Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ludek z internetu

Proszę o doradzenie

Polecane posty

Gość Ludek z internetu

Witam wszystkich serdecznie Wczoraj dostałem list od MOPS-u w którym proszą mnie oni o stawienie się u nich celem "Przeprowadzenia wywiadu alimentacyjnego na rzecz ojca..." I teraz mam takie pytanie czy to oznacza ze mój ojciec chce abym ja płacił mu alimenty ? czy raczej dlatego że MOPS się tym zajął on chce uzyskać u nich na przykład rentę socjalną, a oni maja obowiązek sprawdzenia czy ja nie jestem wstanie utrzymać ojca ? I drugie moje pytanie, mój ojciec został pozbawiony praw rodzicielskich kiedy ja miałem 10 lat teraz mam 23 wiec troszkę lat minęło, czy w takim przypadku może żądać ode mnie alimentów ?? Proszę o pomoc, i dziękuje za wszytsie udzielone mi wskazówki

Wiesz co ja dokładnie nie wiem, lecz może twój ojciec jest w ciężkiej sytuacji i zwrócił się do MOPSU naprawdę choćbym chciała ci jakoś doradzić, pomóc to naprawdę nie wiem...wszystkiego dowiesz się na miejscu. Pozdrawiam;)

Mogę się mylić lecz jeśli jest napisane na zawiadomieniu \"na rzecz ojca\" to możliwe że będą chcieli uzyskać od ciebie dla twojego ojca alimenty....naprawdę nie wiem....to tylko moje przypuszczenia.