Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 50-tki

Miłość po 50-tce,ma przyszłość?

Polecane posty

Gość mariner
Poza tym autorka jest pazerna.Ma meza rodzine i chce jeszcze uwiklac druga osobe w swoje klopoty uczuciowe.A skad wiesz czy to nie ejste po prostu chemia ;0/ WASZE FEROMONY AKURAT DALY SYGNAL WASZYM MOZGOM ZE JESTESCIE DOBRZY DO WYMIANY GENOW.tO PRYZRODA SYGNALIZUJE SWOJ PRYMAT NAD CZASEM I LUDZMI. Ja to bym z duza rezerwa podchodzil do takich spotkan po latach. Namieszac sobie w zyciu latwo a i skrzywdzic bliskich rowniez.Naprawic to potem bardzo trudno.

Gość raz dwa raz dwa raz
To czy miłość ma przyszłość nie zależy od wieku. Dopóki czlowiek żyje, to przyszłość wciąż ma przed sobą - jak powiedział mędrzec!!!! ;) Inny mędrzec, cytowany już też tutaj powiedział "mądrze" "miłosc jest miłoscia", ale cytująca te słowa osoba dodała, że wiek nie ma nic do tego. Otóż inni mędrcy mówią coś przeciwnego. Człowiek inaczej definiuje miłość w zależności od wieku. Dla młodej osoby "dowodem miłości" jest "kupowanie kwiatów bez okazji" przez kochającego. Kochający kogoś, za kogo już wziął odpowiedzialność "już tak nie kocha". Wychodzi z niego "prawdziwa natura". Nie jest taki "spontaniczny", wręcz okazuje się "dusigroszem". Miłość jest miłością. W jaki sposób się objawia? Różnie, w różnym wieku. Odpowiedzialność, oczekiwana szczególnie od ludzi w związkach, jest też częścią miłości. Równie prawdziwej, jak ta "spontaniczna".

Gość Ups, moze miec .....
Ale zadko....bardzo zadko. Moze sie trafic , nie nalezy rezygnowac !!! Kazda milosc jest od Boga .....

Gość raz dwa raz dwa raz
"Chyba ci w zyciu osobistym czegos brakuje" Nie wykluczam takiej wersji. Zaryzykuję stwierdzenie, że autorce brakuje najbardziej tego co było. Ale już minęło bezpowrotnie. Gdybym mogła cofnąć czas......... To znów mogłabym BEZKARNIE mylić miłość z zauroczeniem......

Miłość po 50-tce,ma przyszłość - tak ale z racji wieku dość krótką :)

Gość raz dwa raz dwa raz
"i dlatego portal nasza klasa dla niektórych powinien zostać odcięty" Mleko już się wylało. Pojawienie się tego portalu, wywołało "nadmierną nostalgię" u ludzi już "statecznych". Tragiczną w skutkach dla wielu osób - mędrcy już to wiedzą i coraz częściej przedstawiają wyniki swoich badań.

Gość ale.....
obojetnie ile się ma lat:) to jest tylko chemia, zauroczenie, które predzej czy później mija. :( I to dopiero tragedia jak mija u jednej ze stron. Autorka zakochana jest w wyobrażeniu o dawnej miłości ( o osobie) a rzeczywistość najczęściej rozczarowuje:( Nie można poświęcać całego życia dla bańki mydlanej.

Gość raz dwa raz dwa raz
"Miłość po 50-tce,ma przyszłość - tak ale z racji wieku dość krótką" Tak, z racji "wieku średniego". Autorka właśnie w takim wieku jest. Ale kryzysy mijają. Wtedy podejmuje się decyzje przemyślane, z większą szansą na dłuuuuuuuuuuuuuuuuugie szczęście.

Gość raz dwa raz dwa raz
"Znajomość z podstawowki i szkoły średniej ,jak w filmie,czy ktoś w to uwierzy?" Czy uważasz, że portal nasza klasa jest czymś "powszechnie nie znanym'?

Gość raz dwa raz dwa raz
"on wyznaje jak ja bardzo kochał w młodości,jak nie miał odwagi tego wyznać i ,że cierpiał z tego powodu całe życie" I z takim cierpieniem produkował jakieś obcej kobiecie, jakieś przypadkowe dzieci? Fajne, ale tylko dla "spragnionej takich słów" nastolatki, "nastolatki wieku średniego".

