Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaankaanka

ciasto na wesele - ile?

Polecane posty

Gość ankaankaanka

JAka ilosc na 80 gosci? zamawiamy i wydaje i sie ze propozycja pani od ciasta " 5 plackow" to zamalo jednak.. a Wy jak mialyscie? oprocz tego co trzeba bedzie zapakowac dla nich na podziekowanie na koniec

Gość ankaankaanka
dzieki, szczegolnie za ta konkretna odpowiedz " duzo " ;P mowisz ze 4 kawalki? hm .. bo nam pani od ciasta powiedziala ze 5 plackow wystarczy ( na ok 80 osob) a mi sie wydaje troche malo..

Gość ankaankaanka
hehe mysza :) znowu mi pomagasz :) dzieki, dopieor teraz zauwazylam podpis :D dziekuje

Gość ankaankaanka
dzieki gagatka85 :) bedzie z 18 ciast w takim razie :/ ;)

To zależy jeżeli ciasto bedzie podane od razu po obiedzie - nie licz, ze ktoś tego dużo zje.. ale wiadomo ciasto stoi najdłużej.. jeżeli planujecie coś w między czasie to nie kupuj tego za dużo bo po co.. myśle, że 5-6 kawałków jak policzysz na osobe to i tak za dużo :D na komunie niedawno znajoma miała 8 blaszek na 35 osób i połowa z tego została.. ale komunie,wiadomo,trwają krócej

Gość ja miałam wesele
2 tygodnie temu. Było na 50 osób - ciasta było sztuk 5. I sporo zostało. Wszystko zależy na jak małe kawałeczki podzielą to ciasto, i ie będzie innych deserów - np. lodów. Ale nie należy z ciastem preginać, bo prawda jest taka, że malo kto je je na weselu.

Gość Viss
skoro chcecie rozdac potem to te 5 placków wam starczy chyba tylko do rozdania;] nie wpsomnę o tym, iż kucharki często sie częstują ciachem czego nie uważam za złe. Wg powinno się nawet o nich pamiętać:) Ciasta lepeij za dużo, bo potem się rozdaje gościom, a to sąsiadom i takim innym. U kuzynki zostało tego mnóstwo, ale przyszło co do czego w poniedziałek i nic nie zostało. Poroznosiło się własnie sądakom ktore przyniosły kwiaty na sslubie itp

Gość asdsad
pani która będzie nam piekła placuszki powiedziała, że na 160 osób zazwyczaj bierze się od 15 do 18 blaszek

Gość dwa lata po ślubie
My mielismy ciasto w cene wesela - umówiliśmy się ze jeśli będzie schodzic to ciasto będzie dokładane. Ale wiem że nie z każdym mozna sie tak dogadać ... Rozdawailiśmy też ciasto na pożegnanie i to ciasto sami kupowaliśmy. Zamówiliśmy 3 rodzaje ciast i kilka rodzajów ciasteczek. Wesele było na 100 osób.

autorko :)))) placek plackowi nei rowny moga byc balchy wielkosci kuchennego piekarnika a moga byc blachy cukeirnicze :D u nas liczono w cukierni bardziej na kawalki jedzonego ciasta pzrez gosci, mielismy 1 deser plus sypkie chrupki, paluszki, herbatniki i chipsy no i tak jak pisalam bylo po 4 kawalki na osobe i ztego jeszcze wystarczylo na rozdanie po weselu :)))

Gość jajajekokodżambo
no wlasnie taki dylemat ma moj brat tez 80 osob bedzie ale oni zamawiaja 40 ciast ja mysle ze to przegięcie ...

Gość ankaankaanka
dzieki wszytskim :) buahahahahaha 40?? to moze same ciasta beda na weselu ??????? czesc myszsza :) tak, tez myslalam o tym heh, ta babka robila ciasta na wesela, wiec chyab wie co mowi _ moze te 5 bedzie wystarczająco bo na duzej blasze .. na paczuszki dla gosci ciasta ma byc drugie tyle , pokrojone i na koniec rozdane nie przewidujemy innych deserow, lodow czy czegos w tym stylu..

