Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAła666

Pocenie się...

Polecane posty

Gość MAła666

Cześć mam taki bardzo uciążliwy problem... otóż bardzo się pocę, głównie w szkole... mam 15 lat, wiem, ze dojrzewam i te sprawy, ale to jest baaaaaaardzo uciążliwe... jeszce do tego towarzyszy potowi taki nieprzyjemny zapach... wiem, ze to od bakterii ale i wieczorem a nawet każdego ranka przed szkołą przemywam pachy zimną albo ciepłą wodą, z mydłem lub bez ale i tak nic to nie pomaga... psikam się perfumami, ale zapach trochę jest. I mogę co najwyżej raz pójść gdzieś w bluzce i póżniej już jest do prania... czytałam, że podobno dobre są Exital i Antidrall. Mam pytanko odnośnie Antidralla bo na Exital mnie nie stać heh. Czy zdażyło się komuś z was że używał Antidralla i wam nie pomógł? Ciekawa jestem bo mam zamiar go kupić. Slyszałam, że piecze ale ja mogę na serio wiele znięść, wogóle życie daje mi bez przerwy takiego kopa, że podejrzewam, że dla mnie to będzie mały pikuś... heh tak prawda. I kończąc pytam jak go oceniacie i czy komuś z was nie pomógł albo pomgół i ogolnie czy są jakiejś skutki uboczne stosowania??? Pozdrawiam :* ^^

Gość hałtajameja
Nie pomaga, nie kupuj, noś przewiwewne bluzki, myj się często, ale niestety cudów nie ma.

Gość bo najpierw robi sie
nie wiem jak adedral, ale etiaxil dziala, wiec adedral tez powinien bo maja podobno takie samo dzialanie. noszenie przewiewnych bluzek czasem nie wystrcza.

Gość Orfer
ja mam taki sam problem jak ty i też jestem ciekawa.....

Gość hałtajameja
no ale jednak etiaxil kosztuje o kilkadziesiąt złotych drożej, więc coś musi w tym być. Moim zdaniem pomijając małą skuteczność antidrala (wiem, bo miałam) to nie jest to zdrowe, blokowanie gruczołów powoduje zatrzymywanie wszystkich toksyn w organizmie, tak że możesz nabawić się cellulitu.

Gość ktokolwiek wie
antidral pomaga :-).stosuj go na umytą i dobrze wysuszoną skórę -efekt murowany :-).tylko np. po tygodniu stosowania zrób przerwe

Gość MAła666
Kurcze, czytałam trochę o tych toksynach i jeszcze się wacham. Pytam więc się kogoś kto się dobrze na tym zna na tym forum czy rzeczywiście powoduje zatrzymanie toksyn itp... bo o ile się orientuję to gruczoły potowe nie występują tylko pod pachami, tylko tam ich jest najwięcej a dodattkowo jest mały dostęp powietrza i dlatego tam się pocę :| Ale nie jestem jak narazie niczego pewna więc prosze jesli ktoś wie o odpowiedź...

Gość skork_3993
Hałtamlameja czy jak ci tam masz trochę racji w tym co piszesz, że często co droższe to lepsze, ale podkreślam NIE ZAWSZE !!! i jakie masz dowody, że robi sie celullit??? ja używam od pół roku i jakoś nie ma śladu skórki pomarańczowej. i jest skuteczny, ale wiadomo każdy jest inny i na każdego inaczej działa... . A tobie może się zrobił celulit bo po prostu więcej i tłuściej jadłaś??? :)

Gość hałtajameja
najwięcej toksyn ucieka moczem i właśnie z gruczołów pod pachami, zrobisz jak zechcesz, ale niedługo lato i wbrew pozrom, będzie lepiej, bo będziesz mogła nosić krótki rękaw i przewiewniejsze bluzki, przeczekaj trochę ten okres.

Gość hałtajameja
yyy... chyba mnie nie zrozumiałaś skork_3993 , cellulit tworzy się od gromadzonych w organizmie toksyn, dlatego też zaleca się picie wody, która wypłukuje z organizmu toksyny, a działa ona tylko dlatego, że nie jest trawiona tylko wydzielana właśnie przez gruczoły potowe, a kiedy zatkniemy gruczoły, nie będzie sie mogła wydostać:) nie zrobił mi się cellulit piszę tylko żeby przedstawić autorce topiku minusy stoswania takich specyfików, żeby później nie żałowała że zrobiła jakieś głupstwo.

