Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgjdkgjdkg

która z Was przez cala ciaze brala luteine i dziecko jest zdrowe?

Polecane posty

Gość fgjdkgjdkg

przeczytalam gdzies ze luteina wpluwa negatywnie na plod zenski...tyzn na narzady plciowe dziecka wiec czy wasze corki sa zdrowe? czy nie maja np problwmow z zakazeniem moczowym albo z tym zwiazanym

Gość fgjdkgjdkg
up

co za dyrdymały... prawie każda kobieta w ciązy bierze luteine i jest wszystko w porządku, ja też brałam luteine i duphaston i dziecko mam super zdrowe...

Gość Toż to bzdury jakieś ....
brałam i wsio ok

Gość fffffff
co za bzdury

Gość a do czego
się tą luteinę w ciąży bierze?? mi lekarz dawał na wywołanie miesiączki jak długo nie miałam

Gość ddgasf
luteina i duphaston to nic innego jak hormon, który wytwarza się w czasie ciąży - progesteron. Biorąc te leki w czasie ciąży zwiększamy poziom progesteronu co zwiększa szanse na utrzymanie ciąży w pierwszych tygodniach. w późniejszych - nie potrafię znaleźć zastosowania. I nie znam nikogo kto brał te leki do konca ciąży. przeważnie w połowie ciąży są odstawianie.

ja tez bralam luteine na wywołanie okresu, mialam cykle nieregularne, ja słyszalam ze luteina na początku ciąży znaczy 1 i 2 tydz moze wywolac poronienie ale nie wiem czy to prawda a poźniej juz mozna ją brac.

Gość fgjdkgjdkg
mi chodzilo cala ciaze

Gość Niewiedząca....
no a jak ktoś brał Diphergan...to nic dziecku nie jest...ponoć uspokajają ale jak to później jest...

Gość fgjdkgjdkg
mi sie zdaje ze to lek i zawsze leki wpluwaja niekorzystniw na dziecko! np dziekco ma slabe zeby albo cos, chodzilo mi o kobiety ktore cala ciaze byly na luteinie!

ale nie ma potrzeby być całej cazy na luteinie .\ jesli luteina nie skutkuje to bierze się duphaston, jesli i to zawodzi kaprogest (o ile nie przekręciłam nazwy) ale na bank nie przez cała ciążę. przynajmniej ja nie słyszałam o takim przypadku a bylam i w ciązy i na patologii :O i fakt jak ur. mała to od razu robili jej mase badan ze wzgl. na duphaston i kaprogest !! poza anemią i podwyzszonym crp nic nie wyszło :) i anemie i crp pogoniliśmy w siną dal. póki co rozwija sie ksiażkowo :)

Gość to co powiecie
na to.......... jestem teraz w 37 tyg ciazy i wciaz biore luteine dopochwowa!! czyli cala ciaze bo od 8 tyg. za dwa dni mam wizyte i mysle, ze juz gin pozwoli odstawic. pozdrawiam

Gość gość
Dziecko zdrowe?? Ponoć Branie luteiny w 2 trymestrze powoduje spodziectwo u chłopców? Ktoś tak doświadczył? Jest to mozliwe przy branIU luteiny az do 20 tygodnia ciąży ?