Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farmacja.pl22

chętnie doradze pomoge w sprawie leków

Polecane posty

Gość farmacja.pl22

Gość e-cinka
ale o co ci chodzi?

Gość e-cinka
chesz sprawdzic swoja wiedze? studiujesz farmacje?

Gość bo wieszże ja
Jaki jest najlepszy lek na alergię??? dodam,że jestem uczulona na ludzką głupotę ...

Gość co na stres

Gość e-cinka
a co to znaczy najlepszy lek na to czy na to...to sprawa indywidualna-to co jednym pomaga innym niekoniecznie......

Gość co na stres
no i gdzie jest założycielka topicu???

Gość e-cinka
encyklopedie lekow studiuje :P

Witam, mam pytanie następujące: mój narzeczony ma problem ze skórą dłoni. Mianowicie występują u niego objawy w rodzaju nadmiernego przesuszania naskórka, ale objawy mają też inną postać - na członkach palców pojawiają się zgrubienia naskórka które są koloru różowo - beżowego. Stosowaliśmy różne maści natłuszczające i nic nie pomagało. Ostatnio używamy kremu do rąk Dove i zauważyliśmy że troszeczkę poprawiła się sytuacja. Jednak na wewnętrznej stronie dłoni również pojawiają się te przesuszenia naskórka, głównie w miejscach po tzw. plęskierzach i bardzo swędzą. Jeśli ktoś może wie jaką chorobą są objawy jakie opisałam lub może wie jak leczyć takie cuś to bardzo proszę o kontakt Pozdrawiam Grażka

Witam, mam pytanie następujące: mój narzeczony ma problem ze skórą dłoni. Mianowicie występują u niego objawy w rodzaju nadmiernego przesuszania naskórka, ale objawy mają też inną postać - na członkach palców pojawiają się zgrubienia naskórka które są koloru różowo - beżowego. Stosowaliśmy różne maści natłuszczające i nic nie pomagało. Ostatnio używamy kremu do rąk Dove i zauważyliśmy że troszeczkę poprawiła się sytuacja. Jednak na wewnętrznej stronie dłoni również pojawiają się te przesuszenia naskórka, głównie w miejscach po tzw. plęskierzach i bardzo swędzą. Jeśli ktoś może wie jaką chorobą są objawy jakie opisałam lub może wie jak leczyć takie cuś to bardzo proszę o kontakt Pozdrawiam Grażka

Gość do grazka_zaga
Zrób mu olej pokrzywowy - szkoda pieniędzy na tą chemię z apteki. Olej pokrzywowy - Oleum Urticae: pół szkl. świeżego lub suchego ziela albo liści zalać 100 ml oleju o temp. 60o C; wytrawiać 7 dni; przefiltrować. Stosować zewnętrznie do: kąpieli olejowych włosów (w przypadku suchości, łupieżu, rozdwajania i łamliwości, wypadania, braku połysku, zniszczenia zabiegami fryzjerskimi oraz w celach profilaktycznych, aby wzmocnić i odżywić włosy), do maseczek olejowych na skórę (płachty gazy zmoczyć w oleju i nałożyć na skórę: twarz, szyję czy dekolt; trzymać 40 minut, zdjąć, po czym zastosować masażo-wcieranie oleju pokrzywowego, nadmiar zetrzeć delikatnie watką; maseczka daje znakomite efekty w przypadku skóry suchej, zniszczonej, pomarszczonej, pokrytej wągrami i ogniskami zapalnymi, pryszczami i rozpadlinami, w przypadku skóry bladej i z plamami; stosować też profilaktycznie jako kurację odmładzającą oraz przeciwtrądzikową), do okładów na chore, spękane i spierzchnięte wargi oraz na rany, ropnie, nadżerki, owrzodzenia, oparzenia, otarcia naskórka i in.; do natłuszczania warg i skóry zamiast używania kremów; do oczyszczania skóry jako olejowe mleczko kosmetyczne, oraz do wcierania i kąpieli dłoni i stóp zrogowaciałych i spękanych. 🌻

Grażka - mój ojciec miał takie coś - uczulenie. można natłuszczać i natłuszcać, dostał leki od dermatologa i po tygodniu zaczęło schodzić

Gość kurcze........
Mój też ma to samo, zaczęło się od skaleczenia palca. Z tym, że mój mąż choruje na RZS i bierze cytostatyki, konkretnie Metotreksat dwa dni w tygodniu.Kupowałam mu różne masci, ale nic nie pomagało.