć pod objaw ciąży - powiększenie się brzucha), co więcej, przy dłuższym stosowaniu może dojść do zaniku miesiączki np w jednym miesiącu (i też od razu - oh jestem w ciąży!) Wiem co piszę, bo sama biorę tabsy od 3 lat (niestety nie cały czas te same, wciąż szukam ideału) i robiłam już 3 testy ciążowe, które wyszły negatywne. U ginekologa jestem co jakieś pół roku. Nie ma co panikować za wcześnie z ciążą.

Gość gość
u mnie biały grudkowaty śluz był raz objawem grzybicy pochwy. Wyleczyłam ją na szczęście dość szybko - dostałam od lekarza globulki i chyba po trzech globulkach była już poprawa. Potem przez jakieś 2 miesiące łykałam Lacibios Femina - probiotyk, który ma bardzo dużo korzystnych bakterii i wpływa zarówno na mikroflorę układu pokarmowego oraz moczowo-płciowego kobiety, zapobiega infekcjom, przywraca odpowiedni odczyn w pochwie.