Gość raz dwa raz dwa raz
"Sądzili,że powspominają dawne czasy,zostaną przyjaciółmi" Rozumiem powspominanie starych czasów. Ale skąd nagła chęć zostania przyjaciółmi po 30 letnim braku ową przyjaźnią, zainteresowania?

Gość raz dwa raz dwa raz
"oboje nigdy takiego uczucia nie doznali" Takiego, to znaczy jakiego? Nigdy wcześniej jeszcze nie mieli okazji "pokochać" pięćdziesięciolatka? To raczej jest spotykane częściej niż rzadziej.

Gość raz dwa raz dwa raz
"godzinne rozmowy upływają im za szybko i każde wraca do swojego domu" A w domu? Smród, brud i ubóstwo???????? A gdyby tak przestali wracać, to co? Ano, jak to w domu...... Smród, brud i ubóstwo!!!! A ta "odświętna godzina"? Sama poezja............

Gość raz dwa raz dwa raz
"co zrobić mają z tą miłością?" Pielęgnować!!!!!!! - Kocham Cię!!!!! - Ja też Cię kocham! - Zostaniesz moją żoną? - Nie!!!! I odtąd żyli długo i szczęśliwie. Wszak najpiękniejsza miłość, to ta niespełniona.

Gość raz dwa raz dwa raz
"kto dopisze zakończenie?" Ja spróbowałam.

Gość wanda co chciała niemca
Rob co chcesz,twoja sprawa.Nie masz się już kogo radzić tylko mlodzieży na Kafe?

Gość mondżejsza młodziesz
nisz mondra w gupim wieku

Gość porac sie dzieciuf
tuh kturyh tobie zrobił jakiś pszypatkowy wacet

Gość porac sie dzieciuf
oni cie zrozumiom bo czytajom ksionszki i jósz wiedzom co to znaczy pszekfitanie

Gość pierdzielnij sobie szklanę
"czy lepiej jest na łożu śmierci pomyśleć "wypiłam cały kielich i poniosłam tego konsekwencje", czy trzęsącymi się rękami sięgać po niego i żałować, że nie ma już siły ani czasu, żeby choć spróbować" Pierdzielnij sobie szklanę HCL! H2SO4 próbowałas już? Spróbuj!!!!! Zanim zaczną Ci się trząść ręce!!!!

Jeżeli jednak nie jesteś jeszcze na łożu śmierci, to się zastanów!

Zastanawia mnie, po co ktoś wyciąga tematy sprzed 10 lat ? Druga sprawa, autorka, ma dzisiaj głęboko po 60-tce. Co tu drążyć ? ;) Ale szczerze uważam, że "przyszłość" ma tylko taka miłość, która nikogo nie krzywdzi, niezależnie od wieku.

"nie wolno krzywdzić innych, ale spróbować być razem bez krzywdzenia nie mogą?" Myślę, że mogą. Jakie autorka widzi przeciwwskazania? "a jak to zrobić?dzieli ich trochę km" - to jest problem. Dopóki odległość nie przekracza długości, to problemu nie ma. Nie wierzę, że gość ma "argument" mierzony w metrach. To jest problem!!!!!!! " Czyli co spotykać się po kryjomu?" - ciepło, ciepło. Szczególnie w majtkach!!!! To jest takie podniecające: tajemnicze schadzki. "Ich dotychczasowe związki są tylko pozorne" - z taką pewną nieśmiałością zapytam czy pozorując coś, nie myśleli o tym, że krzywdzą? "Teraz chcą być lojalni wobec siebie" - a co z lojalnością wobec tych wcześniejszych. Dlaczego mam wierzyć w LOJALNOŚĆ, ale dopiero przyszłą? "Te drugie strony zaczynają działac na zasadzie "psa ogrodnika"czują się zagrożone" - jeżeli pies "nie brał do pyska", to czemu suka nie zostawiła go zanim zaczęła szukac takiego co bierze? Czy pies, który nie brał do pyska, ma prawo poczuć się zagrożony kiedy ta, która nie uważała tego za jego wadę, nagle czyni mu z tego zarzut. A może oduczył się brać do pyska szanując "wiadomą sytuację" suki? "(to tylko dalekie podejrzenia,ale jednak)." :(

"Zastanawia mnie, po co ktoś wyciąga tematy sprzed 10 lat ?" Przyznam, że mnie zaskoczyło to iż temat jest taki stary. Ale pewnie nie tylko mnie. Dlaczego tak się stało? Bo wciąż jest aktualny??????

