Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaa ratunku

pomóżcie doradzcie

Polecane posty

powiedzcie jak sie zmobilizowac skutecznie do nauki. mialam 2 lata przerwy w nauce - dziekanka, i teraz kompletnie nie moge sie zmobilizowac. mam takie straszne tyły, nic mi nie wychodzi, wole spotkac sie z facetem niz uczyc. jak sie zmienic, zalezy mi na studiach ale to za mało.nie potrafie działać jestem beznadziejna :O:(

niech sie ktos odezwie :(

Gość nowe zycie nowa ja
zalóż pas cnoty

szkoda ze nikt nie chce poradzic:(

:(

może ktos poradzi?

myslisz ze pomoze/?

Gość malwek
Zacznij powoli, od ustalenia sobie planu dnia. Nie wiem,czy uczysz sie do jakiegos konkretnego egzaminu, czy po prostu planujesz wrocić na studia, ale tak czy naczej - kalendarzyk i notes w łapkę i zacznij spisywać sobie, co masz do wykonania na studiach. Dziel materiał na partie do nauczenia, a po opanowaniu każdej z cześci pozwól sobie na nagrodę(spotkanie z facetem?:-) ) Dobrze by bylo gdyby Twoj mezczyzna Cie w tym dopingował i rozumiał, ze bedziesz miala troche miej czasu dla niego ze wzgledu na naukę. Powodzenia, trzymam kciuki:-)

dzieki malwek:) nie ucze sie konkretnie do egzaminu, tylko ogolnie. eszcze nie oddalam indeksu z sesji zimowj bo mam niezaliczony niemiecki i panicznie sie boje. a jak juz sie z tym uporam to mam pelno kolokwiow do zaliczenia:( mam nadzieje ze dam rade, chociaz czarno to widze

Gość malwek
Ja mam też teraz sesje przed sobą i juz powoli planuje ja sie za ną zabrać. Wiesz, tu nie chodzi o to, by sie zakopac pod ksiazkami i nie wychodzic z domu, tylko rozsadnie podzielić sobie dzien aby i na nauke i na przyjemnosci starczyło czasu:-) mi naprawde pomaga zaplanowanie wsystkiego i podzielenie materiału na mniejsze częsci, wiec może i w Twoim przypadku też zadziała:-)