Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _____brodabroda

DZIEWCZYNY czy to normalne?????????

Polecane posty

Gość _____brodabroda

zauwazylem ze od jakiegos czasu pojawia mi sie na brodzie pojedynczy włosek taki twardy jak u faceta ktory wyrywam pensetą.Za jakiś miesiąc znowu wyrasta i czarnieje.Jest bardzo twardy.Dzis wyrósł kolejny w innym miejscu, czy powinnam sie denerwować?

Gość _____brodabroda
kiedys tak nie mialam :(

Gość Siemasz
tak masz hirsutyzm niedługo cała będziesz owłosiona

Gość _____brodabroda
powaznie mowisz czy sie nabijasz?

Gość _____brodabroda
czyli jest to nienormalne???

Gość Siemasz
No dobra z tym hirsutyzmem to żartowałam :) Ale włoski, fakt, może być ich coraz więcej. Ale nie musi. Może Ci wyrastać tylko ten jeden - chociaż wątpię, bo przeważnie powstaje ich kilka. Ale raczej nie obrośniesz cała :)

Gość _____brodabroda
siemasz a tez tak masz??

przydałaby się wizyta u endokrynologa

Gość _____brodabroda
no ale ja mam 30 lat wiec chyba to nie jest ta choroba co?

Gość _____brodabroda
onfim czyli tez twierdzisz ze cos jest nie w porzadku?czyli wy tak nie macie?

Gość Siemasz
Oj nie :) Jesteś normalna, nie dygaj. Jeśli pojawią Ci się na brzuchu np, czy ogólnie zobaczysz, że masz ich o wiele więcej to idź do lekarza - endokrynologa bodajże, bo może się okazać, że masz za dużo hormonów męskich (?) i trzeba to leczyć. Ale póki co nie przejmuj się na zapas. Czasem to po prostu taka uroda :) Trzeba to polubić albo wyrywać. Nic Ci w każdym razie nie grozi. Tylko pamiętaj - jak obrośniesz jak małpa wtedy to jest niepokojące i lekarz konieczny :) Pzdr

Gość _____brodabroda
siemasz mam nadzije ze nie obrosne jak małpa:)Ale faktycznie troche mnie zaniepokoilo bo wlosek pojawil sie w nowym miejscu na brodzie czyli teraz beddą mi wyrastać dwa włoski bo jeden ciagle rosnie w tym samym miejscu i wyrywam go systematycznie:(

Gość Siemasz
Najważniejsze to nie popadać w paranoję :) Wyrośnie Ci parę, ale wyrwiesz. I tak do usranej śmierci :) Przyzwyczaj się do tego hehe :) Nie no żartuję. Nie będzie źle. Zajmij się czymś, a nie myśl tyle o jednym włosku:)

Gość lalamidka24
Tez tak mam :O I to nie chodzi o to - że to włos. Włosy (meszek) to mam tez na brzuchu itd. Ale te pojedeyncze (ze 3) na brodzie - to czarne, twarde, to ZAROST jakiś ble. Wyrywam pęsetą :O To się kwalifikuje pod lekarza? :O

Gość Siemasz
Jak Cię to niepokoi to idź do lekarza :) Ja bym nie panikowala. Parę włosków problemów nie czyni :)

Gość zrób badania hormonów
w labie podpowiedzą ale na pewno testosteron i estrogen też po 30stce zaczeły mi wyrastac takie grube czarne włosy na brodzie, chyba powoli jajniki zaczynają niedomagac poczytaj gdzies o hirsutyzmie, tam będzie napisane jakie hormony badac, ja wiem że mam za mało progesteronu w drugiej fazie cyklu

ja nic nie twierdzę i tak nie mam ale nie uważam że to jest coś normalnego zwłaszcza że pojawia się od tak. Dlatego myślę że konsultacją z lekarzem wyjaśni wszystkie wątpliwości