Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malinka-

CZY DUZO OSOB OBLEWA USTNY ANGIELSKI?

Polecane posty

Moja komisja - stara babka z mojego liceum, która przez cały egzamin nie powiedziała ani jednego slowa i przystojny, mlody, wysoki blondyn ❤️ z ktorym niestety musialam rozmawiac ;) Żadne potwory, odnoszą się z dystansem, ale nie są "uszczypliwi"

A nie beda sie smiac jak cos zle powiem? Tzn niepoprawnie gramatycznie?

co ty, ja mówiłam chaotycznie w relacji i nie smiali sie. sprobowaliby tylko :P :D ;)

kochana najwazniejsze jest slownictwo,jak widza ze sie starasz i umiesz sie dogadac,to nawet drobne bledy gramatyczne maja w dupie,wiem co mowie moj facet jest anglista i jest w komisji:)powodzenia

No napisze napewno. Dziekuje za wsparcie. Armanda jak robisz tego kwiatka?:-P I serduszko?

Gość malamirabelka
nie, nie braklo mi czasu.. rozmowy sterowane zrobilysmy bardzo szybko, wg podpunktow wymienilam wszystko, a jak cos zapomnialam, to ona zadala mi pytanie o to, proste naprawde :) wiec moglam poswiecic reszte czasu na obrazek i pytania od egzaminatora, na egzaminie mowilam caly czas przez 10 min. Ok, kazdy sposob jest dobry, ja po prostu lubie rozmawiac i spekulowac na temat obrazka, wyobraznie mam rozbudowana ;p a mi sie akurat ustny przyda, wiec wazny byl wynik.. a ile sie uczylam?? 9 lat hehe ;);) nie, no najwiecej daja wg mnie rozmowy w danym jezyku, najlepiej z obcokrajowcami.. polecam Skype zaraz przed egzaminem!! :D

Etam skype! Ja wkuwam z takiej plyty z gazety. Tam sa takie fajne gotowe zwroty:-P

Gość malamirabelka
to dobrze :) nauki nigdy za duzo! :)

A ile mialyscie z polskiego ustnego? Ja 14. Zbyt duzo sie nie uczylam.

Fajnie masz. U mnie w klasie byly tylko trzy osoby ktore mialy 20 pkt.

Gość malamirabelka
a ja z polaka gorzej, bo 16, zaczelam sie uczyc 2 dni przed i nie mialam calej prezentacji napisanej, tylko wstep caly napisalam i wypunktowalam sobie co dalej mowic.. improwizacja :P jak widac, nie poskutkowalo za bardzo ;)

daje nawiasy kwadratowe [] i wpisuje w nie słowo serce albo kwiat ;) :D Ja tez mało, bo 15.... Tutaj akurat zjadł mnie stres,,, miałąm tak przygotowane i kleska ;/ na dodatek złapało mnie zapalenie gardła i katar, ledwie co mogłam mówić :D 15 punktów, nadrobiłam rozmową, kiedy już emocje opadły...

u mnie w kalsie były dwie 20-stki, ale to był straszny przeket, bardzo niesprawiedliwe w stosunku do innych, bo te dwie osoby mialy w komisji nauczycielke, ktora uczyla nas polskiego prawie rok...

Dokladnie mnie tez. Skrocilam sobie ta prezentacje nawet nie wiem czy mialam 15 min, ale na wszystkjie pytania odpowiedzialam. 🌻 ❤️ dziękuję.

z jezykiem obcym jest duzo latwiej ;) przed wejsiciem jest stres, ale jak juz siadziesz z kartka to wszystko powraca do normy ;)

Gość malamirabelka
a ja troche ponad 10 min mowilam a pytania dwa zadaly i to zajelo ze 3 min. wiec duzo przed czasem, moze dlatego tez punktow mniej, nie wiem ;p nie martw sie Malinka tym angielskim! najwazniejsze,ze pamietasz "in the picture i/we can see .. " hehe :)

No mam nadzieje. Chyba cos powiem nie? Mi wystarczy 6 pkt:-P bede skromna!

Gość malamirabelka
bedzie dobrze! daj koniecznie znac jak Ci poszlo :)

będziesz mieć conajmniej 12 ;) obrazki są proste, wiec przy nich sie rozluźnisz, ja np. zaczełam od obrazka, było mi tak łątwiej, bo najprostsze :D ja umiem tylko "auf dem Bild sehe ich " ;p w liceum miała niemca i francuski, za co przeklinam mój wybór profilu ;)

Ja niemiecki i angielski mialam. Z obu 4. Ale niemiecki to dla mnie koszmar. Angielski polubie spowrotem jak zdam. Ja musze miec chociaz 10 pkt. Hmm chyba zrobie tak ze opisze obrazek... Potem przygotuje na kartce te rozmowy. Mozna tak?

Nie mozna :). losujesz zestaw masz 5 minut na przeczytanie i przygotowanie sie, potem ci biora dlugopis i jedyne co mozesz to czytac to co wczesniej napisalas :)

Wlsanie przegladam ta stronke. A To prawda ze komisja wyciaga tez informacje? Tzn jakby tom powiedziec, ciagnie za jezyk?

mniez raz chciano nakierowac, ale go nie zrozumialam :D i pamietaj, jak czegos nie rozumiesz to powiedz po angielsku: "czy moglby pan/pani przeformułować pytanie?"

Tzn jak to powiedziec po angielsku? Ja umiem tak: Could you repeat the question???

Jak nie rozumiesz słowa to powtórzenie pytania raczej ci nic nie da... a jak powiesz zeby przeformułował to wtedy bedzie musial ci inaczej wytłumaczyc :D zapytaj sie swojego nauczyciela albo sprawdz w translatorze ;)