Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lalunia123

brunatne upławy

Polecane posty

hej, ostatnio, z tydzien temu pojaily sie u mnie brunatne uplawy czasem nawet z krwia...nie wiem co mi jest? koncze czwarte opakowanie tabletek wiec to pewnie nie od tego...mam nadzerke ale lekarz narazie nie kazal mi jej leczyc.Co robic co moze byc przyczyna takich upławow?

Gość hałtajameja
ooo widzę, że już wszystko wiesz, więc nie rozumiem po co ten topik? :)

Gość hałtajameja
znalazłam gdzieś na jakimś forum: Ja niestety miałam podobny problem, w końcu, po dluuuugim okresie odwlekania, wymigiwania się poszłam do ginekologa (b. dobrego, nawiasem mówiąc), który skierował mnie na usg ginekologiczne. Badanie to odwlekalam znowu ile tylko mogłAm :/ (oj głupia ja głupia) No i w końcu poszłam... Okazało się,że mam torbiel , z której pochodziły takie brązowe, bezwonne plamienia. Mogłam iśc wczesniej, obyłoby się bez operacji i sama sobie byłam winna,że musiałam męczyć się w szpitalu :/ teoretycznie to niedobór progesteronu... To mogą być plamienia poowulacyjne które mogą oznaczać jakieś zaburzenia hormonalne m.in. za niski poziom progesteronu.Dla świętego spokoju trzeba pójść do gina i sprawdzić poziom hormonów,zwłaszcza jeśli planuje się w przyszłości zostać mamą bo przy zaburzenia hormonalnych może być problem z zajściem i utrzymaniem ciąży.Mi też niestety się takie plamienia zdarzają. Teraz jestem tuż po owulacji i niestety dostałam mocniejszego plamienia,prawie krwawienia(bo normalnie mam tylko brązowawy śluz a teraz leci więcej krwi) i podbrzusze mnie pobolewa.Martwi mnie jeszcze to że mam ostatnio wahania nastrojów.Pod koniec listopada 2007 odstawiłam pigułki i nawet już było ok i nawet plamień nie miałam a tu znowu i to mocniejsze.Gina mam dopiero 15 kwietnia więc muszę czekać,ale na pewno poproszę o zbadanie poziomu moich hormonów bo jestem zaniepokojona,w ogóle najlepiej aby pani doktór przebadała mnie wszerz i wzdłuż ech:/

Gość hałtajameja
Nie bój się, spokojnie, to mogą być zwykłe bakterie, ale nie lecz sie na własną rękę, tylko pędź do gina. Pozdrawiam i trzymaj się!

wiesz co juz u jednego bylam dostalam tabletki cyclo3forte ale nie pomogly...ale co to za ginekolog ktory nawet mnie nie zbadal i wziol za wizyte pieniadze bo to prywatnie...w piatek ide do drugiego

Gość hałtajameja
tzn, jeśli to zwykłe plamienie, to zwykła rozmowa z ginem wystarczy, ale jeśli uważasz, że to cos powżniejszego to powiedz, żeby cie zbadał.

Gość jedna zoska
tabletki cyclo3forte to mozna sobie wsadzić nie wiem komu to pomogło :( zrób USG, bo to moze byc torbiel, ale no panic - torbiele czesto same się wchłaniają bierz luteinę, zadnych tabsów i zadbaj o siebie

mam zrezygnowac z tabletek? teraz to juz glupeje moze to grzybica juz sama nie wiem,czytalam ze ma inne objawy,ale kto to wie:/

Gość upu upu
plamienia są albo przy zaburzeniach hormonalnych albo przy nadżerkach, wtedy kontaktowe np po stosunku czy badaniu ginekologicznym mogą też byc przy torbielach tak jak koleżanka pisała albo stanach zapalnych jajników, a te często trzeba leczyc antybiotykami więc biegiem do gina, znajdz gdzies jakąs poradnię i idz na NFZ

Gość kasiunia9797979
szkoda, ze ten link nie działa, sama mam brunatne (początkowo brązowe a teraz podbarwione krwią bezwonne) upławy. Biorę Cerazette. Wizyte u lekarza mam dopiero jutro i martwię sie.

Gość aguśśśśśśśśśśś
ja też mam taki problem i jeszcze miesiączka mi sie opóżnia

Gość zaburzenia hormonalne
zdarzają sie nawet w trakcie brania tabsów

Gość kasiunia9797979
no włąśnie ja teraz zamiast okresu w terminie miesiączki mam brązowe plamiena od 3 dni, odstawiłąm 2 dni temu Cerazette bo mma dosyć juz, zle je tolerowalam

Gość magda16318
Hej, na brązowe upławy najlepszy jest napar z rumianka :) Pomaga po jednym użyciu, tylko woda musi być gorąća

Gość ale do podmywania sie
?

Gość kkkkkklaaaam
teraz musz uwazac bo musze uzywac specjalnego plynu do podmywania (pliva fem ok 25 zł) do tego lepszy jest prysznic niz kapiel w wannie. ogolnie baseny nie chodza w rachube itp. jak sie zlapie zapalenie a tym bardziej dlugo jest nie leczone to bardzo czesto po wyleczeniu juz sa nawroty...takze powiem Wam Kobiety nie mamy lekko!!!!!

Gość kkkkkklaaaam
najlepiej isc od razu do dobrego lekarza i nie zwlekac z leczeniem... bo takie przeciaganie nie jest napewno korzystne dla zdrowia