Gość Chrumcia89
Ja stosuję Antidral. Na samym początku było super, wogóle się nie pociłam, jakieś 4 misieące, ale niestety już teraz nie działa, jak na początku. Pocę się mniej, ale jednak są plamy, których nie znoszę. Nie mogę sobie kupić każdej bluzki, noszę tylko te na któryc h nie widać plam, ale starsznie mnie to męczy;( Powiem Ci tak, to zależy od osoby, bo na jednych on działa, a na innych nie. Szczypie strasznie, na początku nie szczypiał, ale teraz makabra:/ Musisz sama zdecydować, może na Ciebie podziała. Mam też pytanko czy może ktoś z Was, kto używa Etiaxilu, napisać jego skład? bo chcę sprawdzić, czy jest taki sam jak Antidralu. I jeszcze jedno: jest jeszcze jeden Drivlor i piszę, że on ma takie sam skład jak Antidral, tylko bez gliceryny.Czy ta gliceryna powoduje, że tamten działa inaczej? Bardzo proszę o odpowiedz Pozdrawiam;)

Gość hałtajameja
skork_3993 - tobie nie zrobił sie cellulit bo moze nie masz takich skołonności, autorka topika ma 15 lat, więc jest to wiek dużej aktywności hormonalnej więc często w tym okresie tworzy sie cellulit

Gość hałtajameja
właśnie, tak jak napisała chrumcia, do każdego specyfiku organizm sie przyzwyczaja, więc jest to rozwiązanie tylko na jakiś czas. Jeśli rzeczywiście masz z tym problem to może mieć jakieś poważniejsze podłoże np problemy z tarczycą.

Gość AnQ
Nie wiem czy doczytałaś hajta coś tam ale ona ma 15 lat i to normalne w jej wieku więc nie strasz dziewczyny ja w jej wieku też mialam taki problem i jakoś sam przeszedł

Gość hałtajameja
Mała666 nie chcę cie straszyć, sory jeśli tak to odebrałaś. Spokojnie, taki wiek niestety, jak to napisała AnQ

Gość MAła666
No i teraz sama nie wiem... mam wątpliwości... Ale jak to się dzieje, że inne osoby prawie wogóle się nie pocą a są w pełni zdrowe, to niby jak usuwają ta wodę??? a inne znowu pocą się ale nie mają problemów z tarczycą ani nic i są zdrowe??? no i piją np. tyle samo wody???

Gość hałtajameja
też sobie zadawałam to samo pytanie, ale to jest tak samo jak z pryszczami chyba, że jedni mają silny trądzik w okresie dojrzewania a inni nic, wszystko ma chyba podłoże hormonalne.

Gość MAła666
sory ze trohe ne na temat ale akie pytanko odnosie cluitu czy pijac ine napoje nie tylko wode tez oczyscza sie orgnzim z toxyn?

Gość MAła666
sory za błędy w tamtym poście ale jescze jedno tylko prosze o szybka odpowiedz bo sie spiesze wkońcu kupić czy nie?

Gość hałtajameja
zielona herbata, ale błagam nie rezygnuj z wody tylko dlatego, że się pocisz!! woda jest potrzebna organizmowi! Pij wodę, picie wody nie wzmaga pocenia się!

Gość hałtajameja
nie jest taki drogi, kup go, bo będziesz miała niespokojne sumienie, ja zrezygnowałam bardzo wcześnie, ale sprawdziłam, bo też sie naczytałam że to jest takie cudo. leży na półce, ale przynajmniej wiedziałam, że próbowałam:)

Gość MAła666
wielkie thx narazie ale jeśli jeszcez ktoś wie to niech napisze a ja kupie i napisze czy pomógł :D

Gość mi żaden antyperspirant
nie pomagał a Antidral pomogł ;)

Gość pot...
no coż mam ten sam problem co ty i też trochę się boję go zastosowć czy rzeczyiście jest bezpieczny i proszę o wypwoiedzi innych osób, które na tym się znaja!

Gość SAE
powiem ci tyle, że ja zawsze też miałam z tym problem. gol się czesto, aby nie bylo włosów, rano i wieczorem myj i używaj antype.itd ale to tak nic nie dawalo, gdy brałam obcisłe bluzki. ale potem użyłam Etiaxil i po jakimś czasie ZERO potu!!!!!!!! Teraz znów sie pojawił, wiec bede musiała znów zacząć używać pare razy. uważam, ze lepiej uzbierac te 50zł i starczy na kilka miesiący (2x w tygodniu) po jakim czasie to moze raz na 2tyg. ja nie używałam juz od kilku miesięcy

Gość ppppppppppppp
Ja od roku uzywam etiaxilu i jest super!!! Wczesniej mialam naprawde duzy problem, mokre plamy pod pachami, zaden antyperspirant nie pomagal. Teraz uzywam etiaxilu raz na tydzien- dwa i jest git. Polecam pod pachy ten niebieski do skory wrazliwej, po czerownym myslalam ze mi skore wypali, piekło jak cholera, nie moglam wytrzymac i musialam przykladac worek z lodem. Po niebieski jest ok.

Gość karolciaaaaa
a czy jak sie zastosuje ten atiaxil to razno uzywa sie normalnego dezodorantu ??? prosze o szybką odp