"Ale szczerze uważam, że "przyszłość" ma tylko taka miłość, która nikogo nie krzywdzi" A ja równie szczerze powiem, że jedno nie ma nic wspólnego z drugim.

Gość A MOŻE.............
naucz się dodawać - autorka nie ma jeszcze 60-ki :) 2008 i 2012-= 4 lata:P Miejmy tylko nadzieję , że jej PRZESZŁO :D To, jak ktoś tu napisał, była chemia, zauroczenie i zakochanie się w swoimwyobrażeniu o..... delikwencie:P A motylki potrafią w każdym wieku przyfrunąć :D :P

Gość Svane
Ja zaryzykowalam i niczego nie zaluje,jestem najszczesliwsza na swiecie!w polskiej mentalnosci istnieje poglad ze ludziom po 45 roku zycia nalezy sie juz tylko bawic wnuki,sami sobie bawcie my swoje wychowalismy,cudownie ze nie mieszkam w tym chorym kraju i nie musze sie obawiac plotkarskiego srodowiska ktore narzuca co wypada a czego nie...a moje dzieci nie nakladaja na mnie obowiazku wychowywania ICH dzieci,mam inne zajecia,podrozuje,pracuje chodzimy z mezem na wernisaze do teatru,opery .Nareszcie mamy czas dla siebie,i nie zaluje rozstania z czlwoiekiem przy ktorym mialam juz tylko pustke od wielu lat .

Gość JA TAK SAMO MAM
Zaryzykowałam i nie żałuję niczego, też z obcokrajowcem , jest inne życie, normalne w końcu, może bajka się skończy bo i tak bywa, ale przynajmniej będę wiedziała że było mi w życiu dane raz prawdziwie kochać i być kochaną, swoją miłość odnalazłam w wieku 45 lat. Mając naście lat myślałam czasami że jak będę stara to już w końcu nie będę musiała przeżywać tzw historii pt tytułem ,,,rzucił mnie chłopak, albo motylki w brzuchu. Byłam przekonana że to jest zarezerwowane tylko dla młodych, nie prawda, miłość może dopaść w każdym wieku, a najczęściej wtedy gdy już na nią nie czekamy. Młodzi piszący tu na kaffe sami się o tym kiedyś przekonacie, za jakieś 20 lat,,,,,,,,

Gość ma przyszlość
ja i w młodszym wieku , sama jestem po 40-tce i mam nadzieję że kiedyś tą prawdziwą znajde

Gość tomki65
Znalazłem tego linka wiele lat później, wrzucając do gugla hasło miłość po 50-tce.Przeczytałem wszystko od deski do deski i nie mogę powstrzymać się przed dodaniem komentarza, zwłaszcza, że znalazłem się w dokładnie takiej samej sytuacji jak Autorka.Po pierwsze, droga niedorozwinięta umysłowo polska młodzieży, powiem wam, że nie macie pojęcia o uczuciach. Kiepsko też piszecie, a składnia i interpunkcja są wam zupełnie obce.Cieszycie się też zapewne z tego, że dołożyliście szukającej wsparcia dziewczynie +-50, to rzeczywiście typowo polskie zagranie, skopać leżącego, bić słabszego. Powiem wam, zadufani w sobie egoiści, szukający natchnienia w co niedzielnych referatach gejów w sutannach filozofowie, że ja w wieku 25 lat nie miałem pojęcia o miłości, wiedziałem natomiast sporo o zaspokajaniu własnych potrzeb w związku, szczególnie kosztem partnera. Nie przeszkodziło mi to pozostawać w średnio udanym małżeństwie przez 25 lat .Lojalność znaczy dla mnie bowiem bardzo wiele. Jeśli w wieku 50 lat ktoś wspomina o miłości, to dokładnie potrafi ją odróżnić od zauroczenia.Jeśli w wieku 50 lat ktoś wspomina o miłości, to ma na myśli w pierwszej kolejności nie siebie, lecz właśnie partnera.Jeśli dla dotychczasowych partnerów taka sytuacja to objawienie i grom z jasnego nieba, to znaczy, że mając u boku wyjątkową osobę, za mało się starali.Byłbym wniebowzięty, gdyby Autorka postu pojawiła się tu kiedyś i opisała, jak potoczyły się jej losy...pozdrawiam ciepło tomki