Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sylwias

koleżanki z pracy nie przyjdą na mój ślub 24.05.2008

Polecane posty

olejj jee ty nie przyjdziesz na ich proste gratulujee

Gość kasiek458
no i.....

Oj, nie takie to proste... Jest ich w biurze 10, z czego zaprosiłam 4 na ślub i wesele, bo z nimi jestem w jednym pomieszczeniu i dobrze się dogadujemy, pozostałe robią dużo szumu, plotek i ogólnie psują atmosferę. Z racji tego, że pracują najdłużej, a do tego w księgowości - (11 lat gł. kięg. i 2,5 druga księg.), sekretariacie - 11 lat i kadrach - 0,5 roku - to roszczą sobie prawa o decydowaniu o wszystkim i wszystkich. Zepsuły już mi trochę krwi, ale nie patrzę na to. Zaprosiłam cały zespół na ślub i dziś się dowiedziałam, że ich nie będzie. Jest mi trochę przykro, ale uważam, że ze swojej strony zrobiłam to, co powinnam. Co Wy na to?

Moje zdanie? Pracujesz z podłymi, zazdrosnymi świniami!!!No normalnie się zdenerwowałam!!!Myślą, że są najważniejsze i pewnie liczą na to, że swoją odmową zepsują Ci humor i ślub. Ale Ty to olej!!! Zrobiłaś tak, jak wypadało. U nas tez koleżanka z pracy zaprosiła tylko na śłub, bo nie ma jakichś przyjaźni wielkich, tylko znajomość. Poskładałyśmy się na prezent, na śłubie byłyśmy i życzenia złożyłyśmy i nie bolało!!!OLEJ JE!!!

Bolączka tkwi w tym, że zaprosiłam dziewczyny z pokoju, a ich nie. Plotkowały i 2 tyg. się nie odzywały, bo zaprosiliśmy z narzeczonym moim wszystkich (ich wtedy nie było, bo musiały wcześniej wyjść, jedna była na zwolnieniu) i daliśmy 1 zaproszenie dla całego teamu na ręcę pani prezes. Nie wiem jak mam z nimi postępować. Jest wśród nich osoba, która permanentnie musi mieć wroga. Nie chcę być non stop workiem treningowym...

Do (sylwias) Nie przejmuj się tym.Ja pracuje w dużej firmie i nawet nie mam zamiaru prosić koleżanek z pracy na mój ślub,a mam go już w lipcu.Nadmienie że mam 30lat i pracuję w tej firmia już ok. 7lat. Ja jestem zadania ,że pracy zawodowej nie należy łączyć z życiem prywatnym,ponieważ po co któraś pózniej mam gadac jak było u Ciebie na ślubie itp.....więc nie warto zawracać sobie głowy babsztylami z pracy. Będzie twoja rodzina,kuzynostwo ,prawdziwe koleżanki i to wystarczy!!!

DZIECZYNO KOCHANA! Nie przejmuj sie jakimis tam babami!!! To jest Twoj Dzien - masz czuc sie wspaniale, a nie rozmyslac - dlaczego one nie przyjda? Zazdrosne sa i tyle, jak to baby - wredne i falszywe, gdy innej sie powodzi. Nie daj sobie popsuc humoru przez osoby trzecie w Twoim zyciu! Przeciez te baby do szczescia potrzebne Ci nie sa - na slubie bedzie Twoja rodzina, rodzina Twojego meza, znajomi - ci, ktorzy sa Wam bliscy. Pozdrawiam :)

DZIEWCZYNO KOCHANA! Nie przejmuj sie jakimis tam babami!!! To jest Twoj Dzien - masz czuc sie wspaniale, a nie rozmyslac - dlaczego one nie przyjda? Zazdrosne sa i tyle, jak to baby - wredne i falszywe, gdy innej sie powodzi. Nie daj sobie popsuc humoru przez osoby trzecie w Twoim zyciu! Przeciez te baby do szczescia potrzebne Ci nie sa - na slubie bedzie Twoja rodzina, rodzina Twojego meza, znajomi - ci, ktorzy sa Wam bliscy. Pozdrawiam :)

W sumie tak. Biorąc pod uwagę argumenty i myślenie racjonalne wszystko się zgadza. W pracy spędzam ponad 8 godz. dziennie i nade wszystko ważne są dla mnie relacje z innymi. Nie wiem juz jak mam postępować i rozmwiać, zwłaszcza z tą jedną kobietą, by było normalnie. Ja naprawdę nie oczekuję niczego więcej poza zwykłym szacunkiem i traktowaniem. Nie wiem tylko jak to osiągnąć, bo w tym przypadku głupota jest zaraźliwa i nieuleczalna...

Sylwia daj spokój, najważniejsze w tym dniu czuć się komfortowo, może lepiej że nie przyjdą??? Jeszcze byś czuła jakieś wredne spojrzenia na sobie w tym dniu, albo szeptały by coś do siebie jak to takie kutafony są :) Ciesz się tym co jest, w każdej sytuacji da się znaleźć dobrą strone!!! A praca pracą - zawsze może się okazać że będziesz miała niedługo inną lepszą i bez takich żmij :P uszy do góry!!! P.S. Tylko się nie spal na solarium!!! ostrożnie z tym na 3 dni przed ślubem!

Przestań się przejmować. Przyjdzie ten, kto Cię lubi, będziesz wiedziała z kim trzymać.