Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmiana religii

Zmieniam wiarę. Z katolicyzmu przechodze na buddyzm

Polecane posty

Gość zmiana religii

Co o tym myślicie? Czy mieliście kiedyś do czynienia z kimś kto zmienił wiarę? Czy będę szykanowana przez polskie społeczeństwo? Jakie grożą mi konsekwencje?

Gość Kowal losu
Bóg z Tobą. :O

Gość bedziesz się smażyć w piekle
po wsze czasy;)

Gość a z jakiej przyczyny
ja zmieniłam religię i jak dotąd nie spotkalam sie z żadnymi konsekwencjami. To znaczy zmieniłam... nie zostałam wychowana w jakiejś konkretnej religii, moja mama jest buddystką, ojciec ciągle poszukuje swojej drogi ;) A mnie babcia ukradkiem ochrzciła w KK :o

Gość zmiana religii
czyli jednak będę szykanowana :o już jestem :o

Gość zmiana religii
paczki mi daja z zywnoscia zagraniczna. przedtem dawali jak bylam u starszych mormonow sztabowych ale przestali

Gość Lajkonik Sijka
Bez sensowne myślenie. Zastanow sie po co Ci to. Jezeli faktycznie bedziesz czula wewn potrzebe zmiany religi to bedziesz miala w nosie ,,co ludzie powiedzą". :O

Gość frefefrkferkf
ja sądzę ,że jest tylko jeden Bóg ,czy katolicki czy buddyjski .Polacy to snoby i są faktycznie strasznie zacofani, nie potrafią zrozumieć ,że ktoś wyznaje inną religię.

Gość alicjaaaaaaaaaaaaa
dla mnie buddyzm jest bardziej racjonalny niż katolicyzm.Jakoś nie chce mi się wierzyć w niebo i piekło.Coraz bardziej jestem za reinkarnacją,

Gość dsasdsadas
BUDDYZM TO FILOZOFIA A NIE RELIGIA

Gość alicjaaaaaaaaaaaaa
coś ty? buddyzm to religia i filozofia.

przecież nie ma buddyjskiego boga chociaż są tam gdzieś bogowie wspomniani ale jako tacy sami uczestnicy jak ludzie... o ile dobrze pamiętam :O chyba że jakieś kiepskie tłumaczenie czytałem :P albo czegoś nie zrozumiałem

Gość jhfsduigbf
ja tez po duzym przemysleniu stwierdzam ze Buddyzm jest bardziej realny i przyblizony do naszego zycia z wszystkich religii

Gość mmLena07
kobieta i zmienia wiarę na buddyzm? :D widać, że nic nie wiesz o tej religii. Tam kobiety w ogóle się nie liczą, ani trochę. W przeciwieństwie do mężczyzn są w buddyzmie nic nie warte...

moja kobieta jest buddystką, a ja nie musiałem nic zmieniać... czemu ty zmieniasz wiarę, aż tak ci się podoba wiara w duchy ptaków i inne bzdury? rozumiem na islam- (totalny przymus, inaczej po gębie), ale buddyzm, dlaczego ?

co jest lepszego w buddyzmie czego nie ma w katolicyzmie tam nie ma boga czy budysci jedzą własnego boga nie buddyzm http://pl.gloria.tv/?media=281666 czy buddyzm ma mistyków np co uzdrawiają http://www.charyzmatycy.pl/kim-jest-mirna-nazzour.html a co z kara Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe.

znacie objawienia w fatimie ludzie sami sobie ściągnęli 2 wojnę światowa Zlekceważenie fatimskiego orędzia, odrzucenie Dekalogu i Boga pogrążyło ludzkość w moralnej otchłani, a w konsekwencji doprowadziło do wybuchu II wojny światowej. Spełniły się więc słowa Matki Bożej wypowiedziane w Fatimie 13.07.1917 r.: "Gdy pewnej nocy ujrzycie nieznane światło, wiedzcie, że jest to wielki znak od Boga, że zbliża się kara na świat za liczne jego zbrodnie. Będzie wojna, głód, prześladowanie Kościoła i Ojca Świętego". Światło to było widziane w całej Europie w nocy z 25 na 26.01.1938 r. Było to ostatnie ostrzeżenie przed wybuchem II wojny światowej. Ta straszna wojna była konsekwencją zła, które nagromadziło się w Europie i w świecie. Bóg pozwolił ludziom skonsumować owoce ich grzechów, aby doprowadzić ich do opamiętania i nawrócenia. 1937 roku Rozalia Celakówna ma wizję; [patrz ksiązka -Rozalia Celakówna ''Wyznania z przeżyć wewnętrznych'']'' Patrz dziecko , uważnie na to, co się dziać będzie. To co teraz widzisz stanie się niedługo rzeczywistością. Nastaną straszne czasy dla Polski. Burza z piorunami oznacza karę Bożą, która dotknie Naród Polski za to, że ten naród odwrócił się od Pana Boga przez grzeszne życie. Naród Polski popełnia straszne grzechy i zbrodnie,a najstraszniejsze z nich są grzechy nieczyste , morderstwa i wiele innych grzechów''[str. 40]. Zostało też , zpowiedziane zniszczenie Warszawy, w Warszawie przed wojna funkcjonawoło około 10000 prostytutek.Każdy grzech ,który popełniamy nie pociąga konsekwencji tylko dla nas , lecz również dla naszego otoczenia. Szczególnie grzechy ciężkie jak np. aborcja ,powodują to że, składamy szatanowi ofiarę całopalną. 30 lat temu gospa prosiła o modlitwe pokój w 1991 wybuchła wojna w jugosławi objawienia w kibeho matka boża ostrzegała ale ludzie to głupcy w rwandzie wybuchła wojna domowa Zwykli obywatele byli nawoływani do mordowania sąsiadów i tych, którzy odmówią brania udziału w mordowaniu. Większość ofiar zginęła w miejscu zamieszkania, często z rąk swoich sąsiadów, od maczet używanych przez bojówki. Całkowitą liczbę zabitych oceniano na od 800 000 do 1 071 000.