Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozdygotanaaaa....

czy to jest normalne???

Polecane posty

Gość rozdygotanaaaa....

Witam, Mam taki problem. Od czasu do czasu, nie b. czesto, zdarza mi sie miec takie dziwne "napady" .Tzn zazwyczaj gdy jestem glodna..normalnie jak jestem glodna, to jestem..zjem cos ,kiedy moge, no i jest ok. Ale czasem w pewnym momencie, tak nagle, nie musze byc b. gloda, zaczynam cala sie trzasc. Po prostu nagle, tak ze mnei sily uciekaja, cala jestem rozdygotana, rece to mi po prostu latają, nie umiem uspokoic, i wtedy doslownie rzucam sie na jedzenie, a dokladnie na slodkie. Pamietam jak raz mnei dopadlo jak wracalam z uczelni..myslalam ,ze nie dojde do sklepu. wpadlam do wedla i tyle cukierkow czekoladowych i roznych takich nakupilam i zjadlam, ze szok..az mi niedobrze bylo .Czy takie cos jest normalne? brak cukry w organizmie? Troche mi pozniej zajmuje czasu, zanim dojde do "siebie" i prtzestane sie trzasc.. Moze ktos ma podobnie? Czy powinno mnei to niepokoic? pozdrawiam serdecznie

Gość ejbisi
No coś z cukrem zdecydowanie. Dziewczyno nikt Ci na forum nie pomoże, koniecznie idz do lekarza...

Gość mam dokladnie tak samo
czy to nie cukrzyca ?

hipoglikemia czyli niedocukrzenie , masz prawdopodobnie za duży wyrzut insuliny do krwi i organizm domaga sie nowej glukozy do strawienia, poszłabym do lekarza

Gość też taak mam
dlatego zawsze mam w torebce cos słodkiego...Też chyba mam coś z cukrem,ale jak na razie u lekarza jeszcze nie była...Ale ta "trzęsawica" mnie doprowadza do szału...

Gość rozdygotanaaaa....
no wlasnie nie wiem..zastanawiam sie..a jakie badania krwi powinnam zrobic zeby to sprawdzic..bo ostatnio mialam robione podstawowe, i wszystko bylo b. dobrze.

mnie tez nawet dzis szlam ze sklepu i tak mi sie zecmilo przeszlo mi a potem znow nogi mi sie zaczely uginac serce walic i rece mi sie trzesly dobrze ze mialam twixa zjadlam i mi przeszlo

Gość rozdygotanaaaa....
hmm..ja ostatnio duzo po lekarzach latalam..az za duzo..duzo chorowalam.mialam robione badania..nic takiego nie wyszlo..ale moze to trzeba na cos innego badanie zrobic, zeby to wykryc.,..dlatego pytam czyto normalne, bo juz nie chce, zzeby mnei wzieli za hipochondryczke..tyle ile ja po lekarzach chodzilam, to szkoda slow..myslalam, ze moze po prostu tak czasem bywa, organizm ma brak czegos w organizmie, to sie domaga..kazdemu chyba moze sie zdarzyc, ze nagle ma na cos b. ochote..bo organizm akurat czegos tam potrzebuje.. wiem, ze tutaj raczej nikt mi nie pomoze..ale chcialam znac Wasze zdanie.

na pewno krew i mocz, nie wiem dokładnie, ale lekarz powinna wiedzieć, podobno te napady zagrażają pracy mózgu :( Albo masz tendencje do cukrzycy z tego co mi świta

Gość rozdygotanaaaa....
do -- mam dokladnie to samo.. No wlasnie tak to wyglada. rece sie trzesa, serce wali, nogi sie uginaja, nawet szklanki w rekach nie bylam w stanie normalnie utrzymac. I taka fala gorąca, az sie zaczerwienilam. policzki rozpalone. jak zjadlam to po pewnym czasie przeszlo

w kazdym razie, jeżeli to nie odosobniony przypadek to idz do lekarza, najlepiej moze takiego co sie cukrzykami zajmuje.... może po prostu bedziesz musiala mieć ustawioną diete , ale nie lekceważ

no wlasnie a u lekarza nie bylam i nie zamierzam isc :O ale troche sie boje o swoje zdrowie

na cukrzyce to najlepiej zrobic badanie z krwi i oznaczyc cukier na czczo... jak ten bedzie w normie to ja bym proponowala jeszcze wykonanie testu obiazenia 75g glukozy...

Gość rozdygotanaaaa....
skoro twierdzicie, ze to nie jest normalne..to pogadam z lekarzem..moze rzeczywiscie..nie wydaje m isie, zebym miala cukrzyce..moze Tendencje to tak..nei zdarza sie to b. czesto..poza tym zwykle ak jestem chociaz troche glodna..tylko ze raz, normalnei glodna chodze pol dnia i jest ok, zjem cos jak moge i jest dobrze..a raz jak mnie dopadnie, to mam wrazenie, ze nie jestem w stanie dojsc do kuchni.. dziekuje b. za pomoc, rady i wasze opinie..

a ja mialam cos takiego ze rano sie obudzilam i od razu gdy wstalam z lozka od razu drzaly mi ręce, i mnie slabilo :(

Gość rozdygotanaaaa....
dziekuje b. jeszcze raz...za rady i pomoc:) Milej i spokojnej nocy Wszystkim zycze! dobranoc

Gość diabetyczka
zróbcie sobie krzywą cukrową, bo przy jednorazowym badaniu krwi może wszystko wyjść ok, choć wcale ok nie jest.

Gość diabetyczka
i pamiętajcie, że nieleczona cukrzyca robi ruinę z organizmu a przy takich spadkach cukru można w śpiączkę wpaść.

mój ojciec ma zaawansowana cukrzycę, on po takim napadzie od razu wpadłby w śpiączkę, jesli szybko nie dostałby cukru dlatego z toba nie jest tak zle, ale radze zrobic odpowiednie badania, bo nie wiadomo co ci sie stanie jak nie zdarzysz zjesc nic slodkiego, a tez nikt ci nie bedzie w stanie pomoc

Gość rozdygotanaaaa....
dziekuje za rady...:(

Gość wibratoremmm
trzustka zbadaj trzustke