Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość denat identyczny z naturalnym

Zdrastwuj Riebiata !

Polecane posty

Apsztyfikanci Grubej Berty I katowickie węglokopy, I borysławskie naftowierty, I lodzermensche, bycze chłopy. Warszawskie bubki, żygolaki Z szajką wytwornych pind na kupę, Rębajły, franty, zabijaki, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Izraelitcy doktorkowie, Widnia, żydowskiej Mekki, flance, Co w Bochni, Stryju i Krakowie Szerzycie kulturalną francę ! Którzy chlipiecie z "Naje Fraje" Swą intelektualną zupę, Mądrale, oczytane faje, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item aryjskie rzeczoznawce, Wypierdy germańskiego ducha (Gdy swoją krew i waszą sprawdzę, Werzcie mi, jedna będzie jucha), Karne pętaki i szturmowcy, Zuchy z Makabi czy z Owupe, I rekordziści, i sportowcy, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Socjały nudne i ponure, Pedeki, neokatoliki, Podskakiwacze pod kulturę, Czciciele radia i fizyki, Uczone małpy, ścisłowiedy, Co oglądacie świat przez lupę I wszystko wiecie: co, jak, kiedy, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item ów belfer szkoły żeńskiej, Co dużo chciałby, a nie może, Item profesor Cy... wileński (Pan wie już za co, profesorze !) I ty za młodu nie dorżnięta Megiero, co masz taki tupet, Że szczujesz na mnie swe szczenięta; Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item Syjontki palestyńskie, Haluce, co lejecie tkliwie Starozakonne łzy kretyńskie, Że "szumią jodły w Tel-Avivie", I wszechsłowiańscy marzyciele, Zebrani w malowniczą trupę Z byle mistycznym kpem na czele, Całujcie mnie wszyscy w dupę. I ty fortuny skurwysynu, Gówniarzu uperfumowany, Co splendor oraz spleen Londynu Nosisz na gębie zakazanej, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A srać chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item ględziarze i bajdury, Ciągnący z nieba grubą rętę, O, łapiduchy z Jasnej Góry, Z Góry Kalwarii parchy święte, I ty, księżuniu, co kutasa Zawiązanego masz na supeł, Żeby ci czasem nie pohasał, Całujcie mnie wszyscy w dupę. I wy, o których zapomniałem, Lub pominąłem was przez litość, Albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość, I ty, cenzorze, co za wiersz ten Zapewne skarzesz mnie na ciupę, Iżem się stał świntuchów hersztem, Całujcie mnie wszyscy w dupę !... Dobre w chooy :classic_cool: 🖐️

Gość construction
spierdalaj

Boże!A ty skąd to wytrzasnąłeś?To jest stare jak świat!

Gość spieeerdalaj ruski mlocie

Mało i mniejsza ważne, że stare. To jest dobre. Aktualne do mojej sytuacji, więc z dedykacją for everyone :) 🖐️

Odezwał się potomek Abrahama oraz Izraelita, potomek Izraela, to jest Jakuba :classic_cool: 🖐️

A co, Tuwim to nie żyd? Żyd. Ale to swój żyd, poczciwy habes. Nie to co te nowojorskie szmondaki.

Dobry Szlomo zawsze będzie bronił swoich.

Gość gbur forumowy
blokada,a ty wiesz jakie zdanie mieli o zydach bardzo znani ludzie w przeszlosci?Ale takze i teraz?

K-u-r-w-a, jeden żydek zaczął dyskusję o swych bratełe i poszło sru. To jest top o wierszu Tuwima, nie Tuwimie. To jest cholernie dobry wiersz, jeden z lepszych zaistniałych w polskiej poezji, a wiem co piszę, bo jestem pijana. Więc zawrzyjcie swe plugawe paluchy i pomilczcie 🖐️

Bardzo znani ludzie?Nie będę pisała jakiego pokroju ci ludzie.:O

A Ty Bartuś se idź z mojego topu, ja Ci topów nie psułam w tak ordynarny sposób, leszczu jeden :O

Gość gbur forumowy
"Nadejdzie dzien, gdy wszystkie narody, wsród których zamieszkuja Zydzi, beda musialy podniesc kwestie wygnania ich! Kwestie rozstrzygajaca miedzy zyciem i smiercia, zdrowiem i chroniczna choroba, spokojem i nieustanna goraczka spoleczna." Franciszek Liszt, kompozytor /////////////////////////////// "W którym tylko kraju osiedlili sie zydzi, znizyli jego poziom moralny, zburzyli jego standard kupiecki, szydzili z jego religii, podkopywali ja. Stworzyli panstwo w panstwie. Sa oni wampirami - a wampiry nie zyja z wampirów. Nie potrafia oni nigdy zyc i utrzymac sie wsród samych siebie. Utrzymac sie i zyc potrafia tylko wsród chrzescijan i innych narodów, które nie naleza do ich rasy." Benjamin Franklin

Dobra, dobra, był Polakiem pochodzenia żydowskiego. Tośmy cudnie doszli do porozumienia. To może teraz coś o trzeciej zwrotce, co ?

Gbur, dajesz coś z Krawczyszyna i mogę iść spać 💤

No,czy aryjska krew,czy żydowska,to taka sama jucha(krew).Niczym się nie różni,ta czerwona i ta czerwona.

Tuwim-Żyd,ale jaki? Tuwim,tłumacząc i publikując wiersze Papuszy,w wielkim stopniu przyczynił sie do dramatu tej Cyganki.:O

Leśmian: Gad Leśmian Bolesław Szła z mlekiem w piersi w zielony sad, Aż ją w olszynie zaskoczył gad. Skrętami dławił, ująwszy wpół, Od stóp do głowy pieścił i truł. Uczył ją wspólnym namdlewać snem, Pierś głaskać w dłonie porwanym łbem, I od rozkoszy, trwalszej nad zgon, Syczeć i wić się i drgać, jak on. Już me zwyczaje miłosne znasz, Zwól, że przybiorę królewską twarz. Skarby dam tobie z podmorskich den, Zacznie się jawa - skończy się sen! Nie zrzucaj łuski, nie zmieniaj lic! Nic mi nie trzeba i nie brak nic. Lubię, gdy żądłem równasz mi brwi I z wargi nadmiar wysysasz krwi, I gdy się wijesz wzdłuż moich nóg, Łbem uderzając o łoża próg. Piersi ci chylę, jak z mlekiem dzban! Nie żądam skarbów, nie pragnę zmian. Słodka mi śliny wężowej treść - Bądź nadal gadem i truj i pieść! :)

Koniec tematu. Czytam Bursę i mam was wszystkich w d-u-p-i-e :classic_cool: Prosto z zadupia nadawałam z guzem na głowie 🖐️

Co z tego że znam wiele... ? Jak po choćby tym forum widać e to nie dociera ? :D:P

Gość gbur forumowy
Tuwim-zyd ale jaki.A popatrz i porownaj ten tekst z tym,co o Zydach powiedzieli tylko ci dwaj.A wam nie przeszkadza,ze szydzi on w tym pseudowierszu z samej kwintesencji polskosci?Nie widzicie tego?Ja sie zgadzam w 100 % z tymi dwoma opiniami,ktore zacytowalem.A jeszcze zwroccie uwage na to,ze jakos z wlasnego narodu Tuwim nie kpi.Nie kpi i nie pluje.Nie pluje na swietosci zydowskie,tylko wlasnie na polskie.

Gość denat ortograficzny
Denat, a czemu ty jesteś taki zwykły denat ?

E tam. To raczej celna obserwacja warstw społecznych i typów ludzkich za sanacji. Żydkom też się dostało: Item Syjontki palestyńskie, Haluce, co lejecie tkliwie Starozakonne łzy kretyńskie, Że "szumią jodły w Tel-Avivie" Tuwim był poczciwego pacyfistycznego ducha, tacy jak on nie tworzyli Hagany. Był zbudowany z polskiej cegły i żydowskiego spoiwa, takich jak on przed wojną były dziesiątki tysięcy, ponieważ Polska od zawsze była FEDERACJĄ różnych narodowości, historia nie dokonała homogenizacji społeczeństwa - przynajmniej do czasu II WŚ. Zdajemy się o tym zapominać, dlatego zapamiętajcie: na 1000 lat istnienia państwa dla 100 można jednoznacznie powiedzieć: ten kraj to Polska, zamieszkała przez Polaków.