Gość Viss
40 to duużo;] ja tam żadnych lodow itp nie przewiduję bez przesady. Na weselu to cos konkretnego lepeij by goście zjdeli do wódki...a dla dzieciakow ciasta, tort, owoce w zupełności stykną. Na lody moze ktos z nimi wyskoczyc na poprawinach;]

Gość ankaankaanka
Viss - a Wy ile cista bedziecie mieli / na jaka ilosc osob? tez tak mysle - bedzie alkohol - ciasta nie rusza, tymbardziej ze to srodke lata bedzie, gorąco .. ale mimo to cisto musi byc i lepiej zeby bylo troche za duzo niz za malo.. wiec ile? :/

Gość Viss
20 blach ciasta takich "przeciętnych" plus kupimy prawopodobnie z 3 rolady i tort wielki 3 piętrowy, który bedziemy rozdawać. Gości będze ok 100, ale chyba ostatecznie stanie na 90.

Gość ankaankaanka
tez chyab w koncu stanie u nas na jakichs 15 -20 , nie may poprawin w restauracji tylko w domu wiec to co zostanie przyda sie na poprawiny

u mnie miesciac temu na 75 osob wesele bez poprawin - 6 ciast do lokalu (zostalu dwa kartony pokrojonych kawalkow ktore nam oddali a do rozdania 20 ciast bo ja duzo rozdawalam i mialam 80 paczek w tym 40 dla gosci a reszta do pracy i dla sasiadow itd... wiec 26 ciast i tort byl moja pani co mi piekla liczyla tak ze 1 ciasto na 4 pary do rozdania tak wchodzilo do pudelek czyli jeden placek na 8 osob ale to do rozdania nie na sale

Gość jajajekokodżambo
no przegięcie ale będzie oprócz tego inne jedzenie no coz taka juz ma przyszła teściowa tak samo z alkoholem ma byc 250 butelek na 80 osob plus inne alkohole jak bylam na weselu u kuzyna to na 100 osob bylo 15 ciast i zostaly 4 ciasta

Nam pani powiedziała w lokalu ze na 40 osób 2 blachy cukiernicze wzupełnosci wystarczą oczywiście bez robienia paczek :)

Gość ankaankaanka
na 40 osob 2 blachy? to by bylo tak jak u nas - proporcjonalnie dwa razy wiecej ludzi 80 i 4 / 5 blach .. te panie co pieka ciasta napewno wiedza co robia, ale my sie niepokoimy ( ja i moja mama ;) hehe ) ze bedzie za malo ..

Gość a myyyy
a my na 250 osob 80 ciast

Gość ankaankaanka
jajekoko.. --- tesciowa rzeczywiscie ma fantazje :) u nas jesli chodzi o alkohol to liczymy po pol litra na glowe pijacej osoby - tzn odliczamy dzieci, i kilka osob ktore wogule nie pija, bedzie tez kilka flaszek dobreg wina i piwo.. lato, przed miejscem gdzie mamy wesele jest duzy park - zamknieta przestrzen, tylko dla gosci, parasolka i maly barek piwny, to tak dla tych pijacych tylko piw - naszych znajomych, tzn ludz w naszym wieku - restauracja mowi ze to sie sprawdzalo na poprzednich weselach, taki maly kącik z "parasolka piwna" , dla nas to dodatkowy ale nieduzy koszt

Gość ankaankaanka
250 osob ? :D fajna impreza bedzie :) znowu proporcjonalnie 3 razy mniej u nas osob wiec 3 razy mniej blach.. 25 blach? jestem zdezorientowana :D hehe... kazdy co innego radzi

Gość a myy
ANKA :) NO NIESTETY, NIE MAMY JUZ Z CZEGO ZEJSC ;) TESCIE SIE UPARLI, A TO ONI PLACA POLOWE WIEC WIESZ. CIASTO W OGOLE NIE SCHODZI NA WESELU WIEC NIE PRZESADZAJCIE

Gość u nas
u nas na weselu było 60 osób i 15 ciast,wystarczyło na przyjęcie i na poprawiny no i jeszcze do rozdania zostało trochę.ale to zalerzy też od rodziny np.z mojego męża strony wszyscy lubia ciasto.szczerze mówiąc to lepiej żeby zostalo trochę niż ma zabraknąć.można przezcież trochę zamrozić jeśli wszystko nie pójdzie

Gość u nas
albo oddać do domu dziecka lub do innej podobnej instytucji

Gość u nas