Friese 0 Napisano Maj 21, 2008 Ginekolog przypisała mi Microgynon 21 Na ulotce jest napisane: \"Microgynon 21 jest złożonym doustnym środkiem antykoncepcyjnym. Każda tabletka zawiera niewielką ilość dwóch różnych hormonów. Są to: lewonorgestrel(gestagen) i etinylestradiol(estrogen). Ze względu na małą zawartość hormonów, Microgynon 21 jest preparatem o małej dawce. Ponieważ wszystkie tabletki w opakowaniu zawierają te same hormony w stałej dawce, preparat należy do grupy złożonych jednofazowych środków antykoncepcyjnych. (...) Wskazania: Zapobieganie ciąży. W czasie prawidłowego stosowania doustnych hormonalnych środków antykoncepcyjnych prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest bardzo małe.\" ______________ Mam 2 pytanka: 1) to że ma ,,mało hormonów\'\' tzn że jest mało skuteczny w zapobieganiu ciąży? I ,, prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest bardzo małe\'\' --> czyli że nie daje bezpieczeństwa takiego jak inne tabletki antykoncepcyjne? 2) czym się różni Microgynon 21, który jest dwuskładnikową tabletką antykoncepcyjną od innych tabletek? Np jasminum, diana-35 czy jakoś tak? to są dwuskładnikowe i więcej składnikowe tabletki? ____________ dziękuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olcia.k 0 Napisano Grudzień 1, 2010 Witam, mam do sprzedania 4 listki Microgynonu po 20zł. W razie zainteresowania proszę o kontakt olcia.k@o2.pl Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Grudzień 1, 2010 wszystkie tabletki chronią przed ciążą tak samo, czy mają mało czy dużo hormonów to nie ważne, ilość hormonów odpowiada za skutki uboczne, a poza tym np. dziewczyna przy kości dostanie "mocniejsze" tabletki niż chudzinka oprócz dwuskładnikowych są jeszcze tabletki jednoskładnikowe, biorą je zazwyczaj kobiety po 35 roku życia albo te ktore dopiero urodziły dziecko, a Microgynon to najzwyklesze tabletki jakich pełno na rynku, mają identyczne działanie jak yasmin czy diane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
XliloX 0 Napisano Grudzień 1, 2010 żaden producent tabletek nie napisze w ulotce, że zajście w ciążę jest niemożliwe, aby oszczędzić sobie ewentualnych problemów. a w liku masz o rodzajach, o które pytasz: http://mamzdrowie.pl/pigulki-antykoncepcyjne-rodzaje/ microgynon u mnie okazał się bardzo skuteczny :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach