Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona stopa

mam wiecznie czerwone stopy, co robic?

Polecane posty

Gość czerwona stopa

moje stopy sa od spodu czerwono-zolte. tylko na srodku, tam gdzie stopa nie dotyka ziemi sa biale. wyglada to bardzo nieldanie, jak sie na nie patrzy od spodu(az wstydze sie nosic klapki) co dziwne, skora jest miekka i gladka, nie mam zadnych popkanych pięt ipt.skora jest miekka tak samo jak gdzie indziej na ciele. jak sie pozbyc tego czerwonego koloru??

Gość dżżżżżizassss
spróbuj opalić ale może skonsultuj to z lekarzem bo objaw dziwny

Gość czerwona stopa
chyba rzeczywiscie musze sie opalic..:)

Gość Marcin Kabat
Może jesteś uczulona na gumę. Też tak miałem, albo może masz lekką przybicę stóp. Do dermatologa marsz!!!! Skierowania nie potrzeba.

Gość xxx1111111111111111111111
o masz łupież pstry powoduja go drozżde , które sa zawsze na ciele czowieka tylko u niektórych nastepuje ich rozrost. Z tego co wiem zwłaszcza u osób bardzo dbajacych o higiene bo zaburzaja swoją ochronna powłokę lipidową. On ma taki objawy. Myj sie ok 2 tygodnie np ZOXINEm to szampon z ketokonazolem a czerwone stopy zbledna jak i moze inne zm iany jak centki na łydkach czy spodniej częsci ramion . Na stopy mozesz tez uzyc Lamisilat.

to nie czasy wojny żeby sobie tyle osób stopy odmrażało.Popatrz na ludzi na ulicy na ich stopyi dłonie. Na zachodzie juz sie mówi o epidemi. a skad z basenów, solarium itp. tylo, ze tam dermatolodzy od razu rozpoznaja znamiona tego paskudztwa a u nas zrzucaja na odmrożenia , złe krązenie , lub poprostu na nature stad to sie tak mnozy

Gość swwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
a pochodzisz z Rosji? o by wszystko wyjasniało:)

Tak a solarium znam z obrazków he he.

swwwwwwwww poczytaj ile osób na wszystkich forach pisze o tym problemie..wiec nie skacz jak ktos sie wypowiada i obys kiedys sam/a nie spotkała sie z tym , ze ktoś żle umyje solarium a ty z niego skorzystasz. Albo zbyt wyjałowisz sobie skóre. Zaburzenie równowagi powoduje , ze to vo masz na sobie jak drożze , grzyby czy roztocza nagle nadmiernie sie rozwijaja. troche wiecej wiedzy by sie przydało.

Gość gość
mam to samo co ty i zaznaczam ze nie mamy żadnej grzybicy ani choroby stóp,po prostu murzyni mają białe podeszwy stóp a my mamy takie lekko jakby zaczerwienione jak od krwi która dobrze krąży,tak samo jak rumieniec na twarzy.Doskonale wiem co masz na myśli bo też mnie to męczy.Mam zadbane stopy i ZDROWE tylko taki kolor po prostu,Kiedyś tak nie miałam ale koleżanka która uczyła się na kosmetyczkę "zrobiła" mi pięty taką jakby żyletką aby usunąć niby martwy naskórek-dużo go tam nie było-porbiła rany,pocięla mi stopy i do dziś pięta jest właśnie taka pomarańczowo czerwonawa-miejsce po bliżnie.Mam już tak około 10 lat więc wiem że nic z tym nie zrobię.Jak się opali stopy to problem jest znacznie mniejszy.